آزمایش غربالگری (آزمایش غربالگری سه ماهه اول، دوم و سوم)

  • figure14.png
  • figure38.png
  • figure43.png
  • figure44.png
  • figure45.png

آزمایش غربالگری

آزمایش غربالگری بارداری (حاملگی) برای سلامتی و رشد جنین و کنترل وضعیت سلامتی مادر بسیار حائز اهمیت است که در این دوره، جنین به مراقبت‌های بسیاری نیاز دارد. اولین و یکی از مهم ترین مراحل تست غربالگری بارداری در سه ماهه اول انجام میشود که از اهمیت بالایی برای تشخیص انواع بیماری های ژنتیک ازجمله سندروم برخوردار است، به شکلی که اگر آزمایش غربالگری اول انجام نشود ممکن است نتوان جلوی شدیدتر شدن اختلالات احتمالی را گرفت. اگر دوست دارید فرزندی سالم بدون مشکلات ژنتیکی و اختلالات کروموزومی به دنیا بیاورید، با تهران لب، آزمایشات غربالگری سه ماهه اول، دوم و سوم خود را تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی انجام دهید.

آزمایش غربالگری
دکتر زهرا سهیلی پور
banner1_shape.png
figure20

برخی از پدر و مادرها اقدامی برای انجام آزمایش غربالگری انجام نمیدهند، درحالی که انجام این آزمایش ها نه تنها مزایای بسیاری برای تولد فرزندی سالم به همراه دارد، بلکه انجام آن برای برخی از بانوان واجب است چرا که ریسک زایمان پرخطر در آنها بیشتر است.

آزمایش غربالگری برای چه کسانی واجب است؟

در صورت داشتن شرایط زیر، بهتر است به جواب آزمایش غربالگری خود اهمیت بیشتری بدهید:

داشتن سن بالای 35 سال

داشتن سن بالای 35 سال ریسک ابتلای کودک به سندروم داون و مشکلات کروموزومی را افزایش میدهد.

داشتن سابقه بیماری ژنتیکی

داشتن سابقه بیماری ژنتیکی باعث افزایش ریسک ابتلای کودک به آن بیماری میشود.

داشتن بیماری های عفونی یا خونی

داشتن بیماری های عفونی که ممکن است به نوزاد منتقل شود، مثل HIV، هپاتیت B یا سیفلیس. یا داشتن بیماری خونی که ممکن است روی بارداری تاثیر منفی بگذارد، مثل دیابت یا فشار خون بالا. این مشکلات در غربالگری آزمایش خون مشخص میشوند.

سابقه بارداری ناموفق

سابقه بارداری ناموفق یا بارداری به همراه مشکلات کروموزومی و یا نقص لوله عصبی

آزمایش‌های غربالگری برای مادر و جنین

نوزاد تا سه روز بعد از تولد می تواند غربالگری بشه

در این ویدئو در مورد آزمایش‌های غربالگری که در دوران بارداری و پیش از تولد نوزاد شما وجود دارد، شرح داده شده است.

آزمایش غربالگری غربالگری همیشه یک انتخاب هست اما باید در نظر بگیرید که این آزمایش برای شما و کودکتان مفید است و به شما در مورد شرایط سلامتی جنین از جمله اختلالات خونی، HIV، هپاتیت بی، سفیلیس، سندرم داون، سندرم ادواردز، سندرم پاتو، سلامتی استخوان ها، قلب، مغز، چشم، باسن، شنوایی، بیضه های نوزاد پسر اطلاعات می دهد از جمله: غربالگری سلول داسی شکل و تالاسمی در 10 هفته اول حاملگی، آزمایش خون برای 3 بیماری عفونی در هفته های 8 تا 12 بارداری، تست چهارگانه در هفته 10 الی 14، معاینه ی جسمی 11 گانه جنین در هفته 18 الی 20 و غربالگری blood spot نوزادان.

 آزمایش غربالگری تا چند درصد درست است؟

آزمایش های ابتدایی مانند آزمایش خون غربالگری سه ماهه اول که سلامت مادر و جنین را در مراحل اولیه بررسی میکنند، نسبت به آزمایش های پیشرفته تر مثل آمنیوسنتز یا NIPT که در مراحل کامل تر تشکیل جنین انجام میشود، دقت کمتری دارند.

در کل باید توجه داشته باشید که آزمایش غربالگری، آزمایش تشخیصی نیست. به این معنا که آزمایش غربالگری مثبت به معنای ابتلای 100% جنین شما به یک بیماری نیست.

در اصل اینکه چند درصد آزمایش غربالگری قابل اطمینان باشد بستگی به شرایط بسیاری دارد و البته هدف این آزمایشات نیز در وهله اول، بررسی احتمال ابتلا به بیماری میباشد.

بر اساس مقالات سایت  Cleveland Clinic، آزمایش NIPT می تواند احتمال ابتلا به سندروم داون را با دقت 99% بررسی کند.

آزمایش غربالگری شامل چیست؟

آزمایش غربالگری در دوران بارداری چند مرحله است که شامل:

  • آزمایش غربالگری مرحله اول
  • آزمایش غربالگری مرحله دوم
  • آزمایش غربالگری مرحله سوم

آزمایش غربالگری کاملا مرتبط با سلامت جنین و تا حد زیادی سلامت مادر است تا از وجود هرگونه اختلال ژنتیکی در نوزاد جلوگیری شود.

در واقع آزمایش غربالگری در دوران حاملگی به شما کمک میکند تا تصمیمات آگاهانه تری در رابطه با سلامت جنین خود گرفته و با مراقبت های لازم برای زمان بارداری و حتی بعد از تولد نوزاد، بیشتر آشنا شوید.

آزمایش غربالگری اول به چه صورت است؟

در آزمایش غربالگری سه ماهه اول تنها نتایج آزمایش خون نیست که مورد بررسی قرار میگیرد، بلکه آزمایشات دیگری نیز وجود دارد که در کنار سوالاتی که پزشک از شما میپرسد، شانس ابتلای جنین به اختلالات مختلف را مشخص میکنند.

همچنین از آنجایی که در این آزمایش از سونوگرافی نیز استفاده میشود، در برخی مواقع امکان انجام آزمایش غربالگری اول و تعیین جنسیت بصورت همزمان وجود دارد.

  • آزمایش غربالگری اول یک ارزیابی غیرتهاجمی است.
  • بهترین زمان برای آزمایش غربالگری اول هفته 11 تا هفته 13 میباشد.
  • شایع ترین اختلالات و ناهنجاری های کروموزومی در این مرحله قابل تشخیص است.
  • علاوه بر مشکلات کروموزومی، تست غربالگری بارداری در سه ماهه اول مشکلات قلب جنین را نیز بررسی میکند. (بررسی چهار حفره قلب و شریان‌های بزرگ بعد از هفته 10 حاملگی امکان‌پذیر است.)

آزمایش خون در آزمایش غربالگری چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام آزمایش خون غربالگری اول، بعد از نمونه گیری توسط مسئول آزمایشگاه، نمونه خون مادر برای بررسی موارد زیر مورد آزمایش قرار میگیرد:

  • بتای آزاد گنادوتروپین جفتی انسان (hCG)
  • میزان پروتئین A پلاسما

این دو، موارد پایه ای هستند که در آزمایش خون اول بررسی میشوند، در صورت درخواست متقاضی میتوان موارد زیر را نیز مورد آزمایش قرار داد:

  • گروه خونی
  • فاکتور آر اچ
  • کم خونی
  • ایمنی در برابر ویروس
  • تشخیص هپاتیت B
  • تشخیص سیفلیس
  • تشخیص HIV و HPV
آزمایشات غربالگری را با تهران لب انجام دهید.

هدف از آزمایش‌های غربالگری مخصوصا آزمایش غربالگری سه ماهه اول چیست؟

توجه داشته باشید که نحوه آزمایش غربالگری بسیار پراهمیت است و حتما باید به مراکز معتبری مراجعه نمایید که از بهترین تجهیزات و کادر پزشکی استفاده میکنند.

تهران لب، بهترین آزمایشگاه برای انجام آزمایش غربالگری در تهران می باشد. شما عزیزان همچنین میتوانید آزمایش غربالگری را در منزل و محل کار انجام دهید. جهت رزرو تست غربالگری حاملگی در منزل کافیست با شماره 1650 تماس حاصل نمایید.

آزمایش غربالگری بارداری (حاملگی) یا تست غربالگری جنین

آزمایش غربالگری چیست؟ آزمایش غربالگری جنین به انگلیسی Fetal Screening Test شامل آزمایش هایی است که از آنها برای تشخیص زودهنگام بیماری، یعنی زمانی که درمان آن به ساده ترین شکل انجام میشود، استفاده می گردد. این آزمایشات، موثرترین روش برای جلوگیری و درمان انواع اختلالات کروموزومی و ژنتیکی جنین شناخته میشوند. آزمایش غربالگری در بارداری، به مجموعه ای از تست های سونوگرافی و خون گفته میشود که برای ارزیابی سلامت جنین استفاده میشود. آزمایشات غربالگری زن باردار در واقع روشی است تا بانوان از سلامت جنین و احتمال ابتلای آن به بیماری های مادرزادی و نواقصی مثل سندروم داون، عفونت ها و نقایص ژنتیکی و فیزیکی آگاه شوند و با کمک مشاور ژنتیک، برای پیشگیری از آنها اقدام کنند.  Screening test در بارداری

آیا آزمایش غربالگری لازم است؟

هدف از آزمایش غربالگری چیست؟

هدف آزمایش غربالگری از انجام تست های مختلف مثل CVS، آمنیوسنتز، آزمایش خون و... این است که گروه های پرخطر بارداری شناسایی شده و درمان شوند.

  • منظور از گروه های پرخطر، مادران و جنین هایی هستند که در هنگام تولد با نقص های ژنتیکی و کروموزومی همراه هستند.
  • بسیاری از این کودکان در چند ماه ابتدای تولد از دنیا میروند و این اتفاق نه تنها تجربه شیرین بچه دار شدن را به یکی از تلخ ترین اتفاقات زندگیشان تبدیل میکند، بلکه در صورت زنده ماندن بچه، قطعات مشکلات زیادی در زندگی انتظار او را میشکند!
  • آزمایش های مربوط به غربالگری مثل تست غربالگری حاملگی در سه ماهه اول و دوم و سوم با استفاده از راهکارهای پزشکی به جلوگیری از این اتفاق کمک میکنند.

آیا آزمایش غربالگری لازم است؟

در رابطه با اینکه آیا آزمایش غربالگری ضروری است خیر، باید گفت اگرچه در کشورمان قانونی مبنی بر الزام و اجباری بودن تست غربالگری حاملگی وجود ندارد و این بستگی به مادر و پدر دارد تمایل به انجام آن داشته باشند یا خیر، اما باید بدانید آمار تولد نوزادان دارای معلولیت (خصوصا در ازدواج های فامیلی) بسیار بالاست.

سبک زندگی ناسالم، خوراک غیر ارگانیک و انواع امواج رادیویی باعث شده تا این آمار نسبت به دهه های گذشته افزایش پیدا کند. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم با انجام این آزمایش ها در کنار خدمات مشاوره تهران لب، سلامت فرزند آینده خود را تضمین کنید.

آزمایش خون، سونوگرافی و CVS در غربالگری سه ماهه اول

آزمایش خون غربالگری اول برای چیست؟

آزمایش خون در غربالگری سه ماهه اول

با استفاده از تفسیر آزمایش غربالگری اول شامل آزمایش خون و سونوگرافی که در ادامه توضیح میدهیم، احتمال ابتلا به بیماری هایی مثل تریزومی 18 و سندروم های مختلف فراهم میشود. اگر جواب آزمایش غربالگری مشکوک باشد، آزمایش های تشخیصی مثل CVS یا آمنیوسنتز یا سل فری توصیه میشود.

سونوگرافی و آزمایش غربالگری اول

سونوگرافی و آزمایش غربالگری سه ماهه اول

بعد از انجام آزمایش خون، مرحله بعد آزمایش غربالگری حاملگی در سه ماهه اول شامل سونوگرافی است؛ این آزمایش به منظور بررسی ضخامت پوست ناحیه پشت گردن جنین انجام میشود. درصورتی که ضخامت این قسمت غیرطبیعی باشد میتوان آن را از نشانه های اولیه یک نقص مادرزادی مثل سندروم داون دانست.

  • بهتر است این مرحله از آزمایش غربالگری در هفته 12 بارداری یعنی اواخر سهماهه اول انجام شود.
  • درصورت عدم امکان انجام سونوگرافی، پزشک آزمایش غربالگری یکپارچه را توصیه میکند.
  • غربالگری یکپارچه شامل آزمایشات سه ماه اول و دوم با همدیگر است.
  • سونوگرافی در کنار آزمایش خون مادر به تشخیص بهتر اختلالات مادرزادی کمک میکنند.
  • علاوه بر غربالگری تکمیلی، ممکن است آزمایش غربالگری ماه سوم بارداری نیز برای مادر نوشته شود.
  • مجددا در این مرحله از آزمایش غربالگری سه ماهه اول ناشتا بودن ضرورتی ندارد.
  • فاصله بین سونو و آزمایش غربالگری اول نباید بیش تر از 24 ساعت باشد چرا که این دو مکمل یکدیگر هستند.

آزمایش CVS در آزمایشات غربالگری سه ماه اول حاملگی

آزمایش CVS در آزمایشات غربالگری سه ماه اول حاملگی

آزمایش CVS به طور معمول درخواست نمی شود، مگر اینکه یکی از شرایط زیر برای مادر یا جنین به وجود آمده باشد:

  • در صورتی که سن مادر 35 یا بالاتر باشد
  • در صورتی که بیماری خاصی در سابقه خانوادگی مادر یا پدر وجود داشته باشد
  • درصورتی که نتایج آزمایش غربالگری ژنتیک بارداری مثبت باشد

این تست نسبت به سایر روش ها تهاجمی است و زمان تست غربالگری برای این آزمایش بین هفته های 10 تا 12 بارداری می باشد.

در این آزمایش تشخیصی می توان با دقت بالایی احتمال ابتلا به بیماری های خاص را مشخص کرد، به عنوان مثال:
  • ابتلا به سندروم داون
  • ابتلا به سندروم کم خونی داسی شکل
  • ابتلا به فیبروز کیستیک
  • ابتلا به هموفیلی و دیستروفی عضلانی دوشن

تقسیم بندی مادران به 3 گروه:پرخطر، متوسط، کم خطر

اعداد نرمال آزمایش غربالگری سه ماهه اول

نتیجه آزمایش غربالگری نرمال به پدر و مادرها اطمینان خاطر بیشتری برای طبیعی بودن وضعیت جنین میدهد. بسیاری از افراد نمیدانند که عدد آزمایش غربالگری باید چند باشد که این موضوع ممکن است ایجاد استرس کند.

نتیجه تست خون در آزمایش غربالگری بارداری میتواند میزان hCG، پروتئین A و PAPP-A را بررسی کند که در آن بالا بودن هورمون hCG و پایین بودن PAPP-A میتواند نشان از اختلال ژنتیکی داشته باشد.

برای ارزیابی این موارد از ضریب MOM استفاده میشود که در عکس آزمایش غربالگری اول نرمال، تمام این موارد در همه سنین باید برابر 1.0 MoM باشد. بنابراین اگر آزمایش غربالگری اول مشکوک باشد باید عدد مدنظر با این میزان متفاوت باشد.

اما در آزمایش سونوگرافی NT سن بارداری و جنین اهمیت دارد. در این آزمایش که ضخامت پوست پشت گردن بررسی میشود، اگر عدد کمتر از 3 باشد در محدوده طبیعی قرار خواهد گرفت. میزان صحت آزمایش غربالگری در تست NT برابر با 65 تا 70 درصد است.

آزمایش غربالگری سه ماه اول پرخطر

آزمایش غربالگری اول پرخطر (high risk)

اگر نتیجه آزمایش غربالگری با ریسک بالا همراه باشد، یعنی بالاتر از حد نرمال آزمایش غربالگری اول باشد، لازم است تا مادر در اولین فرصت نسبت به آزمایش های تشخیصی که با دقت بالاتری ابتلا به بیماریها را تشخیص میدهند اقدام کند.

  • آزمایش هایی نظیر پرزهای جفتی یا CVS یا آزمایش آمنیوسنتز که در ادامه به آنها میپردازیم شامل این آزمایشات می باشند.
  • در صورتی که در نتیجه آزمایش غربالگری برای زنان باردار عدد ریسک 1.5 و بالاتر باشد، در آزمایش غربالگری با ریسک بالا قرار میگیرند.
  • شما عزیزان همچنین میتوانید جهت تفسیر آزمایش غربالگری اول و یا بررسی نمودار آزمایش غربالگری پرخطر، از متخصصان تهران لب استفاده نمایید.
آزمایش غربالگری سه ماهه اول با ریسک متوسط

آزمایش غربالگری اول با ریسک متوسط (borderline risk)

در زمان تست غربالگری اول، اگر نتیجه آزمایش در دسته متوسط قرار بگیرد، پزشکان توصیه میکنند که آزمایش غربالگری دوم حتما باید انجام شود تا با استفاده از نتایج آزمایش ترکیبی یا یکپارچه، بتوان تصمیم درستی درباره سلامت مادر و جنین گرفت.

در تفسیر آزمایش ژنتیک غربالگری اول، اعداد نرمال در آزمایش غربالگری 12هفتگی شامل 1.2 تا 1.5 بوده و این افراد در دسته متوسط قرار میگیرند.

آزمایش غربالگری سه ماهه اول کم خطر

آزمایش غربالگری نوبت اول کم خطر (low risk)

چنانچه آزمایش غربالگری در هفته 13 که سه ماهه اول را شامل میشود نتایج کم خطر را نشان دهد، یعنی جواب آزمایش غربالگری اول نرمال باشد، برخی از پزشکان آزمایش غربالگری جنین مرحله دوم را ضروری نمی دانند، درحالی که انجام آزمایشات ماه دوم میتوانند اطمینان خاطر بیشتری برای مادر و پدر ایجاد کند.

در آزمایشات غربالگری ریسک کمتر از 1:2 به عنوان کم خطر شناخته میشوند. به این نکات توجه کنید:

  • درصورتی که آزمایش غربالگری جنین سه ماهه اول تا پیش از 13 هفتگی انجام نشود، آزمایش غربالگری جنین مرحله دوم ضروری خواهد بود.
  • صرف نظر از فاکتورهای آزمایش غربالگری اول، آزمایش آلفافتوپروتئین (AFP) الزامی می باشد.
  • آزمایش AFP نشان میدهد که فرد دچار بیماری نقص لوله های عصبی هست یا خیر.

آزمایش غربالگری اول لازمه تشخیص زودهنگام بسیاری از بیماری های مادرزادی و ژنتیکی است و اصلی ترین بیماری های جنین با استفاده از آن بررسی می شوند.

در آزمایش غربالگری اول چه چیزهایی مشخص میشود؟

پزشک شما میتواند با جواب آزمایش غربالگری اول، بیماری هایی شامل موارد زیر را شناسایی کند:

سندروم داون یا تریزومی ۲۱

به علت وجود یک کروموزوم 21 اضافی به وجود می آید و اختلالات دائمی در رشد ذهنی و اجتماعی در کنار مشکلات فیزیکی برای فرد به وجود می آورد. این بیماری از سن 1 سالگی میتواند کشنده باشد.

سندروم ادوارد یا تریزومی ۱۸

سونوگرافی و آزمایش غربالگری اول وجود سندروم داون را نیز تشخیص میدهد که به علت وجود سه کپی از کروموزوم 18 به وجود می آید و معمولا قبل از 1 سالگی جان نوزاد را میگیرد. سن بالای مادر روی این بیماری تاثیرگذار است.

سندروم پاتو یا تریزومی ۱۳

به دلیل تریزومی در کروموزوم 13 اتفاق میافتد و در غربالگری سه ماه اول بارداری قابل تشخیص است. به علت شدت این بیماری و افزایش علائم، تنها 5 الی 10 درصد کودکان مبتلا به آن بعد از یک سالگی زنده میمانند.

اختلالات قلبی

اختلالات قلبی و اختلالات شریان‌های بزرگ (از هر 33 جنینی که NT آنها بین 2.2 تا 2.8 میلی‌متر است، یک جنین به اختلالات قلبی - عروقی مبتلا است. زمانی که NT بیشتر از 3.5 میلی‌متر باشد این احتمال تا 1 به 16 افزایش می‌یابد).

آزمایش دوگانه سه ماه اول بارداری

روش های دوتایی (Double marker)
و ترکیبی (Combined)

آزمایش غربالگری در سه‌ماهه اول بارداری شامل روش های دوتایی (Double marker) و ترکیبی (Combined) است. روش دابل مارکر شامل دو آزمایش Free Beta HCG و PAPP-Aاست. روش دابل مارکر (Double Marker) یک آزمایش غربالگری جهت تشخیص موارد احتمالی مرتبط با اختلالات کروموزومی در جنین در سه ماهه اول بارداری است. این آزمایش معمولا بر روی کیت خون گیری انجام می‌شود.
روش کمبایند شامل استفاده از مارکرهای سرمی دوتایی و مارکرهای سونوگرافی مانند NTو NB است.

آزمایش غربالگری دوم لازمه برخی معاینات اولیه برای اطمینان از سلامت جنین است.

آزمایش غربالگری دوم شامل چیست؟

در این سری آزمایشات موارد مختلفی مورد بررسی قرار میگیرند که در ادامه مشاهده می کنید:

وزن مادر

میزان وزن استاندارد مادر مورد ارزیابی قرار میگیرد.

فشار خون

فشار خون در بارداری مشکلات زیادی به همراه خواهد داشت و تشخیص سریع آن به درمان آسان تر کمک میکند.

سایز شکم

به منظور ارزیابی رشد جنین، در هر معاینه سایز شکم ارزیابی میشود.

ارتفاع رحم

به منظور صحت رشد جنین و فرایند بارداری، چک کردن ارتفاع رحم بسیار مهم است.

بررسی صدای قلب جنین

کنترل ریتم و ضربان متعادل بسیار ضروری است.

کم خونی

در آزمایش خون تست غربالگری حاملگی علاوه بر کم خونی، کمبود آهن و ویتامین B12 و اسیدفولیک بررسی میشود.

آیا آزمایش غربالگری دوم ضروری است؟

غربالگری سه ماهه دوم از اهمیت بالایی برخوردار است و وجود اختلال رشد در این دوره میتواند مشکلات و خطرات بسیار خطرناکی به همراه داشته باشد.

 در صورتی که پزشک شما بعد از خواندن نمودار آزمایش غربالگری اول، ضرورت آزمایش غربالگری دوم را تائید کرده باشد، آزمایش غربالگری شانزده هفتگی که در غربالگری دوم انجام میشود ضروری خواهد بود.

این مشکلات درصورت حذف آزمایش غربالگری میتواند عامل موارد زیر شود:

  • اختلالات مادرزادی مانند سندروم داون
  • زایمان زودرس و مشکلات به دنبال آن
  • وجود دیابت و عدم تشخیص آن
  • مرده زایی

همچنین خواندن نمودار آزمایش غربالگری دوم به بررسی رشد کودک در این دوره کمک میکند و در صورتی که آزمایش غربالگری دوم مشکوک باشد میتوان برای پیشگیری از آن اقدام کرد.

در آزمایش غربالگری دوم چه چیزهایی مشخص می‌شود؟

آزمایش غربالگری حاملگی (بارداری) در مرحله دوم میتواند احتمال مشکلات زیادی را مشخص کند، از جمله:

  • اختلال در لوله عصبی
  • اختلالات تکاملی نظیر سندروم داون
  • تریزومی 13، 18، 21
  • اسپینا بیفیدا
  • نواقص کروموزومی
  • طناب نخاعی
  • سندروم اسمیت
  • سندروم ژن پیوسته
  • سندروم ادواردز

آزمایش غربالگری سوم شامل چیست؟

بیشتر از هر چیزی، در این مرحله وضعیت سلامت عمومی مادر و جنین مطرح است و موارد زیر در هر حالتی از اهمیت بالایی برخوردارند:

  • هرگونه ترشح مایعات
  • خونریزی
  • افزایش یا کاهش وزن غیرطبیعی
  • تپش قلب و فشار خون
  • حرکات نوزاد
  • تعداد حرکات نوزاد در روز، اگر کمتر از حالت معمول باشد باید بررسی شود

همچنین ممکن است مادر با مشورت پزشک به واکسن هایی نیاز داشته باشد که شامل این موارد میباشند:

  • آنفولانزا
  • کزاز
  • دیفتری
  • سیاه سرفه

نکات مهم آزمایش غربالگری سه ماهه سوم؟

چند نکته وجود دارد که اگر به درستی انجام شده باشند، به احتمال زیاد به آزمایش غربالگری جنین در سه ماهه سوم نیاز نخواهید داشت.

  • در بهترین زمان آزمایش غربالگری مرحله اول و دوم، آنها را انجام داده باشید.
  • نتیجه و عکس آزمایش غربالگری دوم و اول وضعیت مناسبی را نشان دهد.
  • پزشک مشاور بعد از مشاهده عکس آزمایش غربالگری دوم نرمال، عدم نیاز به غربالگری سوم را تائید کند.

البته انجام سونوگرافی هفته 30ام جهت بررسی وضعیت رشد و قرار گیری جنین لازم است که انجام شود.

آزمایشات غربالگری را با تهران لب انجام دهید.

نکاتی در مورد آزمایش غربالگری سه ماهه دوم و سوم

بررسی انواع روش های آزمایش غربالگری سه ماهه دوم و سوم

این آزمایش‌ها بعد از غربالگری اول انجام میشود و برای سلامت جنین و نقایص تکاملی است و در صورتی که سابقه خانوادگی بیماری های مادرزادی و ژنتیکی در افراد وجود داشته باشد یا سن آنها بیشتر از 35 باشد، آزمایشات بیشتری نیز تعیین میشوند.

آزمایش آمنیوسنتز در آزمایش غربالگری سه ماهه دوم به چه صورت است؟

این تست در آزمایش غربالگری هفته 15 بارداری تا هفته 18 و اکثرا برای بانوان بالای 35 سال تجویز میشود. همچنین درصورتی که مادر به دلیل سابقه بیماری خانوادگی در معرض بیماری ژنتیکی قرار داشته باشد، این تست لازم خواهد بود.
• آمنیوسنتز در آزمایش غربالگری 16 هفته بارداری نیز امکان پذیر است.
• از آنجایی که یک روش تهاجمی به حساب می آید، 0.5% احتمال سقط جنین وجود دارد.
• در عین حال، این تست یکی از بهترین و دقیق ترین تست های آزمایش غربالگری جنین است.
• این تست میتواند مشکلات نقص لوله عصبی را تا 99 درصد و اختلالات ژنتیکی را تا 100 درصد تشخیص دهد.
برای انجام این آزمایش می بایست با استفاده از یک سرنگ نازک، مقدار کمی از مایع کیسه آمنیوتیک که سلول های جنینی در آن قرار دارد برداشته شود تا هرگونه نشانه از نقایص ژنتیکی و لوله عصبی در آن مشخص شود.
جهت تفسیر آزمایش غربالگری هفته 16 میتوانید با کارشناسان تهران لب در تماس باشید.

تست پانل چهارگانه در آزمایش غربالگری سه ماهه دوم چیست؟

تست پانل چهارگانه در آزمایش غربالگری سه ماهه دوم

این آزمایش خون بعد از غربالگری اول و در سه ماهه دوم انجام میشود که رایج ترین تست خون در این دوره است.
• با استفاده از این تست میتوان انواع تریزومی، اسپینا بیفیدا و سندروم داون را بررسی کرد.
• میزان صحت این تست 75 تا 80 درصد است.
• 4 نشانگر اصلی خونی در این آزمایش شامل hCG، AFP، تست استریول و مولکول Inhibin A است.

HCG و AFP در آزمایش غربالگری

hCG و AFP در آزمایش غربالگری سه ماه دوم

هورمون آلفا فیتوپروتئین (alpha-fetoprotein):
• یک پروتئین است که در کبد جنین تولید میشود.
• این پروتئین از جفت به خون مادر وارد میشود.
• در مایع آمنیوتیک وجود دارد.
• در آزمایش خون غربالگری هفته 15 سنجیده میشود.

هورمون hCG گنادو تروپین (Gonadotropin):
• توسط جفت تولید شده و به خون مادر وارد میشود.
• تاثیر بسزایی در تعادل هورمون پروژسترون دارد.
• در حفظ جنین بسیار موثر است.
• افزایش آن از هفته های ابتدایی بارداری در آزمایش پروژستون مشخص میشود.

سطح AFP در جواب آزمایش غربالگری دوم بسیار متغیر است و در هفته های 14 تا 21 بارداری، از 25.6 تا 74.9 نانوگرم در میلی لیتر متغیر است. همچنین افزایش هورمون hCG به شکل غیر طبیعی میتواند یا نشانه تومورهای بدخیم جفتی و یا حاملگی چندقلویی باشد..

میزان استرویل در بارداری چقدر است؟

تست هورمون استریول

این هورمون ابتدا در غده فوق کلیوی ترشح میشود و با گذشت زمان در جفت، به شکل E3 یافت میشود. بررسی این هورمون در آزمایش غربالگری هفته 15 به تشخیص بیماری های زیر کمک میکند:
• نواقص کروموزومی و لوله عصبی
• سندروم اسمیت
• سندروم ژن پیوسته
• تریزومی 18
میزان استرویل در بارداری، در آزمایش غربالگری هفته 15 از 5 نانومول تا 40 نانومول در لیتر متغیر است و در سه ماهه دوم رنج نرمال آن 9.6 نانوگرم در میلی لیتر است.

پروتئین Inhibin A در بارداری

تست مولکولی Inhibin A
این پروتئین در آزمایش خون غربالگری هفته 15 تا 17 کاهش و در هفته های بعدی افزایش پیدا میکند.
میزان نرمال این مولکول در تفسیر آزمایش غربالگری دوم بسیار کم و در حد صفر است و بالا بودن آن نشان دهنده آزمایش غربالگری مشکل دار است و یا میتواند خبر از سندروم داون بدهد.

آزمایش NIPT در آزمایش غربالگری چیست؟

آزمایش NIPT در آزمایش غربالگری زنان باردار بسیار مهم است و برخی آن را بهترین تست غربالگری جنین میدانند چرا که ضمن اینکه غیر تهاجمی است، میتواند طیف وسیعی از مشکلات ژنتیکی و کروموزومی را مورد بررسی قرار دهد. برخی از این مشکلات شامل:

  • انواع اختلال در تعداد کروموزوم (اختلال آنئوپلوئیدی)
  • اختلال تریزومی 21
  • اختلالات تریزومی 13
  • سندروم ادواردز

تست NTS در غربالگری

تست NTS در آزمایش غربالگری سه ماهه سوم

در این آزمایش نیز میزان اکسیژن جنین بررسی شده و همچنین واکنشات نرمال و عادی او نیز ارزیابی میشود؛ انجام آن برای زمانی که طول بارداری بیش از حد طول کشیده و یا بارداری در گروه های پرخطر قرار دارد، ضروریت بیشتری خواهد داشت.

اهمیت آزمایش غربالگری گلوکز در بارداری

آزمایش غربالگری گلوکز در بارداری برای سه ماه دوم

در آزمایش قند بارداری از خون مادر نمونه گیری شده و سطح قند خون او سنجیده میشود تا درصورتی که نتیجه آن بیش از حد نرمال باشد، تست تحمل گلوکز (GTT) تجویز شود.

بهترین زمان آزمایش غربالگری خون دوم در هفته های 24 تا 28 است و هدف آن کنترل قند خون در بانوان است.

بالا بودن قند در بانوان میتواند مشکلاتی مثل افزایش وزن جنین و دشوار شدن زایمان طبیعی را به همراه داشته باشد.

در بسیاری از مواقع، درست مثل آزمایشات غربالگری قبل بارداری، تست گلوکز در سه ماهه سوم نیز گرفته میشود تا دیابت مادر بررسی شود. این عارضه در صورت عدم کنترل میتواند برای نوزاد مشکل ساز باشد.

سوالات متداول آزمایش غربالگری

پاسخ برخی از سوالات رایج مراجعه‌کنندگان آزمایش غربالگری اول، دوم و سوم

زمان آزمایش غربالگری بسته به هرکدام از آزمایش ها متفاوت است. این آزمایش ها به طور کلی شامل 3 آزمایش غربالگری اول و دوم و سوم هستند که به ترتیب در سه ماهه اول، دوم و سوم انجام می شوند.

بسیاری از افرادی که با تماس با شماره 1650 از مشاوره تلفنی تهران لب استفاده میکنند، میپرسند که آزمایشات غربالگری شامل چیست؟ همچنین بسیاری نمیدانند که آزمایش غربالگری فقط خون است یا شامل ادرار هم میشود.

اکثرا آزمایش غربالگری در تهران با استفاده از نمونه های خونی انجام میشود؛ برای اینکار میتوانید به بصورت حضوری به آزمایشگاه تهران لب مراجعه کرده یا بصورت رایگان درخواست آزمایش در منزل خود را در تهران لب ثبت کنید.

با این حال در برخی مواقع خاص و یا در صورت درخواست متقاضی، نمونه گیری ادرار نیز برای جستجو و ارزیابی موارد مختلف انجام می گیرد، از جمله:

  • علائم عفونت کلیه
  • اندازه گیری سطح هورمون hCG
  • بررسی میزان گلوکز و احتمال دیابت
  • تشخیص بیماری پره اکلامپسی (Pre-eclampsia)

از آنجایی که آزمایشات غربالگری (جنین و بارداری) شامل یک آزمایش واحد نیست و یک سری از تست های پزشکی را شامل میشود که خود این تست ها در 3 مرحله تکرار میشوند، نمیتوان یک پاسخ واحد برای تمام آنها داد.

بستگی به شرایط مادر و پدر و فاکتورهای ژنتیکی و ارثی، ممکن است تعداد تست های مورد نیاز کم و زیاد شود که این موارد روی سرعت دریافت نتیجه آزمایش غربالگری تاثیرگذار است. نتیجه بهترین آزمایش غربالگری در تهران لب نهایتا بعد از 48 ساعت در اختیار شما عزیزان قرار خواهد گرفت.

به طور کلی آزمایش غربالگری سه ماهه دوم در هفته 13 بارداری تا هفته 26 انجام میشود، اما بهترین زمان آزمایش غربالگری دوم، آزمایش غربالگری هفته 16 تا 18 است چرا که پیش از این زمان ممکن است جواب آزمایش غربالگری دوم با خطا همراه باشد.

همچنین اگر آزمایش غربالگری هفته 18 بعد از این زمان انجام شود، ممکن است باعث گذشتن مهلت روند درمان شود، بعلاوه اینکه امکان سقط جنین بعد از 18 هفتگی وجود نخواهد داشت.

بهترین زمان آزمایش غربالگری سه ماهه سوم، هفته 35 تا 37 بارداری است.

فاینال ریسک در عکس آزمایش غربالگری اول، عددی است که نشان میدهد چه میزان احتمال ابتلای جنین شما به یک ناهنجاری کروموزومی وجود دارد. این عدد به شما و پزشکتان کمک میکند تا بهتر تصمیم بگیرید که نیاز به آزمایشات تشخیصی دقیق تر دارید یا خیر.

جهت تفسیر نتیجه آزمایش غربالگری هفته دوازدهم بارداری با تهران لب تماس بگیرید.

آزمایش نمونه‌ گیری از پرزهای کوریونی (CVS) یک روش تهاجمی در آزمایش غربالگری جنین است که در این روش پزشک با استفاده از یک سوزن نازک از طریق شکم و یا یک کانتر کوچک از طریق دهانه رحم، از بافت جفت نمونه گیری می شود. نکته مهم اینجاست که در این روش 1 درصد احتمال سقط جنین وجود دارد، با این حال در تشخیص نقایص و مشکلات کروموزومی و ژنتیکی خاص، میتواند تا 98 درصد دقیق باشد.

سوالات متداول خدمات آزمایش غربالگری

همین حالا فرایند ثبت درخواست و پذیرش آزمایش غربالگری اول، دوم و سوم را شروع کنید

جهت هماهنگی و اطلاع از هزینه آزمایش غربالگری می توانید با شماره 1650 تماس حاصل نمایید.

ثبت رایگان درخواست آزمایش غربالگری اول، دوم و سوم

35000+
تعداد آزمایش‌های غربالگری انجام شده
100%
دقت در نتایح آزمایش غربالگری
1250+
تعداد پزشکان همکار غربالگری
100%
رضایت از آزمایشگاه

نظرات مراجعه‌کنندگان

نظرات بیماران درباره آزمایش غربالگری در تهران لب

فرم ثبت سوالات مراجعین محترم از آزمایشگاه درباره آزمایش غربالگری سه ماهه اول بارداری

شما می توانید، پاسخ سوالات دیگر خود درباره آزمایش غربالگری سه ماهه اول بارداری را، از طریق فرم ذیل و یا شماره تماس 1650 از آزمایشگاه تهران لب پیگیری نمایید.

50 نفر نظرات خود را با ما در مورد آزمایش غربالگری (آزمایش غربالگری سه ماهه اول، دوم و سوم) در میان گذاشته‌اند.
  • مهرانه طباطبایی, 16 مرداد, 1402 @ 3:08 ب.ظ پاسخ

    سلام، ببخشید به نظر شما مطالبی که توی صفحات مختلف نی نی سایت گذاشته میشه، مثل صفحه مربوط به تفسیر آزمایش غربالگری اول نی نی سایت به نظر شما قابل استناده؟ چون برای مثال میگم، جواب آزمایش غربالگری اول نی نی سایت هم الان موجوده توی این سایت و بصورت تخصصی دربارش بحث میکنند.

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 4:02 ب.ظ پاسخ

      سلام مهرانه جان 🙏🌸
      سلام با توجه به آزمایش غربالگری اول نی نی سایت توسط خود کاربران پاسخ داده میشود، بهتر است مواردی که مطالعه میکنید را با پزشک هماهنگ کنید.
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • مینا براتی, 16 مرداد, 1402 @ 3:09 ب.ظ پاسخ

    سلام وقت بخیر، ببخشید من توی صفحه آزمایش خون غربالگری دوم نی نی سایت خوندم که باید این تست هارو ناشتا انجام بدیم، خواستم ببینم درسته؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 4:01 ب.ظ پاسخ

      سلام مینای عزیز
      لطفا به صفحات آزمایش غربالگری دوم نی نی سایت اکتفا نکنید و حتما از پزشک متخصص مشورت بگیرید؛ و خیر برای آزمایش غربالگری نیازی به ناشتایی نیست🙏🌸
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • یاسمن شادکام, 16 مرداد, 1402 @ 3:10 ب.ظ پاسخ

    درباره اعداد نرمال آزمایش غربالگری دوم نی نی سایت میگفت اگر اعداد زیاد بالا باشن احتمال سندرم داون وجود دارد درسته؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 4:00 ب.ظ پاسخ

      سلام یاسمن جان 🙏🌸
      به موارد زیادی از جمله شرایط مادر و جنین بستگی دارد، پیشنهاد میشود از متخصص کمک بگیرید.
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • مهتاب پاکنژاد, 16 مرداد, 1402 @ 3:12 ب.ظ پاسخ

    سلام وقت بخیر، ببخشید من خیلی توی سایت نی نی سایت میگردم دنبال مطالب بارداری، توی صفحه آزمایش غربالگری و تعیین جنسیت نی نی سایت نوشته بود برای تعیین جنسیت حتما باید هفته 10 ام تموم شده باشه، خواستم ببینم این درسته؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:59 ب.ظ پاسخ

      سلام خانم پاکنژاد 🙏🌸
      آزمایش تعیین جنسیت از بعد از 7 هفتگی قابل انجام است.
      صفحات فروم آزمایش غربالگری و جنسیت نی نی سایت (که مطالب آن توسط خود کاربران تولید میشود)، احتمالش زیاد است از نظر علمی دقیق نباشند، لذا پیشنهاد میشود از متخصصین استفاده کنید.
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • الهه پاک روان, 16 مرداد, 1402 @ 3:29 ب.ظ پاسخ

    درباره فاصله بین سونوگرافی و آزمایش غربالگری نی نی سایت نوشته بود اول باید سونو رو انجام بدیم درسته؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:58 ب.ظ پاسخ

      بله خانم پاک روان عزیز
      ابتدا سونوگرافی و سپس آزمایش خون انجام دهید. فاصله سونوگرافی و آزمایش غربالگری نباید زیاد باشد، ترجیحا در یک روز انجام شود🙏🌸

  • مهدیه همایونی, 16 مرداد, 1402 @ 3:30 ب.ظ پاسخ

    سلام ببخشید یه صفحه مربوط به اینکه آزمایش غربالگری مهمه یا سونوگرافی نی نی سایت دیدم، نوشته بود وقتی آزمایش خون بخواییم بدیم باید سونو همراهمون باشه.

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:57 ب.ظ پاسخ

      بله خانم همایونی جان
      برخی جاها هنگام دریافت آزمایش خون، از شما نتیجه سونوگرافی درخواست میشود. هردوی آزمایشات به شدت مهم هستند 🙏🌸

  • فریبا دادگر, 16 مرداد, 1402 @ 3:31 ب.ظ پاسخ

    ممنون از مطالب خوبتون، من خیلی برام سوال بود که آزمایش غربالگری اول کجا برم، اما بعد از خواندن مقاله تون و تماس با قسمت مشاوره آزمایشگاه تقریبا جوابمو گرفتم 😉

  • پریسا وفاجو, 16 مرداد, 1402 @ 3:31 ب.ظ پاسخ

    سلام ببخشید من توی صفحه final risk در آزمایش غربالگری چیست نی نی سایت خوندم اگر عددش زیر روی 1.50 باشه بچه مشکل داره درسته؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:56 ب.ظ پاسخ

      سلام پریسا جان
      بله اگر عدد فاینال ریسک روی 1:51 تا 1:11:00 باشه احتمال مشکل بینایی در بچه وجود خواهد داشت🙏🌸
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • احسان رحمانی, 16 مرداد, 1402 @ 3:31 ب.ظ پاسخ

    سلام ببخشید اگر با آزمایش های تشخیصی نشه ریسک ابتلای بچه رو تشخیص داد، لازم به ارسال آزمایش غربالگری به آلمان هست؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:55 ب.ظ پاسخ

      سلام آقای رحمانی، عزیز🙏🌸
      تصمیم با شما و پزشکتان است، ما پیشنهاد میکنیم آزمایشات را درصورت امکان مجدد تکرار کنید و بعد تصمیم بگیرید. از مشاوران تهران لب نیز میتوانید استفاده کنید.
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • حسین یارعلی, 16 مرداد, 1402 @ 3:32 ب.ظ پاسخ

    سلام وقت بخیر، من داشتم خبر آزمایش غربالگری رو توی یه سایتی میخوندم نوشته بود ممکنه این آزمایش ها لغو بشه، خواستم ببینم شما چیزی درباره لغو آزمایش غربالگری میدونید؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:53 ب.ظ پاسخ

      سلام آقای یارعلی عزیز 🙏🌸
      درحال حاضر هیچ خبر موثقی مبنی بر اینکه آیا آزمایش غربالگری حذف شده یا خیر به ما نرسیده است.

  • پریناز شاه حیدر, 16 مرداد, 1402 @ 3:33 ب.ظ پاسخ

    سلام وقت بخیر، ببخشید خواستم بدونم طب سنتی درباره آزمایش غربالگری چه دیدگاهی داره؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:53 ب.ظ پاسخ

      سلام خانم شاه حیدر عزیز 🙏🌸
      متاسفانه اطلاعی از آزمایش غربالگری از نظر طب سنتی نداریم.

  • مرتضی قدیس, 16 مرداد, 1402 @ 3:33 ب.ظ پاسخ

    سلام وقت بخیر، من یکم مشکل مالی دارم، خواستم ببینم آزمایش غربالگری شامل بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی میشه یا خیر ؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:51 ب.ظ پاسخ

      سلام آقای قدیس عزیز 🙏🌸
      بسته به شرکت بیمه شما، غربالگری ممکن است توسط بیمه تکمیلی پوشش داده شود، با این حال بیمه پایه تامین اجتماعی آن را پوشش نمیدهد.

  • گل رخ سعیدی, 16 مرداد, 1402 @ 3:34 ب.ظ پاسخ

    سلام ممنون از مقاله کاملتون، خواستم بپرسم چگونه آزمایش غربالگری اول را بخوانیم؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:51 ب.ظ پاسخ

      سلام گل رخ جان 🙏🌸
      برای تفسیر نتیجه آزمایش غربالگری از پزشک یا مسئول آزمایشگاه کمک بگیرید.
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • محبوبه پاشایی, 16 مرداد, 1402 @ 3:34 ب.ظ پاسخ

    ببخشید جواب آزمایش غربالگری اول چقدر طول میکشه؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:50 ب.ظ پاسخ

      سلام محبوبه عزیز 🙏🌸
      به طریقه آزمایش غربالگری اول و تعداد آزمایش های شما بستگی داره 🙂
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • امیررضا کریمی, 16 مرداد, 1402 @ 3:34 ب.ظ پاسخ

    سلام اطلاعاتتون واقعا کامل بود، خواستم بدونم آزمایش غربالگری روز سوم تولد چیه؟ فرقی با این موارد دارد؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:49 ب.ظ پاسخ

      بله آقای کریمی عزیز،
      این آزمایش باید 3 تا 5 روز بعد از تولد انجام بشه تا از مشکلاتی مثل عقب ماندگی ذهنی و … در نوزاد جلوگیری شود🙏🌸
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • دلارام پروانه وار, 16 مرداد, 1402 @ 3:35 ب.ظ پاسخ

    سلام وقتتون بخیر، برای آزمایش غربالگری باید ناشتا باشی؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:48 ب.ظ پاسخ

      خیر خانم پروانه وار عزیز
      نیازی به ناشتایی نیست. اگرچه برخی پزشکان توصیه میکنند که مادر، 3 الی 4 ساعت قبل از خون گیری مواد غذایی مصرف نکند. 🙏🌸
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • مریم عباسی, 16 مرداد, 1402 @ 3:35 ب.ظ پاسخ

    سلام خواستم بدونم تو آزمایش غربالگری در هفته 13 بارداری چه چیزهایی چک میشه؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:47 ب.ظ پاسخ

      سلام خانم عباسی عزیز
      معمولا 6 مورد از پروتئین های جنین در آزمایش غربالگری هفته 13 اندازه گیری میشود تا از سندرم داون، تریزومی 18 و اسپینابیفیدا جلوگیری شود🙏🌸

  • نازنین خیابانی, 16 مرداد, 1402 @ 3:35 ب.ظ پاسخ

    سلام دکتر خسته نباشید، خواستم بدونم اولین آزمایش غربالگری تا هفته چندم باید انجام بشه؟

  • ترانه محمدی, 16 مرداد, 1402 @ 3:36 ب.ظ پاسخ

    سلام من آموزش روش خواندن آزمایش غربالگری رو سرچ کردم ولی نمیتونم نتیجه آزمایش هامو بفهمم، شما تفسیر آزمایش هم انجام میدید؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:46 ب.ظ پاسخ

      سلام خانم محمدی،
      بله ارائه میدیم خدمتتون.
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • نگار شجاعی, 16 مرداد, 1402 @ 3:36 ب.ظ پاسخ

    سلام من دیروز آزمایش غربالگری دوم دادم، خیلی نگرانم میخوام بدونم اگر آزمایش غربالگری مشکوک به سندرم داون باشه چکار باید بکنم؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:44 ب.ظ پاسخ

      سلام خانم شجاعی عزیز
      درصورتی که نتیجه مشکوک باشه پزشک درخواست آزمایش های تشخیص میدهد تا احتمال بیماری دقیق تر بررسی شود. پس از آن اگر واقعا احتمال ابتلا به سندرم داون باشد، میتوانید برای سقط جنین اقدام نمایید.
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • ملیحه رستمی, 16 مرداد, 1402 @ 3:37 ب.ظ پاسخ

    سلام لطفا جواب بدید من عکس آزمایش غربالگری اول سالم رو دیدم ولی با نتیجه من یکم فرق داشت خواستم ببینم بچم مشکل داره؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:43 ب.ظ پاسخ

      سلام خانم رستمی
      از روی عکس آزمایش غربالگری سالم نمیتوان غربالگری مشکوک را دقیق بررسی کرد. لطفا به آزمایشگاه یا پزشک مراجعه کنید و یا با ما تماس بگیرید 🙏🌸
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • نیایش خداخواه, 16 مرداد, 1402 @ 3:37 ب.ظ پاسخ

    تشکر فراوان از مقاله خوبتون، کامل متوجه شدم که آزمایش غربالگری شامل چیه و چه زمانی انجام میشه

  • معصومه پناهی, 16 مرداد, 1402 @ 3:38 ب.ظ پاسخ

    سلام میخواستم بدونم آزمایش غربالگری تالاسمی چیست و چه زمانی باید انجام بشه؟ آیا هفته 13 برای اینکار مناسبه؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:41 ب.ظ پاسخ

      سلام خانم پناهی
      آزمایشی هست که برای بررسی احتمال سلول های خونی داسی شکل انجام میشود، خیر باید تا قبل از هفته 10ام این آزمایش انجام شود 🙏🌸

  • مهدیه رازدار, 16 مرداد, 1402 @ 3:38 ب.ظ پاسخ

    سلام خسته نباشید، خواستم بدونم Screen Negative توی آزمایش غربالگری یعنی چه؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:40 ب.ظ پاسخ

      سلام خانم رازدار،
      screen negative در آزمایش غربالگری نشان میده که جنین به احتمال 85 الی 95 درصد سالم است و مشکلی ندارد 🙏🌸
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

  • رضا شاه چراغی, 16 مرداد, 1402 @ 3:52 ب.ظ پاسخ

    سلام وقتتون بخیر، ببخشید همسر من یکبار غربالگری دوم داد ولی دکتر گفت دوباره باید آزمایش بده، خواستم بدونم چرا آزمایش غربالگری تکرار میشود آیا خطری هست؟

    • روابط عمومی تهران لب, 16 مرداد, 1402 @ 3:54 ب.ظ پاسخ

      سلام آقای شاه چراغی عزیز 🙏🌸
      در مواردی که جواب آزمایش مشکوک یا نامشخص باشد و اطلاعات کافی ارائه نکند، درخواست تکرار آزمایش غربالگری داده میشود.
      (مشاوره و ثبت تلفنی آزمایش با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت درخواست آزمایش