آزمایش سیتولوژی (سیتوپاتولوژی)

انجام آزمایش سیتولوژی از جهات مختلفی اهمیت دارد و می تواند اطلاعات مهمی درخصوص سلول های سرطانی بخش های مختلف بدن به ما ارائه کند. با استفاده از این آزمایش ما متوجه می شویم که آیا:

  • سلول های سرطانی در بخش های مختلف بدن وجود دارند؟
  • احتمال بروز سرطان در آینده چقدر است؟
  • اگر نمونه دارای سلول سرطانی است، سرطان تا چه حد پیشرفت داشته و در چه مرحله ای است؟
  • نوع سرطانی که بافت و نمونه دریافت شده به آن دچار شده چیست؟
  • چه روش های درمانی برای سرطان تشخیص داده شده بهتر عمل می کند؟

آزمایشگاه تهران لب بهترین و مجهزترین آزمایشگاه سیتولوژی در استان تهران است. این مرکز تشخیص طبی برای آزمایش سیتولوژی از بهترین متخصصین و بروزترین تجهیزات استفاده کرده و نتیجه سیتولوژی را به دقیق ترین شکل در اختیار شما قرار می دهد.

برای درخواست هرگونه مشاوره، انجام آزمایش سیتولوژی و ثبت درخواست تلفنی نمونه‌گیری (در آزمایشگاه، منزل، محل کار)
با تلفن 1650 برای استان تهران و تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها
با آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی تهران لب تماس بگیرید.

تشخیص و درمان سرطان با سیتولوژی

اگر 20 سال پیش می شنیدیم که کسی به بیماری سرطان مبتلا شده، می دانستیم که کم کم باید آمادگی از دست دادن آن فرد را داشته باشیم. تقریبا هیچ امیدی به بهبود آن فرد و بازگشت او به زندگی سالم قبلی وجود نداشت؛ نه علم سیتولوژی به اندازه امروز پیشرفت کرده بود و نه درمان اصولی و کم ضرری برای درمان آن داشتیم. اما امروز به وسیله پیشرفت های وسیعی که در علم پزشکی و آزمایش سیتولوژی پدید آمده، درمان سرطان و بیماری های عفونی وارد مرحله جدیدی شده اند.

آزمایش سیتولوژی (سیتوپاتولوژی)

آزمایش سیتولوژی چیست؟

سیتولوژی چیست؟ سیتولوژی (Cytology) یا سیتوپاتولوژی به معنای سلول شناسی می باشد و رشته سیتولوژی یکی از شاخه های علم پزشکی است که در آن متخصصین به بررسی و آنالیز سلول های بدن که از مایعات و بافت های بدن بدست آمده می پردازند.

آزمایشات سیتولوژی به منظور تشخیص انواع بیماری ها انجام میشود؛ سپس پزشکان با بررسی گزارش سیتولوژی نوع بیماری را بررسی کرده و روش های درمان آن را تجویز میکنند.

بررسی سیتولوژی روی نمونه های سلولی آزاد و همچنین بخشی از بافت های بدن انجام میشود و از آنجایی که پزشکان سلول شناسی یا «سیتولوژیست» ها تنها سلول ها، که اجزای بسیار ریزی هستند را بررسی می کنند، مقدار نمونه سیتولوژی خواسته شده از بیماران نیز بسیار کم و کوچک است.

* انواع آزمایش سیتولوژی چیست؟

آزمایشگاه سیتولوژی معمولا از این آزمایش برای زمینه های پزشکی زیادی استفاده می کنند چرا که مطالعه دقیق سلول ها به ما اطلاعات بسیار ارزشمندی می دهد. با این حال گسترده ترین کاربرد تست های سیتولوژی در تشخیص، بررسی روند پیشرفت و درمان سرطان است.

در ادامه به اصلی ترین انواع سیتولوژی می پردازیم، اما فعلا بد نیست چند نمونه از انواع رایج سیتولوژی را بشناسید:

  • آزمایش سیتولوژی ریه
  • آزمایش سیتولوژی ادرار
  • سیتولوژی تیروئید
  • سیتولوژی واژینال
  • سیتولوژی خلط و مخاط
  • سلول شناسی چشم و گوش
  • سلول شناسی پستان
  • سلول شناسی غدد لنفاوی

تمامی این آزمایشات در تهران لب که عضو انجمن علمی سیتولوژی بالینی ایران است توسط برجسته ترین متخصصین انجام می شود. جهت دریافت نوبت کافیست با شماره 1650 تماس حاصل نمایید.

– تفاوت سیتولوژی و پاتولوژی چیست؟

پاتولوژی یکی از زیرشاخه های علم پزشکی به معنای آسیب شناسی است که در آن اختلالات عملی و ساختاری بافت های مختلف بدن بررسی می شود. در پاتولوژی ما به علل پیدایش بیماری و عوارضی که برای بیماران دارد می پردازیم.

از طرف دیگر سیتولوژی یا سیتوپاتولوژی یکی از زیرشاخه های پاتولوژی به حساب می آید که علائم بیماری در مایعات مختلف بدن شامل ادرار، خون، مایع نخاعی، ترشحات واژن و مخاط بدن را با استفاده از میکروسکوپ های قوی بررسی می کند.

به این ترتیب سیتولوژی زیر مجموعه پاتولوژی است که به بررسی ریزتر بیماری ها در اندازه سلولی می پردازد.

– شاخه های سیتولوژی

سیتوپاتولوژی یکی از شاخه های علوم پاتولوژی است و همانطور که گفتیم به تشخیص و مطالعه بیماریهای عفونی و سرطانی می پردازد. علاوه بر آن، آزمایش سیتولوژی همچنین برای مشخص کردن و یافتن ضایعات تیروئیدی در بیماری هایی که مایعات استریل بدن (مثل مایع مغزی نخاعی، پرده شکمی و…) را درگیر میکنند نیز استفاده می شود.

با توجه به اینکه این آزمایش ها روی شیشه های اسلاید نازک انجام می شود، به آن آزمایش سیتولوژی اسمیر هم گفته می شود. بطور کلی این آزمایش را در دو شاخه اصلی تقسیم بندی میکنیم:

  • سیتولوژی لایه برداری (exfoliative cytology)
  • سیتولوژی مداخله ای (intervention cytology)
سیتولوژی لایه بردار چیست

لایه برداری یکی از روش های رایج سلول شناسی است که در آن متخصصین با بررسی مایعات ترشح شده (مانند مخاط دهان) و یا با تراشیدن لایه رویی بافت با استفاده از براش سیتولوژی انجام می شود. چند نمونه از آزمایشاتی که در آن نمونه برداری بصورت دستی و با استفاده از براش انجام می شود را در ادامه اشاره می کنیم.

  • سیتولوژی زنان

در تست سیتولوژی سرویکس یا زنان با استفاده از یک اسپاچولا سلول های دهانه رحم نمونه برداری می شوند تا توسط سیتولوژیست مورد بررسی قرار بگیرند. سیتولوژی واژن در پیشگیری از سرطان رحم و جلوگیری از عفونت های واژینال بسیار پرکاربرد است.

  • سیتولوژی دستگاه گوارش

برای انجام سیتولوژی دستگاه گوارش از آندوسکوپی استفاده می شود. دستگاه گوارش شما شامل روده ها و معده می توانند مرکز شیوع بیماری های مختلفی باشند و به این ترتیب این آزمایش به شما در تشخیص زودهنگام کمک می کند.

  • سیتولوژی پوست یا مخاط

سلول شناسی خلط و مخاط یکی دیگر از انواع سیتولوژی مایعات بدن است که متخصصین مراقبت های بهداشتی از سلول های پوست یا غشاهای مخاطی مثل بینی و دهان نمونه برداری می کنند. این روش آزمایش کاملا غیرتهاجمی است و در عوض اطلاعات بسیار مهمی درباره مایعات بدنی به ما می دهد.

همچنین بسیاری از تست های سیتولوژی نیازی به نمونه برداری دستی و استفاده از براش و ابزار دیگر ندارد چرا که بطور خودکار از بدن دفع یا ترشح می شوند. موارد زیر چند نمونه از آنها را به شما معرفی می کنند.

  • نمونه سیتولوژی تنفسی

در این روش نمونه برداری می توان مایعات بدن مانند خلط که به همراه صرفه از بدن خارج می شوند را مورد بررسی قرار داد تا سلول های دستگاه تنفسی مورد بررسی قرار بگیرند. سرطان های زیادی من جمله سرطان ریه با استفاده از این روش تشخیص داده می شوند.

ادرار یکی از مهم ترین مایعات دفعی از بدن است و جواب آزمایش سیتولوژی ادرار می تواند خبر از اتفاقات بسیار مهمی در بدن ما بدهد. نمونه ادرار سیتولوژی در آزمایشگاه توسط مراجع گرفته می شود که در ادامه بیشتر درباره آزمایش سیتولوژی ادرار صحبت می کنیم.

  • نمونه های ترشحی غیرطبیعی

برخی مواقع برای بیماران پیش می آید که مایعات غیرعادی از قسمت های مختلف بدن مثل چشم، گوش، واژن یا سینه ترشح می شود که هرکدام از آنها ممکن است نشان از یک بیماری جدی باشند.

در صورت مشاهده چنین مواردی حتما با شماره گیری 1650 اطلاعات را در اختیار کارشناسان تهران لب قرار داده و برای نمونه گیری به آزمایشگاه مراجعه کنید.

سیتولوژی مداخله ای چیست؟

آزمایش سیتولوژی مداخله ای یا intervention یک روش سیتولوژی دیگر است که در آن متخصصین باید به داخل بدن وارد شوند یا «مداخله» کنند تا نمونه های سلولی را برای انجام آزمایش برداشت کنند؛ به این معنی که آنها باید با یک سوزن بسیار نازک پوست را سوراخ کنند تا نمونه برداری قابل انجام باشد.

آزمایشگاه های سیتولوژی روش های مختلفی برای نمونه برداری مداخله ای دارند که رایج ترین آنها روش آسپیراسیون با سوزن نازک (fine-needle aspiration) یا FNA است. برای اینکار پرستار یا پزشک از سوزن نازک برای شکافتن پوست منطقه نمونه برداری استفاده می کند و مقدار کمی از مایعات را وارد سرنگ می کند.

پس از آن سیتولوژیست از نمونه برای آزمایش سیتولوژی مایع زیر میکروسکوپ استفاده خواهد کرد.

  • انواع نمونه برداری مداخله ای آزمایش سیتولوژی

متخصصین از روش نمونه برداری تنها برای شرایط خاصی استفاده می کنند چرا که نسبت به آزمایش سیتولوژی با روش لایه برداری ممکن است عوارض جانبی داشته باشد، البته که این عوارض جانبی بسیار نادر هستند و در صورت بروز بسیار خفیف خواهند بود.

برخی نواحی سیتولوژی مداخله ای شامل موارد زیر می باشند:

  • کیست یا توده های مایع موجود در زیر پوست
  • ندول ها یا توده های جامد زیر پوست
  • نمونه برداری از غدد لنفاوی
  • نمونه برداری از مایع پریکارد، مایعی که قلب را احاطه کرده است
  • نمونه برداری از مایع جنب، مایعی که فضای بین دیواره داخلی قفسه سینه و ریه را پر کرده است.

* فرایندهای آزمایش سیتولوژی چیست

تا اینجا متوجه شدید که آزمایش سیتولوژی برای چیست و نمونه گیری آن با چه روش هایی انجام می شود. در ادامه قصد داریم به جنبه دیگر این آزمایش مهم بپردازیم و ببینیم این آزمایش چطور انجام می شود و چه مزایایی برای ما به همراه خواهد داشت.

– مزایای آزمایش سیتولوژی

آزمایش سیتولوژی یکی از مهم ترین آزمایش های پزشکی است که در دنیا به عنوان یکی از اولین اقدامات شناسایی و مبارزه با سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش پزشکان و متخصصان می توانند اطلاعات کاملی درباره سلول های سرطانی بدن ما بدست بیاورند و برای اینکار مایعات بدن، غدد و سیستم های مختلف بدن مانند سیستم تنفسی و گوارشی را مورد بررسی قرار می دهند.

این آزمایش ها در مقایسه با آزمایشاتی مثل بیوپسی مزایای بسیاری دارند که چند نمونه از آنها در ادامه ذکر شده است.

1.      امنیت تست های سیتولوژی

روش هایی که برای انجام آزمایش سیتولوژی انجام می شوند بسیار ایمن هستند و همانطور که گفتیم نرخ عوارض جانبی در آنها بسیار پایین و شدت آنها نیز بسیار خفیف است. جدی ترین عوارض جانبی که در طی سالها گزارش شده شامل ایجاد پنوموتوراکس در حین انجام نمونه گیری FNA بوده است.

با این حال این موارد در کمتر از 5 درصد آزمایشات اتفاق میافتند و اغلب نیازی به درمان جدی و وارد کردن لوله های سینه ندارند.

2.    سادگی آزمایش سیتولوژی

امروزه علم سیتولوژی بسیار شناخته شده است و همه میدانند که نمونه برداری و آزمایش سیتولوژی بسیار ساده انجام می شود. همچنین امروزه آشنایی با تکنیک های مختلف نمونه برداری باعث شده تا آزمایشگاه تهران لب از نوین ترین روشها برای انجام آزمایش استفاده کند.

3.   سرعت انجام آزمایش سیتوپاتولوژی

این آزمایش به سرعت انجام می شود و همچنین نتیجه آزمایش سیتولوژی به محض انجام آن در دسترس است. شما عزیزان می توانید طی 24 تا 48 ساعت جواب آزمایش سیتولوژی خود را دریافت کنید.

4.    هزینه آزمایش سیتولوژی

انجام این آزمایش از نظر قیمت مقرون به صرفه است و جزء آزمایشات گران قیمت به حساب نمی آید. هزینه آزمایش سیتولوژی ادرار و سایر انواع سیتوپاتولوژی در مقایسه با آزمایشات بیوپسی بسیار کم تر است.

نکته: برای آگاهی از هزینه های آزمایش سیتولوژی به صفحه لیست قیمت و تعرفه های آزمایش های آزمایشگاه تهران لب مراجعه کنید.

– رایج ترین آزمایشات سیتولوژی

همانطور که گفتیم سیتولوژی برای بخش های مختلفی از بدن انجام می شود که هرکدام از آنها به روش های نمونه گیری خاصی نیاز دارند. آزمایشگاه تهران لب رایج ترین و پرنیازترین آزمایش های سیتولوژی را به دقیق ترین شکل و سریع ترین زمان در اختیار شما عزیزان قرار می دهد.

در ادامه با چند نمونه از این آزمایشات آشنا می شوید.

·       آزمایش سیتولوژی ادرار چیست

سیتولوژی ادرار چیست؟ سیتولوژی ادرار به انگلیسی Urine Cytology به بررسی سلول هایی می پردازد که در نمونه ادرار شما جمع می شوند تا سیتولوژیست ببیند که چه سلول هایی از بدن شما دفع می شوند.

این آزمایش برای تشخیص سرطان های دستگاه ادرار مثل مثانه و سرطان مجاری ادراری استفاده می شود، پس اگر نمیدانید سیتولوژی مثانه چیست باید بدانید مرتبط با آزمایشات ادراری و بررسی نمونه جواب سیتولوژی ادرار است.

برای درخواست هرگونه مشاوره، انجام آزمایش سیتولوژی ادرار و ثبت درخواست تلفنی نمونه‌گیری (در آزمایشگاه، منزل، محل کار)
با تلفن 1650 برای استان تهران و تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها
با آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی تهران لب تماس بگیرید.

  • سیتولوژی ادرار جواب قطعی تشخیص سرطان نیست

در خصوص این آزمایش ادرار باید بدانیم که انجام آن به تنهایی نمی تواند سرطان را شناسایی، تائید یا رد کند، بلکه تفسیر آزمایش سیتولوژی ادرار به پزشکان کمک می کند تا حد زیادی اطلاعات کافی بدست بیاورند و برای تشخیص قطعی ممکن است به آزمایش های دیگری هم نیاز داشته باشید.

  • شرایط آزمایش سیتولوژی ادرار

بسته به دلیل ارجاع به آزمایشگاه، تست سیتولوژی ادرار در سه نوبت یا یک نوبت انجام می شود که اگر نمونه گیری بیش از یکبار انجام شود می بایست آن را در سه روز متوالی کاری انجام دهید.

در ادامه شرایط این آزمایش را بطور خلاصه بررسی میکنیم:

  1. ادرار شبانگاهی برای نمونه مناسب نیست، پس از بیدار شدن تمامی ادرار مثانه می بایست تخلیه شود. سلول های موجود در ادرار اولیه به احتمال زیاد در طول شب از بین میروند.
  2. نمونه گیری 2 الی 4 ساعت پس از تخلیه اولیه انجام شود، توجه داشته باشید که دومین ادرار روز بهترین نمونه آزمایش است.
  3. در فاصله بین تخلیه ادرار تا ادرار نمونه مصرف آب کافی و تحرک مناسب فراموش نشود.
  4. نمونه جمع آوری شده می بایست تا حداکثر 30 دقیقه بعد به آزمایش سیتولوژی ارائه شود.
  5. پس از آماده شدن جواب آزمایش ادرار به شما اطلاع داده می شود.
·       سیتولوژی مایع پلور چیست

مایع پلور یا مایع جنب، مایعی است که بین لایه های پلورا در ریه قرار می گیرد که شامل یک غشای دو لایه ای برای پوشش و ریه ها و حفره قفسه سینه است. این مایع وظیفه دارد قسمت جنب یا پلور را مرطوب نگه دارد تا از اصطکاک بین سلولی موقع تنفس جلوگیری کرده و بطور کلی نفس کشیدن ما را روان کند.

در سیتولوژی آب ریه سلول های سرطانی و سلول های خاص دیگر که در اطراف ناحیه ریه قرار دارند تشخیص داده شده و بررسی می گردند.

نحوه انجام سیتولوژی مایع ریه

برای انجام این آزمایش مراحل زیر به ترتیب دنبال می شوند تا نمونه گیری انجام شود:

  1. بخشی از پوست ناحیه سینه ابتدا ضدعفونی شده و سپس داروی بی حسی موضعی به آن تزریق میشود.
  2. پزشک سوزنی نازک وارد پوست و عضلات دیواره قفسه سینه میکند تا به فضای پلور برسد.
  3. مایع را وارد سرنگ کرده و به سرنگ را به آرامی خارج می کند.
  4. سپس پزشک مایع جمع آوری شده را وارد ظروف استریل کرده و با استفاده از باند استریل ناحیه نمونه برداری شده را میپوشاند.

پس از انجام این آزمایش ها، اقدامات لازم برای انجام تست در آزمایشگاه فراهم می شود تا پزشک پاتولوژیست مشخص کند که سلول ها در چه فازی قرار دارند و آیا مشکل یا ناهنجاری در آنها دیده میشود یا خیر.

شرایط آزمایش سیتولوژی ریه

در آزمایشگاه برای انجام بهتر آزمایش سیتولوژی مایع پلور شرایط بهینه فراهم می شود تا بیمار در راحت ترین حالت این آزمایش را انجام دهد. توجه داشته باشید که برای این آزمایش نیازی به ناشتایی نیست.

  1. برای انجام آزمایش، رضایت نامه توسط بیمار امضا میشود
  2. از بیمار خواسته میشود در حین نمونه برداری حتی الامکان سرفه و حرکت نکند تا سوزن به ریه ها آسیب وارد نکند.
  3. در صورتی که بیمار دچار سرفه باشد به او داروی ضد سرفه داده میشود.
  4. برای تعیین محل نمونه گیری از اشعه ایکس یا اسکن اوتراسوند و یا فلوئوروسکوپی استفاده میشود.
  5. بیمار در حالت عمودی قرار گرفته و دست و شانه ها روی بالش روی میز قرار میگیرد تا دنده ها از یکدیگر فاصله گرفته و فضا برای ورود سوزن فراهم شود.
·       سیتولوژی خلط چیست

آزمایش سیتولوژی خلط با استفاده از میکروسکوپ بررسی می شود و در آن سلول های غیرطبیعی این مایعات بررسی می شوند. باید توجه داشته باشید که خلط با بزاق متفاوت است، بزاق در دهان و خلط در ریه ها و مجازی هوایی تولید میشود، پس سیتوپاتولوژی خلط یکی از انواع سیتولوژی ریه است.

در یک نمونه خلط باید سلول های طبیعی موجود در ریه را مشاهده کنیم و در غیر این صورت سلول های این بخش دچار ناهنجاری هستند. این آزمایش برای تشخیص وضعیت غیرسرطانی ریه انجام میشود، مگر اینکه فرد مشکوک به سرطان ریه نیز باشد.

برای انجام این تست سیتولوژی از دو راهکار برای نمونه گیری استفاده میشود:

1- نمونه گیری با خلط همراه سرفه

این نمونه گیری معمولا در 3 نوبت و 3 روز متوالی انجام میشود که برای آن پزشک به شما ظرفی برای جمع آوری نمونه می دهد. برای بدست آوردن نتیجه بهتر توصیه می شود که نمونه گیری را در اول صبح انجام دهید.

نحوه آزمایش سیتولوژی برای این بخش شامل موارد زیر می باشند:

  1. ابتدا فضای دهان را با آب بشویید
  2. چندین بار سرفه های عمیق و پی در پی کنید و خلط را وارد ظرف مخصوص کنید. توجه داشته باشید که خلط با مخاط متفاوت است پس در نمونه گیری دقت کنید.
  3. در اسرع وقت نمونه را به آزمایشگاه تهران لب تحویل دهید.
2- نمونه گیری خلط با برونکوسکوپ

برونکوسکوپ یک لوله باریک و نازک است که از مجاری تنفسی بینی یا دهان وارد بدن و ریه ها میشود. در انتهای این دستگاه یک دوربین قرار دارد و به پزشک اجازه میدهد مشاهدات خود را ثبت کند.

اگرچه این روش کاملا ایمن است، اما اگر مبتلا به بیماری آسم یا برونشیت باشید ممکن است در حین اینکار کمی نفس کشیدن برایتان دشوار شود.

·       سیتولوژی واژینال چیست

سرطان دهانه رحم یکی از سرطان های رایج در بین بانوان است که مشکلات بسیار زیادی را برای آنها به وجود می آورد. آزمایش سیتولوژی رحم یکی از روش هایی است که در آن با نمونه برداری از سلول های دهانه رحم می توان اطلاعات ارزشمندی از سلول های این ناحیه بدست آورد.

آزمایش سیتولوژی چگونه انجام میشود

نحوه آزمایش سیتولوژی بسته به نوع تست آن و اینکه چه سلول هایی باید مورد آزمایش قرار بگیرند ممکن است کمی متفاوت باشد؛ برای مثال سیتولوژی ریه با سیتولوژی غدد متفاوت است.

بطور کلی اما 4 مرحله اصلی وجود دارد که برای انجام آزمایش سیتولوژی باید طی شوند:

  • دریافت نمونه سلولی
  • پردازش نمونه سلولی
  • بررسی و آنالیز نمونه های سلولی با استفاده از میکروسکوپ
  • دریافت گزارش سیتولوژی
1.      دریافت نمونه های سلولی

همانطور که گفتیم روش های متفاوتی برای دریافت نمونه های سلولی از بخش های مختلف بدن و انجام آزمایش سیتوپاتولوژی وجود دارد. برخی از این روش ها شامل موارد زیر می باشند:

  • برداشت نمونه با استفاده از براش از سطوح بدن
  • جمع آوری نمونه های مایع و ترشحات بدن مثل ادرار یا ترشحات سینه
  • استفاده از سوزن های باریک و نازک برای کشیدن مایع از قسمت های مختلف از جمله ریه ها
2.    پردازش نمونه های سلولی

نوع آزمایش انجام شده روی کل فرایند تست تاثیر گذار است، از جمله پردازش نمونه های جمع آوری شده. در صورتی که نمونه با استفاده بافت های بدن گرفته شده است، متخصصین می بایست آن را روی اسلاید های میکروسکوپ پخش کنند. به این اسلاید ها همچنین اسمیر هم گفته می شود.

اما در صورتی که نمونه برداری شامل مایعات بدن باشد به احتمال زیاد امکان انتقال آنها به اسمیرها وجود ندارد چرا که نمونه بسیار رقیق بوده و تعداد سلول های موجود در آن نیز کم است. برای همین به احتمال زیاد نمونه در ظرف های کوچک به آزمایشگاه پاتولوژی ارسال می شود.

زمانی که نمونه ها به آزمایشگاه فرستاده می شوند، پزشک متخصص نمونه را در رنگ های خاص قرار می دهد تا بسته به نوع نمونه آن را رنگ آمیزی کند. عمل رنگ آمیزی برای این انجام می شود که سلول ها راحت تر زیر میکروسکوپ دیده شوند و بررسی آنها آسان تر باشد.

در صورتی که نمونه بدست آمده بصورت محلول در مایع باشد می بایست از دستگاهی به نام سانتریفیوژ سیتولوژی استفاده کنیم تا سلول های مد نظر از مایع جدا شوند.

سانتریفیوژ دستگاهی است که با چرخش بسیار سریع خود می تواند سلول های خاص را از مایعی که در آن قرار دارند جدا کند تا بررسی آنها راحت تر انجام شود. پس از آن پاتولوژیست می تواند سلول ها روی اسمیر قرار داده و همچنین ممکن است آن را رنگ آمیزی کند.

3.   بررسی و آنالیز سلول های نمونه

بعد از اینکه متخصص آزمایشگاه یا پاتولوژیست سلول های جمع آوری شده را پردازش کرد، حالا می توان آنها را برای آزمایش سیتولوژی زیر میکروسکوپ قرار داد. سیتولوژیست نمونه را با استفاده از این دستگاه آنالیز می کند تا از عدم وجود هرگونه سلول غیرطبیعی مطمئن شود و در نهایت گزارش سیتولوژی را تهیه کند.

4.    دریافت جواب آزمایش سیتولوژی

پس از انجام تمام مراحل آزمایش، پاتولوژیست گزارش تهیه شده را در اختیار شما قرار داده می شود و میتوانید برای تفسیر آزمایش سیتولوژی به پزشک مراجعه نمایید تا موارد زیر را در جواب آزمایش سیتولوژی مورد بررسی قرار بگیرند:

  • آیا هر نوع سلول یا فعالیت سلولی غیرطبیعی و ناهنجاری در نمونه گرفته شده دیده میشود؟
  • در صورت وجود سلول های غیرطبیعی، چه نوع عفونت، بیماری یا سرطانی در آن وجود دارد؟
  • میزان تشابه سلول های سرطانی با سلول های طبیعی بافت چقدر است؟

برای درخواست هرگونه مشاوره جواب آزمایش سیتولوژی و ثبت درخواست تلفنی نمونه‌گیری (در آزمایشگاه، منزل، محل کار)
با تلفن 1650 برای استان تهران و تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها
با آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی تهران لب تماس بگیرید.

10 نفر نظرات خود را با ما در مورد آزمایش سیتولوژی (سیتوپاتولوژی) در میان گذاشته‌اند.
  • نبات بهایی, 12 مرداد, 1402 @ 11:04 ق.ظ پاسخ

    ممنون از مقاله خوبتون، هزینه آزمایش سیتولوژی ادرار رو میفرمایید لطفا

    • روابط عمومی تهران لب, 14 مرداد, 1402 @ 5:18 ب.ظ پاسخ

      سلام خانم بهایی، ممنون میشیم اگر برای قیمت آزمایش سیتولوژی با آزمایشگاه تماس بگیرید.

  • رضا دهقان, 12 مرداد, 1402 @ 11:04 ق.ظ پاسخ

    من هفته پیش آزمایش سیتولوژی ادرار دادم خداروشکر شرایط خوب بود، ممنون از خدمات خوبتون

    • روابط عمومی تهران لب, 14 مرداد, 1402 @ 5:18 ب.ظ پاسخ

      ممنون از شما بابت به اشتراک گذاشتن نظرتان، تفسیر آزمایش سیتولوژی ادرار شما به زودی ارسال میشود

  • پریا نعمتی, 12 مرداد, 1402 @ 11:05 ق.ظ پاسخ

    تست های سیتولوژی نسبت به آزمایش های دیگه خیلی بی خطرن آدم استرس نمیگیره

    • روابط عمومی تهران لب, 14 مرداد, 1402 @ 5:18 ب.ظ پاسخ

      دقیقا خانم نعمتی، همچنین آزمایش هایی مثل تست سیتولوژی سرویکس میتوانند نتایج خیلی ارزشمندی درباره سلامت فرد ارائه کنند.

  • نیما زرگنده, 12 مرداد, 1402 @ 11:05 ق.ظ پاسخ

    ببخشید جواب آزمایش سیتولوژی چقدر طول میکشه؟

    • روابط عمومی تهران لب, 14 مرداد, 1402 @ 5:19 ب.ظ پاسخ

      آقای زرگنده عزیز، بستگی به نوع ازمایشی که مدنظر شماست دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 1650 تماس بگیرید

  • شیما نریمانی, 12 مرداد, 1402 @ 11:05 ق.ظ پاسخ

    آزمایش سیتولوژی رحم هم انجام میدید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت درخواست آزمایش