ارتباط بین ویروس HPV و سرطان سینه (پستان) در زنان

ارتباط بین ویروس HPV و سرطان سینه (پستان) در زنان

HPV رایج‌ترین عفونت مقاربتی (STI) می‌باشد و می‌تواند از طریق تماس نزدیک با فرد آلوده به ویروس سرایت کند. سرطان سینه نیز نوعی سرطان است که از بافت پستان شروع می‌شود. آمارهای ایالات متحده آمریکا نشان می‌دهند که از هر هشت زن یک نفر به سرطان سینه مبتلاء می گردد. بیشتر سرطان‌های سینه، تهاجمی می‌باشند؛ به این معنی که به بافت‌های سالم اطراف گسترش می‌یابند.

ویروس HPV سویه‌های زیادی دارد. 13 نوع آن می‌تواند باعث ایجاد سرطان‌های مختلف از جمله سرطان دهانه رحم، سرطان گلو، سرطان مقعد، سرطان واژن و سرطان گلو شود. در مورد وجود ارتباط بین ویروس اچ پی وی و سرطان سینه تردید‌هایی وجود دارد و شواهدی که HPV را با سرطان سینه مرتبط می‌کند در حال حاضر نامشخص می‌باشد. مطالعات و تحقیقات مختلفی در خصوص وجود عفونت ویروس پاپیلومای انسانی در بافتهای سرطانی پستان و همچنین عدم وجود ارتباط بین ویروس HPV و سرطان سینه (پستان) در بانوان و یا مرتبط بودن آنها انجام شده است. در ادامه در خصوص ارتباط ویروس پاپیلوم انسانی و سرطان پستان در زنان بیشتر بحث می‌کنیم.

برای درخواست هرگونه مشاوره، انجام آزمایش HPV و آزمایش تشخیص سرطان سینه و ثبت درخواست تلفنی نمونه‌گیری (در آزمایشگاه، منزل، محل کار)
با تلفن 1650 برای استان تهران و تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها
با آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی تهران لب تماس بگیرید.

آیا ارتباطی بین ویروس HPV و سرطان سینه وجود دارد؟ چه بررسی هایی انجام شده است؟

همان طور که بیان شد، شک‌ و تردیدهایی در خصوص وجود ارتباط بین ویروس HPV و سرطان سینه وجود دارد. شواهدی که نشان می‌دهد ویروس پاپیلوم انسانی می‌تواند منجر به سرطان سینه شود، بحث برانگیز هستند.

شواهد مرتبط با HPV و سرطان سینه در حال افزایش می‌باشد، اما دانشمندان این ارتباط را کاملا قبول یا درک نمی‌کنند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) بیان می‌کند که بیش از 100 نوع مختلف از ویروس اچ پی وی وجود دارد. از این میان، 14 نوع به طور بالقوه می‌توانند مشکل ساز باشند. مطالعاتی که به ارتباط بین HPV و سرطان پستان می پردازند، اغلب بر روی نوع 16 یا 18 تمرکز دارند. (منبع: medicalnewstoday.com)

در مطالعه‌ای در سال 2019، محققان 72 زن مبتلاء به سرطان سینه را بررسی کردند و دریافتند که 48.6% از آنها DNA ویروس را در بافت سرطان سینه خود داشتند. با این حال، آنها همچنین خاطرنشان کردند که نقش HPV در ایجاد سرطان هنوز مشکوک و نامشخص می‌باشد.

این یافته‌ها با نتایج مطالعه‌ای در سال 2017 که شیوع بالایی از DNA ویروس HPV را در سلول‌های سرطان پستان نشان می‌داد، مطابقت داشت. محققان همچنان بر نیاز به مطالعات بیشتر برای تایید ارتباط بین ویروس اچ‌پی‌وی و سرطان پستان تاکید دارند.

در یک مطالعه در مکزیک در خصوص ارتباط بین ویروس اچ‌پی‌وی و سرطان سینه، ویروس HPV در بافت سرطان سینه و در تومورهای بدخیم و بیماری‌های غیر بدخیم پستان یافت شد. از 116 نمونه بافت پستان که محققان به آنها نگاه کردند، 20% نمونه‌های سرطانی حاوی HPV بوند و 35% را نیز نمونه‌های غیر سرطانی تشکیل می‌داد. همچنین، 27% از نمونه‌برداری‌های سرطان پستان مورد مطالعه، ویروس HPV داشتند.

در نهایت، در یک مطالعه در سال 2020، محققان دوباره شیوع بالایی از ویروس HPV را در سلول‌های سرطان سینه مشاهده کردند.

محققان نتوانسته‌اند اثبات کنند که اچ پی وی به عنوان عامل مستقیمی برای همه‌ انواع سرطان پستان باشد، اما فرض می‌شود که حضور مداوم این ویروس ممکن است فرآیندی را آغاز کند که سلول‌های طبیعی را به سلول‌های غیرطبیعی و سپس سرطانی تبدیل کند. تحقیقات جدید نشان‌دهنده این است که ویروس HPV ممکن است بر گیرنده داده‌های ایمنی خاص معروف به گیرنده شبه TOLL 9 که در سرطان های مختلف یافت می‌گردد، تاثیر بگذارد.

در کل، به نظر می‌رسد که HPV عامل مهمی در ایجاد انواع خاصی از سرطان سینه می‌باشد، اما نیاز است که تحقیقات بیشتر برای درک نقشی که این ویروس ایفاء می‌کند، انجام شود.

آیا ارتباطی بین ویروس HPV و سرطان سینه وجود دارد؟ چه بررسی هایی انجام شده است؟

عوامل خطر سرطان سینه که به HPV ارتباط تنگاتنگی دارد

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (Centers for Disease Control and Prevention) بیان می‌کند که دو نوع عامل خطر برای سرطان سینه وجود دارد: عواملی که فرد می‌تواند آنها را تغییر دهد و آنهایی که فرد نمی‌تواند.

هورمون درمانی و کنترل بارداری هورمونی، داشتن اضافه وزن، عدم انجام ورزش، نوشیدن الکل و سابقه باروری (از جمله داشتن اولین نوزاد پس از 30 سالگی و عدم شیردهی)، از جمله عوامل خطر قابل تغییر برای سرطان سینه می‌باشند.

سن، سابقه باروری (مانند شروع قاعدگی قبل از 12 سالگی یا ورود به یائسگی بعد از سن 55 سالگی)، جهش‌های ژنتیکی، سابقه خانوادگی، بافت متراکم سینه، پرتودرمانی قبلی و سابقه شخصی سرطان سینه، از عوامل خطر سرطان پستان می‌باشند که فرد نمی‌تواند آنها را تغییر دهد.

توجه: فرم سنجش رایگان ریسک سرطان سینه

برای درخواست هرگونه مشاوره، انجام آزمایش و ثبت درخواست تلفنی نمونه‌گیری (در آزمایشگاه، منزل، محل کار)
با تلفن 1650 برای استان تهران و تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها
با آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی تهران لب تماس بگیرید.

پیشگیری از ویروس HPV که باعث پیشگری از سرطان پستان نیز می شود

پیشگیری از ویروس HPV که باعث پیشگیری از سرطان پستان نیز می شود

راه‌های مختلفی برای پیشگیری از ابتلاء ویروس اچ پی وی وجود دارد. تزریق واکسن HPV یک راه موثر برای جلوگیری از مبتلاء شدن به ویروس پاپیلوم انسانی می‌باشد. برای زنان، این واکسن می‌تواند به پیشگیری از سرطان های مرتبط با HPV، از جمله سرطان دهانه رحم، فرج و واژن کمک کند. این واکسن همچنین می‌تواند به پیشگیری از سرطان آلت تناسلی مرتبط با HPV در مردان و سرطان مقعد و گلو مرتبط با این ویروس در همه افراد کمک کند.

داشتن رابطه جنسی ایمن و استفاده از کاندوم در هنگام رابطه جنسی نیز یک موثر دیگر در جلوگیری از آلوده شدن به HPV می‌باشد. انجام آزمایش HPV در آزمایشگاه به طور منظم نیز می‌تواند به تشخیص سریع و پیشگیری از بیماری کمک نماید.

در خصوص سرطان سینه باید گفت که هیچ راه شناخته شده‌ای برای پیشگیری از سرطان سینه وجود ندارد. اما می‌توان از طریق تغییر سبک زندگی، نظیر عدم استعمال دخانیات و مصرف زیاد میوه و سبزیجات تازه و انجام آزمایش هورمونی و مشاوره ژنتیک و…، خطر ابتلاء به سرطان سینه را به طرز چشم‌گیری کاهش داد.

  • منابع:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9786769

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نفر نظرات خود را با ما در مورد ارتباط بین ویروس HPV و سرطان سینه (پستان) در زنان در میان گذاشته‌اند.
مشاوره و انجام آزمایش ۱۶۵۰