ساماندهی تعرفه خدمات آزمایشگاهی در چهاردهمین همایش بین المللی ارتقای علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران

ساماندهی تعرفه خدمات آزمایشگاهی در چهاردهمین همایش بین المللی ارتقای علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران

کاظم وطن خواه، رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ساماندهی تعرفه خدمات آزمایشگاه خبر داد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی ساماندهی خواهد شد و برنامه جدیدی نیز برای ساماندهی وضعیت اقتصادی آزمایشگاه‎‌ها در حال تدوین است.

روز سه شنبه 26 اردیبهشت 1402، چهاردهمین همایش بین المللی ارتقای علوم آزمایشگاه و تشخیص طبی ایران، با حضور افرادی چون کاظم وطن خواه، امیرحسین زرنانی و شهروز همتی رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران برگزار شد.

در این رویداد که به جنبه‌های مختلف خدمات آزمایشگاهی و پزشکی پرداخته شد، کاظم وطن خواه، رئیس آزمایشگاه‌ مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، درباره ساماندهی تعرفه خدمات آزمایشگاهی خبر داد و گفت:

درحال حاضر وزارت بهداشت دستورالعمل‌های متعددی برای ارتقاء علوم آزمایشگاهی تدوین کرده است؛ امروزه فراهم کردن کیت‌های تشخیصی، تجهیزات بهینه و هوش مصنوعی علوم آزمایشگاهی تمرکز اصلی ماست و رویکردمان تعامل بیشتر با انجمن‌های صنفی و علمی در این زمینه میباشد.

وطن خواه ضمن اشاره به مشکلات نرخ ارز و نیاز آزمایشگاه‌ها به نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی تصریح کرد:

با توجه به افزایش نرخ ارز در کشور و مشکلات آزمایشگاه‌ها در خصوص فرسودگی و نوسازی تجهیزات و دستگاه‌ها، کارگروه‌هایی برای رسیدگی سریعتر در وزارت بهداشت تشکیل میشود.

او همچنین افزود:

در دوران همه گیری کرونا موفق به تشکیل شبکه آزمایشگاهی شدیم و این شبکه، آماده خدمات‌دهی در زمینه تشخیص بیماری‌های نوپدید می باشد.

تقدیر از خدمات آزمایشگاه‌ها و ساماندهی تعرفه خدمات آزمایشگاهی

رئیس آزمایشگاه‌ مرجع سلامت وزارت بهداشت ضمن تقدیر از خدمات آزمایشگاه‌ها در دوران کرونا افزود:

درحال حاضر بیش از هشت هزار آزمایشگاه دولتی و غیردولتی در کشور مشغول به خدمات دهی می باشند. این آزمایشگاه‌ها خدمات ارزنده ای در دوران همه گیری ویروس کرونا ارائه کردند و تعرفه خدمات آزمایشگاهی (تعرفه های آزمایش ها) بزودی ساماندهی خواهد شد.

او همچنین افزود کیفیت خدمات آزمایشگاهی در چند سال گذشته به خوبی ارتقا پیدا کرده است:

خوشبختانه امروزه با ارتقای خدمات تشخیصی و پیشگیری از بیماری‌ها در آزمایشگاه‌های مختلف کشور، میزان خطاها در تشخیص انواع بیماری بسیار کاهش یافته است.

وی همچنین از شرکت‌های دانش بنیان برای تولید کیت و تجهیزات علوم آزمایشگاهی دعوت به همکاری نمود:

در راستای رسیدن به خودکفایی در تولید کیت‌های تشخیصی و تجهیزات علوم آزمایشگاهی، از شرکت‌های دانش بنیان دعوت به همکاری می‌شود.

 

برای درخواست هرگونه مشاوره، انجام آزمایش و ثبت درخواست تلفنی نمونه‌گیری (در آزمایشگاه، منزل، محل کار)
با تلفن 1650 برای استان تهران و تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها
با آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی تهران لب تماس بگیرید.

 

مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های غیرواگیر و درآمد پایین

امیرحسن زنانی، دبیر علمی چهاردهمین کنگره بین المللی و بیستمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران نیز که در این رویداد حضور داشت، درباره مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر صحبت کرد:

دو دسته اصلی بیماری‌ها یعنی بیماری‌های عفونی و غیرعفونی علت عمده مرگ و میرهای انسانی می‌باشند. بیماری‌های ویروسی از ابتدای پیدایش انسان‌ها وجود داشته اند، به همین دلیل گریزی از بیماری‌های ویروسی نداریم.

دو سوم مرگ و میرها در اثر بیماری‌‎های واگیردار می باشد و بیش از 70 درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری‌‎‌های تنفسی، قلب و عروق و بیماری‌های روانی هستند. این مرگ و میرها اکثرا در جوامعی رخ می‌دهند که آمار مرگ و میر زودرس بالا است؛ این جوامع درآمد پایین‌تری داشته و کشور ما نیز جزء این جوامع به شمار میرود.

زرنانی ضمن اشاره به اهمیت تشخیص زودرس بیماری‌ها افزود:

تشخیص زودرس، یکی از ستون‌های اصلی بیماری‌های غیرواگیر است که از اهمیت بالایی برخوردار است. خوشبختانه امروزه نگاه جامعه به تشخیص بیماری‌ها رو به تغییر است.

هوش مصنوعی تغییر بسزایی ایجاد خواهد کرد و تا 10 سال آینده می‌توانیم انتظار پیشرفت چشم گیری در حوزه پزشکی و آزمایشگاهی داشته باشیم. لذا نقش بیومارکرها در تشخیص های زودرس بسیار مهم است تا در چند سال آینده بتوانیم نقش مهمی در پزشکی آزمایشگاه ایفا کنیم.

او همچنین اظهار کرد:

از ویژگی‌های مهم این کنگره آن است که پزشکان مختلف در پنل‌های مختلف حضور دارند تا چالش‌ها و مشکلات خود را مطرح کنند تا علم و آگاهی افراد افزایش پیدا کند.

همکاری ایران با فدراسیون‌های پزشکی بین المللی

شهروز همتی شهروز همتی رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران نیز در این همایش حضور داشت. او درباره مهمترین عواملی که باید در امور آزمایشگاهی مورد توجه قرار بگیرد صحبت کرد و گفت:

تجزیه و تحلیل گزارش موردی بیماران در آزمایشگاه بالینی، کنترل کیفی، منابع تداخل در آزمایش تشخیص پزشکی، انتقال صحیح فرآورده‌های خونی، توصیه‌های منطقی برای درخواست آزمایش، جنبه‌های آزمایشگاهی پیوند کلیه و کبد، از مهم ترین مواردی هستند که باید در آزمایشگاه‌ها مورد توجه قرار بگیرند.

او درباره همکاری اساتید برتر مراکز علمی و دانشگاهی کشور با فدراسیون‌های مختلف بین المللی افزود:

درحال حاضر اساتید و پژوهشگران فدراسیون‌های بین المللی از جمله فدراسیون بین المللی شیمی بالینی و طب آزمایشگاهی (IFCC)، فدراسیون آسیا اقیانوسیه بیوشیمی بالینی و طب آزمایشگاهی (APFCB) و فدراسیون اروپایی طب آزمایشگاهی (EFLM) به همراه اساتید مطرح مراکز علمی و دانشگاهی کشورمان، به نقش و اهمیت آزمایشگاه تشخیص پزشکی در بهداشت عمومی افراد و مراقبت از بیمار می پردازند.

او در ادامه صحبت‌هایش اشاره کرد:

همچنین در حاشیه این رویداد علمی، چندین محصول داخلی و دانش بنیان که در حوزه‌های آزمایشگاهی طراحی شده اند، رونمایی خواهند شد.

بیستمین کنگره کشوری و چهاردهمین کنگره بین المللی ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، در روزهای 26 تا 29 اردیبهشت 1402 در مرکز همایش برج میلاد تهران برگزار گردید.

 

source (منبع):

https://www.irna.ir/news/85113006/

 

12 نفر نظرات خود را با ما در مورد ساماندهی تعرفه خدمات آزمایشگاهی در چهاردهمین همایش بین المللی ارتقای علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران در میان گذاشته‌اند.
  • امیرعلی شعبانی, 29 خرداد, 1402 @ 8:49 ب.ظ پاسخ

    کاش تعرفه خدمات آزمایشگاهی رو طوری بچینن که مردم قید سلامتیشون رو نزنن! امیدوارم طوری چیده شه که هیچکس برای هیچ آزمایش مربوط به سلامتی تحت فشار نباشه

  • مریم آقاجانی, 29 خرداد, 1402 @ 8:50 ب.ظ پاسخ

    همایش بین المللی ارتقای علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران واقعا از همایش هایی هست که هرسال اطلاعات و خبرهای مهمی در حوزه سلامت و نظام پزشکی ازش خارج میشه!

    • روابط عمومی تهران لب, 23 مرداد, 1402 @ 5:03 ب.ظ پاسخ

      درسته مریم جان
      این همایش هرساله با شکوه و بار علمی بیشتری برگذار میشه،
      ممنون از کامنت خوبتون🙏🌹

  • سهیلا کیایی, 29 خرداد, 1402 @ 8:50 ب.ظ پاسخ

    اینکه تعرفه خدمات آزمایشگاهی ساماندهی می‌شود خبر خوبی است، اما چرا با گذشت این همه وقت هنوز اینکار تمام و کمال انجام نشده جای سوال دارد.

    • روابط عمومی تهران لب, 23 مرداد, 1402 @ 5:05 ب.ظ پاسخ

      سلام سهیلا عزیز
      تعرفه های پزشکی و آزمایشی ممکن است در سال چندین با دچار تغییر شوند.
      ممنون از کامنت ارزشمندتون🙏🌹

  • امیرحسین وفایی, 29 خرداد, 1402 @ 8:51 ب.ظ پاسخ

    اینکه کاظم وطن خواه یزدی، رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت شد واقعا تصمیم خوبی بود، ایشون سابقه خیلی خوبی در حوزه سلامت کشور دارن

    • روابط عمومی تهران لب, 23 مرداد, 1402 @ 5:06 ب.ظ پاسخ

      درسته امیرحسین جان
      کاظم وطن خواه یزدی از چهره های ارزشمند کشورمون هستن،
      ممنون از کامنت خوبتون🙏🌹

  • پریسا شجاعی, 29 خرداد, 1402 @ 8:52 ب.ظ پاسخ

    کاظم وطن خواه یزدی کیست؟ به نظر من یکی از با معلومات ترین افرادی هستن که در حوزه پزشکی هر از گاهی خبری ازشون در میاد و معمولا اخبار خوبی درباره حوزه سلامت میدن

    • روابط عمومی تهران لب, 23 مرداد, 1402 @ 5:07 ب.ظ پاسخ

      درست میفرمایید پریسا عزیز
      ممنون که نظرتون درباره ایشون رو به اشتراک گذاشتید🙏🌹

  • لیلا گودرزی, 29 خرداد, 1402 @ 8:52 ب.ظ پاسخ

    به نظر میرسه شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبری بالاخره داره به مرحله ای میرسه که بشه از بهره برداری درست و حسابی انجام داد!

    • روابط عمومی تهران لب, 23 مرداد, 1402 @ 5:08 ب.ظ پاسخ

      سلام لیلا جان جان
      درسته و به زودی تجربه های هیجان انگیز تری رو شاهد خواهیم بود 🙂
      ممنون از کامنت خوبتون 🙏🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت درخواست آزمایش