درباره مدیر و متخصص سئو آزمایشگاه تهران لب
من سید احسان خسروی هستم، متخصص سئو (SEO Expert)، با 9 سال فعالیت حرفه ای و تجربه در عرصه سئو و بهینه سازی موتور جستجوی گوگل (و سایر موتور های جستجو) و علاقه مند به تحقیق و مطالعه در زمینه الگوریتم های هوش مصنوعی گوگل، من رو به یک شعار و چشم انداز رسوند، یعنی "سئو نتیجه محور"، سئو یعنی افزایش سود بیزنس ❤️
تحصیلات آکادمیک:
سال | مدرک تحصیلی | دانشگاه |
---|---|---|
1396-1400 | کارشناسی مدیریت خدمات بهداشت و درمان | دانشگاه سراسری علوم پزشکی تبریز |
تجربیات، دوره ها و پروژه ها:
سال | بخش | سمت | بیمارستان |
---|---|---|---|
1398 تا کنون | تیم دیجیتال مارکتینگ | مدیر و متخصص سئو | بیمارستان بین المللی ولیعصر تبریز |
سئو در حوزه سلامت، پزشکی، درمان و آزمایشگاهها
حوزه سلامت و پزشکی یکی از معدود صنایعی هستند که در آینده و زمانی که تقریبا همه چیز بصورت دیجیتالی تهیه خواهد شد، بصورت حضوری به کار خود ادامه میدهند. اما این به معنای بی اهمیتی سئو پزشکی و عدم حضور فعال در دنیای دیجیتال و اینترنت نیست؛ چرا که سئو سایت پزشکی به پزشکان و متخصصان این حوزه امکان بهتر دیده شدن را میدهد. بعلاوه، سئو پزشکان به افزایش تعداد بیماران مراکز پزشکی مثل آزمایشگاه ها کمک می کند.
سئو و پزشکی، آینده صنعت سلامت در دنیا
نظرسنجی که بین حدودا 2000 نفر در کشور آمریکا و در سایت doctor.com انجام شده، نشان میدهد که از هر 5 نفر، 4 نفر (یعنی 80 درصد) آنها از اینترنت برای یکی از کارهای زیر استفاده می کنند:
- یافتن مراکز درمانی، بیمارستان، آزمایشگاه
- یافتن بهترین دکتر یک حوزه پزشکی
- جستجوی علائم یک بیماری
- یافتن راه های درمان بیماری
بعلاوه، اکثر شرکت کنندگان مراکزی را انتخاب کرده اند که دارای یک وب سایت مناسب با امکانات مختلف مثل رزرو زمان مشاوره، نوبت دهی آنلاین و… باشد.
اما صرفا وجود یک وب سایت کافی نیست، چرا که وب سایت شما نیاز به بازدیدکننده و دیده شدن دارد تا کارایی داشته باشد، در غیر این صورت با وجود امکانات بسیار، بی استفاده خواهد بود. دقیقا مثل آزمایشگاهی که مراجعه کننده نداشته باشد.
اما چطور میتوان این مراجعین اینترنتی را افزایش داد؟ با استفاده از یک استراتژی مناسب برای سئو سایت پزشکی.
سئو پزشکی چیست؟
سئو سایت پزشکی یا مدیکال سئو به فرایندها و کارهایی اشاره دارد که منجر به ارتقا و بهبود رتبه سایت شما در موتورهای جستجو (search engines) می شود، تا به این شکل افرادی که به خدمات شما نیاز دارند جذب سایتتان شوند.
سئو پزشکی در واقع یکی از شاخه های دیجیتال مارکتینگ پزشکی است تا شما و خدماتتان در موتورهای جستجوی مختلف (در راس آنها گوگل) بهتر دیده شوید.
برای مثال فرض کنید تخصص شما در بیماری های قلبی و عروقی است. زمانی که یک بیمار به دنبال «بهترین پزشک قلب و عروق» باشد و این عبارت را در گوگل جستجو کند، در صفحه نتایج گوگل (SERP) 8 تا 10 وب سایت نمایش داده میشوند که در این حوزه فعال هستند.
در این موقعیت، اگر وب سایت مطب یا مجموعه شما حداقل در 10 سایت برتر نباشد، به ندرت ممکن است شما توسط جستجو کننده که همان مشتری بالقوه شماست، دیده شوید.
سئو سایت پزشکی یا سئو پزشکان راهی است تا وب سایت پزشکی شما در لیست این نتایج قرار بگیرد و اگر در آن سرمایه گذاری نکنید، به راحتی 80 درصد مشتریان احتمالی خود را از دست میدهید.
سئو پزشکی شامل چیست؟
بهینه سازی وب سایتتان فرایند درک و شناسایی آن را برای موتورهای جستجو آسان تر کرده و همچنین به مشتریانتان این امکان را میدهد تا راحت تر شما را پیدا کنند.
اما برای عملی شدن این فرایند و رسیدن به این نتیجه باید کارهای مختلفی انجام داد که شامل موارد زیر می باشند:
– سئو خارجی (Off-page)
سئو خارجی یا آف پیج به اقداماتی گفته میشود که بصورت غیرمستقیم به بهینه سازی سایت کمک میکنند. برخی از این کار ها شامل:
- تهیه بک لینک از منابع و سایت های معتبر
- لیست دایرکتوری های آنلاین مرتبط با حوزه کاری
- داشتن حساب Google Business Profile
- نظرات موجود در گوگل مپ درباره کسب و کار شما
اگر سایت های مختلفی تا به حال به شما لینک داده باشند، به احتمال زیاد لیست دایرکتوری خوبی دارید و نظرات مثبت خوبی درباره شما منتشر شده است. نتیجه این اقدامات در نهایت علاقه کاربران به بازدید از سایت شما و استفاده از خدماتتان خواهد شد.
– سئو داخلی (On-site)
سئو داخلی یا آن پیج به فاکتورهای دیگری میپردازد که مستقیما به داخل سایت شما مرتبط هستند، برای مثال استفاده درست از کلمات کلیدی و یا کیفیت مناسب محتوای هر صفحه از وب سایتتان اهمیت بالایی در این زمینه دارد.
کارهایی مثل تحقیق کلمه کلیدی به شما نشان میدهد که افراد به دنبال چه کلمات و عبارت هایی هستند تا کسب و کارهایی مثل شما را پیدا کنند.
همچنین سرچ انجین های پیشرفته، علاقه شدیدی به محتوای باکیفیت و پرکاربرد دارند، پس بهتر است به هیچ عنوان اطلاعات موثق خود را پنهان نکنید و در بازه های زمانی مشخص، محتواهای ارزشمند منتشر کنید.
– سئو تکنیکال (Technical SEO)
بخش فنی یا تکنیکال سئو پزشکان شامل تمام کارهایی میشود که ثبت سایتتان در موتور جستجو و خزیدن یا کراول (crawl) کردن بات های گوگل به آن را آسان تر میکند. مثل بهینه بودن برنامه نویسی و مهندسی سایت که از نظر سرعت و عملکرد مناسب سایت، از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است.
مهم ترین نکات سئو سایت پزشکی
تفاوت بزرگی که سئو پزشکان و حوزه سلامت با دیگر کسب و کارها دارد، این است که شما در دسته سایت های YMYL قرار دارید.
YMYL مخفف Your Money Your Life است و سایت هایی را شامل میشود که با جان و مال بازدیدکنندگان سر و کار دارند، برای همین گوگل در رابطه با رتبه دهی به آنها بسیار وسواسی عمل میکند!
به همین دلیل در وهله اول توصیه میکنیم برای سئو سایت پزشکی حتما با مشورت یک متخصص سئو پیش بروید. در ادامه نیز راهکارهایی ارائه میکنیم که به خود صاحبان سایت پزشکی در روند بهینه سازی کمک میکند.
1. بررسی مرتب سایت
بسیار مهم است که به طور منظم وب سایت پزشکی خود را بررسی کنید. با اینکار متوجه میشوید که عملکرد کلی سایت از نظر سئو پزشکی چطور پیش میرود.
در طی بررسی های خود به موارد زیر دقت کنید:
- تست سرعت صفحات
- بررسی لینک های شکسته و خراب
- بررسی لینک سازی داخلی
- آنالیز رقبا
- آنالیز محتوای صفحات
- بررسی امنیت سایت
- بررسی امتیاز سلامت سایت (site health)
2. توجه به کاربرپسندی و واکنشگرایی سایت
امروزه اکثر کاربران اینترنت در دنیا بجای استفاده از کامپیوتر رومیزی و لپ تاپ، از موبایل های خود برای جستجو در اینترنت استفاده میکنند.
به همین دلیل بسیار مهم است که وب سایتتان هنگام کار با انواع دستگاه های الکترونیک نظیر موبایل های هوشمندی، لپ تاپ ها، تبلت ها و… به درستی نمایش داده شود و اصطلاحا (responsive) باشد.
همچنین در طراحی سایت دقت کنید که ضمن حفظ زیبایی، تمام امکانات مورد نیاز در هر جای سایت باید به راحتی در دسترس باشد.
فراموش نکنید که آسان بودن کار با سایت بسیار مهم است، چرا که کاربران شما ممکن است از کودکان 10 ساله تا افراد بالای 60 سال باشند.
3. جلب توجه گوگل با رعایت E-A-T
الگوریتم E-A-T بخشی از دستورالعمل های سنجش کیفیت محتوا توسط گوگل است که مخفف شده عبارت Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness است.
سیستم EAT به بهترین و کامل ترین منابعی که در اختیار افراد قرار داده شده اهمیت میدهد و آن را با 3 فاکتور تخصصی بودن، معتبر بودن و قابل اعتماد بودن اطلاعاتشان میسنجد.
شما به عنوان مدیر سایت و یا با استفاده از یک تیم تولید محتوا، میتوانید مطالب و محتوایی در سایت خود منتشر کنید که این فاکتورها را رعایت کند. با این کار، امکان کسب رتبه بهتر را فراهم می کنید.
4. تحقیق کلمه کلیدی بصورت اختصاصی
تحقیق کلمه کلیدی در سئو و پزشکی بسیار مهم است و برای خلق محتوای مناسب در این حوزه باید بصوت اختصاصی و حرفه ای صورت بگیرد.
اگرچه کلمات کلیدی در هر زمینه ای متفاوت است، اما بیماران هر حوزه اکثرا به دنبال خدمات دهندگان نزدیک خود و یا نهایتا در شهر خود میگردند.
برای مثال اگر شما در حوزه آزمایشگاه ژنتیک فعالیت میکنید، کلماتی مثل (آزمایش ژنتیک در تهران) میتواند مفید باشد. همچنین میتوانید از موارد زیر برای الگو گرفتن استفاده کنید:
- آزمایش ژنتیک + اسم شهرتان
- آزمایش ژنتیک + اسم محله
- مشاوره ژنتیک + اسم شهر
- تست DNA + اسم شهر
- اسم آزمایش ژنتیک + اسم شهر
اگرچه تا حدی می توان این کلمات را حدس زد، اما برای سئو پزشکان بصورت تخصصی، لازم است که حتما از ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی استفاده شود تا مواردی چون ترجیح کاربران، کلمات ترند (trend) شده و فاکتورهای مختلف دیگر نیز لحاظ شوند.
5. خودداری از تبلیغات بیش از حد
یکی از مشکلاتی که در سئو سایت پزشکی دیده میشود این است که مدیران سایت بیش از حد در آن تبلیغ میگذارند. این برخلاف قواعد الگوریتم Fred است. این الگوریتم در سال 2017 معرفی شد و تمرکزش روی سایت هایی است که محتوا و کیفیت سایت را فدای تبلیغات میکنند تا اعتبار سایتشان را کاهش دهد.
به این ترتیب توجه داشته باشید که تبلیغات سایتتان به حد معمول و نرمال باشد، یعنی مخاطب را برای دسترسی به محتوای اصلی دچار چالش نکند.
سئو سایت پزشکی، راهی برای خدمات دهی بهتر
علم سئو و بهینه سازی، علمی است که دنیای مدرن و دیجیتال به آن نیاز خواهد داشت و اگرچه خدمات پزشکی و سلامتی تا سالیان طولانی حضوری انجام می شوند، اما وجود آنها در دنیای دیجیتال به معنای خدمات رسانی گسترده تر و در نهایت کسب درآمد و گسترش بیشتر خدمات است.