اختلالات پوستی با علائم خفیف تا شدید آشکار می شوند و ممکن است در مواردی منجربه آسیب به قرنیه شود. اما بیماری های پوستی و چشمی بسیاری وجود دارد که در ادامه انواع آن ها و علائمشان بیان خواهد شد. برخی از بیماری های پوستی و چشمی می تواند منجربه نابینایی، قطع عضو و مرگ شود که می توان یا یک پیشگیری ساده و درمان از این موارد جلوگیری کرد. انجام آزمایشات و غربالگری به موقع و در بهترین آزمایشگاه می تواند بسیار موثر باشد.
علائم کلی بیماری های چشمی:
قرمزی چشم
عفونت
زخم قرنیه
و..
انواع بیماری های پوستی
علی رغم مقاومت و محافظت پوست، عفونت ها شایع هستند. در این مطلب به برخی از مهم ترین و شایع ترین بیماری ها و عفونت های باکتریایی پوست و چشم خواهیم رداخت.
- استافیلوکوکوس اورئوس :
یک بیماری مسری است و از طریق تماس پوست با پوست منتقل می شود. بیماران مبتلا به نقص سیستم ایمنی بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند. اما این بیماری معمولا با دارو درمان می شود.
- زرد زخم :
دانه های قرمزی در اطراف دهان ایجاد می شود.این بیماری در کودکان شایع است. درمان های موضعی و داروها معمولا برای درمان آن موثر است.
عفونت های استرپتوکوکی پوست : شبیه به زنجرهای باکتری هستند.منطقه ای که دچار قرمزی می شود ممکن است گرم و دردناک گردد.
- بیماری گوشتخوار :
این بیماری در پوست آغاز شده و ممکن است در جاهای دیگر نیز گسترش یابد. زمانی که یک لایه همبند بین پوست و عضله آلوده می شود،اتفاق می افتد. نحوه درمان به این صورت است که با جراحی ناحیه بافت مرده جدا شده و یا اندام آلوده قطع می شود.
- سودومونا :
این بیماری باعث خارش، قرمزی و ناراحتی می شود و حتی می تواند منجربه درد، تورم و تب گردد.
آکنه : یکی از شایع ترین بیماری های پوستی می باشد. بیشتر در میان نوجوانان به دلیل تغیرات هورمونی ایجاد می شود.
- سیاه زخم:
یک گره روی پوست تشکیل شده و سلول های داخل گره می میرند و یک توده بافت مرده و سیاه را تشکیل می دهد.این بیماری حتما باید سریعا درمان شود.
- اریتم ندوزوم :
بروز نواحی قرمز روی ساق پا می شود.
- زگیل
- تبخال تناسلی
- سرخچه
- قارچ پوستی
- کهیر
- و…
انواع بیماری های چشمی:
- بیماری پمفیگوئید :یک بیماری نسبتا نادراست اما می تواند بسیار مخرب باشد.
باعث ایجاد آنتی بادی شده و در نهایت می تواند منجربه آسیب به قرنیه، زخم قرنیه و نابینایی گردد. در زنان بیشتر احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد و معمولا از ۵۰ تا ۶۰ سالگی رخ می دهد.
- التهاب ملتحمه :این بیماری همراه با تخلیه مایع چسبنده می باشد و باعث قرمزی چشم می شود.معمولا بر روی بینایی تاثریری نمی گذارد.
- عفونت چشم نوزادان: نوزادان مادرانی که، عفونت های از راه جنسی داشته اند، در معرض این بیماری هستند.ترشح ناشی از چرک داشته و حالت سوزاننده دارد.
- تراخم: این بیماری ممکن است منجربه نابینایی شده و می تواند از طریق لباس، پارچه، حوله از طریق تماس مستقیم با افراد آلوده منتقل گردد.
- التهاب قرنیه: این بیماری ممکن است عفونی و غیرر عفونی باشد. و بیمار،احساس درد، ترشح چرک و کاهش بینایی دارد.
- گل مژه :که منجربه درد،ترم،خارش خواه شد.
- یلفاریت: این بیماری ممکن است منشاباکتریایی داشته و یا به دلیل بسته شدن غدد چربی ایجاد شود. و منجربه به قرمزی،سوزش،حساسیت به نور و.. می شود.
- تبخال چشمی: علائم آن،حساسیت به نور، درد، التهاب است.
- آب مروارید
- کوررنگی
- بیماری قوز قرنیه
اگر والدین مشاوره ژنتیک، آزمایشات لازم را قبل از بارداری، و همچنین تست های لازم وغربالگری را در دوران بارداری و در آخر نیز بررسی های لازم پس از تولد کودک انجام شود. بسیاری از این بیماری ها اتفاق نخواهد افتاد.