خبرگزاری HealthDay News در تاریخ چهارشنبه، 17 می 2023: «بسیاری از زنان آمریکا همیشه ترس از بارداری و زایمان داشتهاند و پاندمی کرونا این ترس را به شدت افزایش داده است.»
زانِتا تایر، استادیار انسانشناسی دانشگاه دارتموث و از نویسندگان مطالعات جدید درباره ویروس Covid 19 و ترس از زایمان میگوید: «نتایج تحقیقات ما آمار بالایی از ترس خانمها برای زایمان را نشان میدهد.»
برای درخواست هرگونه مشاوره، انجام آزمایش و ثبت درخواست تلفنی نمونهگیری (در آزمایشگاه، منزل، محل کار)
با تلفن 1650 برای استان تهران و تلفن 88709970-021 برای دیگر استانها
با آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی تهران لب تماس بگیرید.
علاوه بر این، مطالعات پزشکی ثابت کردهاند که ترس از زایمان می تواند باعث زایمان زودرس زنان شود.
تایر در یکی از اخبار منتشر شده دانشگاه دارتموث میگوید:«از آنجایی که هیچ اطلاعات موثقی درباره ترس زنان آمریکا از زایمان در دوران قبل از کرونا وجود ندارد، نمیتوانیم اطلاعات خود را برای مقایسه دو دوره قبل و بعد از این ویروس در آمریکا استفاده کنیم، اما با نگاهی به اطلاعات بینالمللی موجود، میتوان گفت آمار ترس زنان آمریکایی از زایمان با شیوع ویروس کووید 19 به شکل چشمگیری افزایش یافته است.»
محققان همچنین در تحقیقات بالینی انجام شده دریافتند که تقریبا 62 درصد از زنان باردار دچار ترس از زایمان یا توکوفوبیا (Tokophobia) می باشند.
نکته قابل توجه در این تحقیقات، بالاتر بودن میزان ترس در مادران سیاه پوست است؛ این مادران 90 درصد ترس بیشتری نسبت به مادران سفید پوست داشته اند. نویسندگان این مطالعه باور دارند که این افزایش ممکن است مربوط به تجربیات نژادپرستی آنها در دوران بارداری باشد.
مطالعات همچنین نشان داده در افرادی که کمترین میزان درآمد خانوار در آمریکا یعنی سالانه 50 هزار دلار یا کمتر را دارند، بعلاوه کسانی که تحصیلات دانشگاهی بالاتری دارند، میزان ترس بیشتری دیده میشود.
برای گردآوری اطلاعات و انجام این تحقیق، محققان از اطلاعاتی که توسط یک نظرسنجی آنلاین از آوریل سال 2020 تا فوریه 2021 برگزار شد، استفاده کردهاند. این نظرسنجی اطلاعات بیش از 1750 زن قبل از زایمان و بیش از 1100 شرکت کننده زن بعد از زایمان را شامل میشود.
در این بین، 87% زنان سفید پوست بودند، بیش از نصف آنها (حدودا 54%) خانهدار و درآمدشان بیش از 100 هزار دلار در سال بود.
برای افرادی که ترس و وحشت زیادی از زایمان دارند، 91% درصد شانس بالاتری برای زایمان زودرس قبل از 37 هفتگی وجود دارد، لازم به ذکر است محققان ارتباطی بین توکوفوبیا و کم وزنی نوزادان پیدا نکردند.
شرکت کنندگان همچنین ترسها بخصوصی در رابطه با ویروس کرونا داشتند. برای مثال، اینکه در حین زایمان امکان همراه داشتن افراد در اتاق زایمان وجود ندارد، یا اینکه اگر به ویروس مبتلا باشند، نوزاد را بلافاصله بعد از زایمان از مادر دور میکنند.
در بین تمام این نگرانیها، مهمترین ترس بانوان درباره زایمان و ویروس کرونا، احتمال انتقال ویروس از مادر به نوزاد بوده است. آنها می ترسند اگر خودشان به این ویروس مبتلا باشند، آن را به کودک خود نیز منتقل کرده و باعث مرگ نوزاد شوند.
تایر در این خصوص میگوید:«یکی از اصلیترین دلایل انجام این تحقیق، این بود که شرایط و محیطی که افراد در آن زایمان میکنند، در 100 سال اخیر بسیار تغییر کرده است.»
«در اوایل قرن 21 اکثر زایمانها در خانه انجام میشد و افراد آگاهی و آشناییت بیشتری با زایمان داشتند. اما حالا تقریبا تمام زایمانها در آمریکا در بیمارستان انجام میشود و امروزه اولین تجربه زنان از زایمان، وقتی است که خودشان درحال به دنیا آوردن نوزاد هستند، که همین مسئله باعث افزایش استرس و اضطراب آنها میشود.»
او همچنین تاکید میکند که مراکز مراقبتهای بارداری (آزمایش های غربالگری) باید فکری به حال ترس از زایمان کنند؛ چرا که حل این مشکل نه تنها به زایمان سالمتر و آسان تر کمک میکند، بلکه باعث افزایش اعتماد به نفس بانوان درباره بارداری و زایمان می شود.
او برای جمعبندی مسئله ترس از زایمان و ویروس COVID-19 می گوید:«مطالعات ما نشان میدهد میزان استرس و ترس از زایمان در آمریکا به شدت افزایش یافته است، که از دلایل آن میتوان به شرایط و محیط زایمان و عدم وجود حمایت احساسی اشاره کرد. در این بین، ویروس کرونا نیز عاملی بر افزایش این ترس و اضطراب در بین مادران باردار شده است.»
source (منبع):
https://academic.oup.com/emph/article/11/1/101/7116661?searchresult=1