پاندمی کرونا و افزایش ترس از زایمان در بانوان

پاندمی کرونا و افزایش ترس از زایمان در بانوان

خبرگزاری HealthDay News در تاریخ چهارشنبه، 17 می 2023: «بسیاری از زنان آمریکا همیشه ترس از بارداری و زایمان داشته‌اند و پاندمی کرونا این ترس را به شدت افزایش داده است.»

زانِتا تایر، استادیار انسان‌شناسی دانشگاه دارتموث و از نویسندگان مطالعات جدید درباره ویروس Covid 19 و ترس از زایمان میگوید: «نتایج تحقیقات ما آمار بالایی از ترس خانم‌ها برای زایمان را نشان می‌دهد.»

برای درخواست هرگونه مشاوره، انجام آزمایش و ثبت درخواست تلفنی نمونه‌گیری (در آزمایشگاه، منزل، محل کار)
با تلفن 1650 برای استان تهران و تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها
با آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی تهران لب تماس بگیرید.

 

علاوه بر این، مطالعات پزشکی ثابت کرده‌اند که ترس از زایمان می تواند باعث زایمان زودرس زنان شود.

تایر در یکی از اخبار منتشر شده دانشگاه دارتموث می‌گوید:«از آنجایی که هیچ اطلاعات موثقی درباره ترس زنان آمریکا از زایمان در دوران قبل از کرونا وجود ندارد، نمی‌توانیم اطلاعات خود را برای مقایسه دو دوره قبل و بعد از این ویروس در آمریکا استفاده کنیم، اما با نگاهی به اطلاعات بین‌المللی موجود، میتوان گفت آمار ترس زنان آمریکایی از زایمان با شیوع ویروس کووید 19 به شکل چشمگیری افزایش یافته است.»

محققان همچنین در تحقیقات بالینی انجام شده دریافتند که تقریبا 62 درصد از زنان باردار دچار ترس از زایمان یا توکوفوبیا (Tokophobia) می باشند.

نکته قابل توجه در این تحقیقات، بالاتر بودن میزان ترس در مادران سیاه پوست است؛ این مادران 90 درصد ترس بیشتری نسبت به مادران سفید پوست داشته اند. نویسندگان این مطالعه باور دارند که این افزایش ممکن است مربوط به تجربیات نژادپرستی آنها در دوران بارداری باشد.

مطالعات همچنین نشان داده در افرادی که کمترین میزان درآمد خانوار در آمریکا یعنی سالانه 50 هزار دلار یا کمتر را دارند، بعلاوه کسانی که تحصیلات دانشگاهی بالاتری دارند، میزان ترس بیشتری دیده می‌شود.

برای گردآوری اطلاعات و انجام این تحقیق، محققان از اطلاعاتی که توسط یک نظرسنجی آنلاین از آوریل سال 2020 تا فوریه 2021 برگزار شد، استفاده کرده‌اند. این نظرسنجی اطلاعات بیش از 1750 زن قبل از زایمان و بیش از 1100 شرکت کننده زن بعد از زایمان را شامل می‌شود.

در این بین، 87% زنان سفید پوست بودند، بیش از نصف آنها (حدودا 54%) خانه‌دار و درآمدشان بیش از 100 هزار دلار در سال بود.

برای افرادی که ترس و وحشت زیادی از زایمان دارند، 91% درصد شانس بالاتری برای زایمان زودرس قبل از 37 هفتگی وجود دارد، لازم به ذکر است محققان ارتباطی بین توکوفوبیا و کم وزنی نوزادان پیدا نکردند.

شرکت کنندگان همچنین ترس‌ها بخصوصی در رابطه با ویروس کرونا داشتند. برای مثال، اینکه در حین زایمان امکان همراه داشتن افراد در اتاق زایمان وجود ندارد، یا اینکه اگر به ویروس مبتلا باشند، نوزاد را بلافاصله بعد از زایمان از مادر دور می‌کنند.

در بین تمام این نگرانی‌ها، مهم‌ترین ترس بانوان درباره زایمان و ویروس کرونا، احتمال انتقال ویروس از مادر به نوزاد بوده است. آنها می ترسند اگر خودشان به این ویروس مبتلا باشند، آن را به کودک خود نیز منتقل کرده و باعث مرگ نوزاد شوند.

تایر در این خصوص می‌گوید:«یکی از اصلی‌ترین دلایل انجام این تحقیق، این بود که شرایط و محیطی که افراد در آن زایمان می‌کنند، در 100 سال اخیر بسیار تغییر کرده است.»

«در اوایل قرن 21 اکثر زایمان‌ها در خانه انجام می‌شد و افراد آگاهی و آشناییت بیشتری با زایمان داشتند. اما حالا تقریبا تمام زایمان‌ها در آمریکا در بیمارستان انجام میشود و امروزه اولین تجربه زنان از زایمان، وقتی است که خودشان درحال به دنیا آوردن نوزاد هستند، که همین مسئله باعث افزایش استرس و اضطراب آنها میشود.»

او همچنین تاکید میکند که مراکز مراقبت‌های بارداری (آزمایش های غربالگری) باید فکری به حال ترس از زایمان کنند؛ چرا که حل این مشکل نه تنها به زایمان سالم‌تر و آسان تر کمک میکند، بلکه باعث افزایش اعتماد به نفس بانوان درباره بارداری و زایمان می شود.

او برای جمع‌بندی مسئله ترس از زایمان و ویروس COVID-19 می گوید:«مطالعات ما نشان میدهد میزان استرس و ترس از زایمان در آمریکا به شدت افزایش یافته است، که از دلایل آن میتوان به شرایط و محیط زایمان و عدم وجود حمایت احساسی اشاره کرد. در این بین، ویروس کرونا نیز عاملی بر افزایش این ترس و اضطراب در بین مادران باردار شده است.»

source (منبع):

https://www.usnews.com/news/health-news/articles/2023-05-17/covid-pandemic-may-have-heightened-womens-fears-around-pregnancy

https://academic.oup.com/emph/article/11/1/101/7116661?searchresult=1

12 نفر نظرات خود را با ما در مورد پاندمی کرونا و افزایش ترس از زایمان در بانوان در میان گذاشته‌اند.
  • حسن محبی, 29 خرداد, 1402 @ 8:55 ب.ظ پاسخ

    سلام خسته نباشید، ممنون از مقاله خوبتون
    ممکنه کمی بیشتر بفرمایید که توکوفوبیا یا ترس از زایمان و بارداری چیست؟ قطعا زایمان یکی از سخت ترین کارهاست و ترس ازش طبیعیه، چرا باید فوبیا خاصی رو بهش نسبت بدهند؟

    • مدیریت وبسایت تهران لب, 20 تیر, 1402 @ 9:43 ق.ظ پاسخ

      سلام حسن عزیز،
      کلمه فوبیا برای ترس از هرچیزی استفاده میشود و توکوفوبیا یا همان ترس از بارداری و زایمان یک نوع فوبیای طبیعی است که در برخی از خانمها بوجود می اید همانگونه که ترس از ارتفاع یا ترس از تاریکی در برخی افراد دیده میشود که امری طبیعی و غرقابل اجتناب است.🙏🌹
      همچنین میتوانید با شماره ۱۶۵۰ جهت هماهنگی نمونه گیری در منزل تماس بگیرید.

  • آیناز ملایری, 29 خرداد, 1402 @ 8:57 ب.ظ پاسخ

    تجربه اطرافیانم به من ثابت کرده که ترس از زایمان زودرس در بارداری قطعا روی سلامت مادر و بچه تاثیر میذاره و چه بسا که خودش باعث زایمان زودرس بشه! به نظرم خیلی مهمه که آرامش مادر در دوران بارداری حتما تامین بشود

  • شهاب پریان, 29 خرداد, 1402 @ 8:59 ب.ظ پاسخ

    سلام ممنون از اطلاعات مفیدتون،
    یه سوال، توکوفوبیا فقط مربوط به ترس از زایمان طبیعی هستش یا هرنوع زایمانی رو شامل میشه

    • مدیریت وبسایت تهران لب, 20 تیر, 1402 @ 9:40 ق.ظ پاسخ

      سلام شهاب جان
      توکوفوبیا بطور کلی به ترس از زایمان و باداری گفته میشود.🙏❤️
      ممنونم از حضور گرم شما

  • دکتر سهیلا شکیبا, 29 خرداد, 1402 @ 9:02 ب.ظ پاسخ

    کرونا و بارداری میتونن تاثیرات عمیقی روی جنین داشته باشند، استرسی که مادر در رابطه با این ویروس میگیرد از عوامل تحدیدکننده برای سلامت جنین می باشد

  • سیما شاهبداغی, 29 خرداد, 1402 @ 9:04 ب.ظ پاسخ

    سلام و ممنون از اطلاعات خوبتون،
    من 3 ماهه که باردار هستم، خواستم بدونم با توجه به سویه های جدیدی که از کرونا پیدا میشه، خطرات کرونا در بارداری برای جنین چقدر جدیه؟ اگر مادر مبتلا باشه خطری برای جنین به وجود میاره؟

    • مدیریت وبسایت تهران لب, 25 تیر, 1402 @ 8:56 ق.ظ پاسخ

      سلام سیما جان،
      اکثر بیماری ها در دوران بارداری میتوانند مادر و جنین را درگیر کنند و کرونا هم از این مسئله مستثنا نیست.🙏🌹
      به دلیل ضعف سیستم ایمنی در دوران بارداری توصیه میشود مادران باردار بیشتر موارد اینمی و بهداشت را رعایت کنند. کرونا میتواند موجب زایمان زودرس شود و این مسئله ممکن است سلامت جنین را به خطر بیندازد.
      شما می توانید با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها، با تهران لب تماس بگیرید و درخواست آزمایش در منزل تهران را ثبت کنید.

  • مبینا محمدی, 29 خرداد, 1402 @ 9:06 ب.ظ پاسخ

    سلام ممنون از مطلب مفیدتون
    تاثیر بیماری کرونا ویروس در زنان باردار در کل دوران بارداری مشاهده میشه؟ یا فقط اگر موقع زایمان به بیماری مبتلا باشیم به نوزاد منتقل میشه؟

    • مدیریت وبسایت تهران لب, 25 تیر, 1402 @ 8:54 ق.ظ پاسخ

      سلام مبینا جان،
      به دلیل ضعف سیستم ایمنی در دوران بارداری این ویروس میتواند مادران باردار را بیشتر از سایر افراد درگیر کند.
      اگر مادر مبتلا به کرونا باشد، پس از تولد نوزاد از مادر جدا شده تا از طریق تماس مستقیم ویروس را به نوزاد خود منتقل نکند.🙏❤️
      از آنجاییکه این ویروس بسیار پیچیده میباشد و اثرات ناشناخته ای میتواند داشته باشد و به دلیل حساس بودن دوران بارداری، لطفا با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.
      شما می توانید با شماره تلفن 1650 برای استان تهران و شماره تلفن 88709970-021 برای دیگر استان‌ها، با تهران لب تماس بگیرید و درخواست آزمایش در منزل تهران را ثبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت درخواست آزمایش