آزمایش سل فری NIPT بارداری چیست؟
بارداری یکی از مهم ترین و زیباترین تجربیات زندگی بسیاری هر خانواده ای است، اما همچنین ممکن است با نگرانی ها و چالش هایی همراه باشد. یکی از نگرانی های رایج در دوران بارداری، سلامت ژنتیکی جنین است. برخی از جنین ها ممکن است به دلیل تغییر در تعداد یا ساختار کروموزوم هایشان، دچار اختلالات ژنتیکی شوند که ممکن است بر روی رشد و همچنین عملکرد آنها در زندگی شخصی و اجتماعی تأثیر منفی بگذارد. آزمایش سل فری یا آزمایش NIPT، راهکار دنیای پزشکی برای جلوگیری از برخی از این اختلالات است، از جمله:
- سندرم داون
- سندرم ترنر
- کم خونی داسی شکل
- تالاسمی
- تریزومی 13 و 18
- سندرم XYY و XXX
بر اساس مقاله ای که سازمان بهداشت جهانی (WHO) منتشر کرده است، سالانه حداقل 7.6 میلیون کودک دارای مشکلات ژنتیکی و شناختی (cognitive) به دنیا می آیند. عوامل مختلفی مانند سن مادر، سابقه خانوادگی، تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات و الکل و آلودگی محیط زیست می توانند خطر بروز این ناهنجاری ها را افزایش دهند. برای همین، بسیار مهم است که زنان باردار به صورت منظم وضعیت ژنتیکی جنین خود را بررسی کنند تا در صورت لزوم، به درمان یا مشاوره مناسب برای تصمیم گیری بهتر دست یابند.
آزمایش NIPT که با نام تست سل فری (Cell Free) هم شناخته میشود، یک روش جدید و پیشرفته برای غربالگری ناهنجاری های کروموزومی جنین است که با دقت بالا و بدون آسیب به جنین و مادر، اطلاعات ژنتیکی جامع و قابل اعتمادی در مورد جنین به والدین می دهد.
برای درخواست هرگونه مشاوره ژنتیک، انجام آزمایش سل فری (تست NIPT) و ثبت درخواست تلفنی نمونهگیری (در آزمایشگاه، منزل، محل کار)
با تلفن 1650 برای استان تهران و تلفن 88709970-021 برای دیگر استانها
با آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی تهران لب تماس بگیرید.
در این مقاله قصد داریم نگاه کاملی به این آزمایش بیندازیم و مباحثی همچون موارد زیر را بررسی کنیم:
- تست سل فری چیست؟
- آزمایش NIPT برای چیست؟
- هزینه تست cell free dna چقدر است؟
- جواب آزمایش NIPT چقدر طول میکشد؟
- آزمایش سل فری چه زمانی انجام میشود؟
- آزمایش NIPT چگونه انجام میشود؟
آزمایش NIPT چیست؟
برای شروع باید بدانیم که تست NIPT چیست و چه کمکی به ما میکند. تست NIPT یا تست cell free یک روش غربالگری غیر تهاجمی (Non-Invasive Prenatal Testing) و در واقع یک آزمایش خون است. آزمایش خون NIPT با تحلیل DNA جنین در خون مادر، می تواند ناهنجاری های کروموزومی جنین را با دقت بالا شناسایی کند.
علت اینکه به این تست، آزمایش سل فری دی ان ای گفته میشود این است که DNA جنین در خون مادر به صورت قطعات کوچک و بدون سلول (Cell Free) وجود دارد و با گرفتن یک نمونه خون از بازوی مادر، می توان این DNA را استخراج و بررسی کرد.
تست cell free dna یک روش جدید است و در سال ۲۰۱۱ برای اولین بار عرضه شد. این آزمایش نسبت به روش های قدیمی تر مانند آمنیوسنتز و کوریون سنتز، دارای مزایای بسیار مهمی است، از جمله:
- دقت بالاتر
- خطر کمتر
- زمان سریعتر
- هزینه پایین تر
همچنین، این آزمایش قادر است ناهنجاری های کروموزومی را در هفته دهم بارداری شناسایی کند، در حالی که روش های دیگر حداقل تا هفته ۱۵ یا ۱۶ بارداری قابل انجام نیستند.
آزمایش سل فری برای چیست؟
تست cell-free dna یک روش غربالگری برای خانم های باردار است که می تواند برخی از نگران کننده ترین بیماری های ژنتیکی و کروموزومی را در دوران بارداری تشخیص دهد. آزمایش NIPT در بارداری با بررسی DNA جنین که از طریق جفت وارد خون مادر می شود، اطلاعات ژنتیکی موجود در آن را تجزیه و تحلیل می کند.
هدف این آزمایش این است که به والدین اطمینان بدهد که جنین دچار سندروم های شایع نیست. سندروم هایی مثل:
- سندروم داون
- سندروم ادواردز
- سندروم پاتائو
- مشکلات ژنتیکی جنسی و کروموزوم X و Y
آزمایش سل فری برای تعیین جنسیت نیز استفاده میشود که در ادامه آن را بررسی میکنیم.
به طور کلی، تست سل فری بارداری برای بانوانی است که جنینشان در معرض خطر ناهنجاری های کروموزومی قرار دارد. این خطر ممکن است به علت سابقه خانوادگی، سابقه بارداری قبلی، سن بالای مادر یا نتایج غیرعادی غربالگری های روتین باشد. با انجام این آزمایش، مادران می توانند در صورت وجود هرگونه نگرانی، با پزشک خود مشورت کرده و تصمیم مناسبی بگیرند.
آزمایش NIPT و تعیین جنسیت
یکی از رایج ترین و پرکاربردترین استفاده های آزمایش سل فری تعیین جنسیت است. بسیاری از والدین مایلند تا پیش از هفته 12ام بارداری، جنسیت جنین خود را بدانند و آمادگی های لازم برای فرزند پسر یا دختر خود را فراهم کنند. تست NIPT و تعیین جنسیت یکی از بهترین راهکارها برای این افراد است، چرا که آزمایش NIPT تعیین جنسیت به آنها این امکان را میدهد تا در هفته 10ام بارداری تعیین جنسیت را انجام دهند.
با استفاده از تست سل فری و تعیین جنسیت، متخصصین میتوانند DNA موجود در خون مادر را بررسی کنند؛ گفتنی است که تفسیر آزمایش NIPT و تعیین جنسیت با دقت بالای 90 درصد انجام میشود.
در طی فرایند آزمایش cell free dna و تعیین جنسیت، کروموزوم های جنسی X و Y در دی ان ای جنین موجود در خون مادر بررسی میشود و در صورتی که در آزمایش سل فری جنسیت کروموزوم ها به صورت XX باشند جنین دختر و اگر به شکل XY باشند جنین پسر است. تفسیر آزمایش سل فری جنسیت را نیز میتوانید در آزمایشگاه و توسط کارشناسان مربوطه انجام دهید.
آزمایش سل فری برای چه کسانی است؟
انجام آزمایش cell free dna در بارداری اجباری نیست و والدین خودشان تصمیم میگیرند این که تست ان آی پی تی (NIPT Test) را انجام بدهند یا خیر. با این حال، یکسری عوامل وجود دارند که می توانند خطر وقوع ناهنجاری کروموزومی را افزایش دهند؛ بنابراین به بانوانی که این علائم یا شرایط را داشته باشند، توصیه میشود نسبت به دریافت جواب تست NIPT جدی تر عمل کنند.
علائم نیاز به آزمایش سل فری چیست؟ در ادامه آنها را مشاهده میکنید:
- سن بالای 35 سال مادر در زمان بارداری
- داشتن سابقه خانوادگی بیماری ژنتیکی
- وجود ناهنجاری کروموزومی ارثی در پدر یا مادر
- ترس زنان باردار از آزمایش های تهاجمی مانند آزمایش آمنیوسنتز یا نمونه برداری از پرزهای جفت
- نتایج غیرطبیعی آزمایش های غربالگری سه ماهه
- نتایج و داده های غیرطبیعی در جواب سونوگرافی
در خصوص شرایط سنی انجام این آزمایش باید گفت پیش از این صرفا خانم هایی که در سن بالای 30 سالگی تصمیم به بارداری میگرفتند، به فکر انجام آزمایش های غربالگری از جمله تست غربالگری cell free dna میافتند.
درحالی که امروزه افزایش آگاهی عمومی، اهمیت انجام این آزمایشات برای هر سنی را به خوبی مطرح و تائید کرده است.
در حقیقت، هر خانم بارداری که مایل باشد یک بارداری سالم و بی دغدغه داشته باشد، می تواند با مشورت پزشک خود این آزمایش را درخواست کند و با یک آزمایش خون ساده، درباره سلامت جنین خود اطلاع پیدا کند. به این شکل، خانواده ها می تواند نگرانی های خود را کاهش داده و تصمیمات بهتر و آگاهانه تری در مورد بارداری بگیرند.
اهمیت تست سل فری چیست؟
همانطور که گفتیم، آزمایش سل فری یا NIPT یکی از روش های غیرتهاجمی برای غربالگری ناهنجاری های کروموزومی جنین است با کمک به تشخیص زودهنگام پزشکان، به والدین درباره تصمیم گیری درباره آینده جنین کمک میکند.
مزیت این آزمایش، این است که برخلاف تست هایی مثل آمنیوسنتز، بدون نیاز به ورود به بدن مادر میتواند با تجزیه و تحلیل قطعات کوچک DNA جنین در خون، خطر بروز بیماری های ژنتیکی مانند سندروم داون، سندروم x شکننده و… را ارزیابی کند. همچنین این آزمایش می تواند جنسیت جنین را با دقت بالای ۹۰ درصد تعیین کند.
چند نمونه از اهمیت آزمایش بارداری NIPT این است که:
- این آزمایش نسبت به آزمایش های غربالگری دیگر دقت بالاتر و نتایج مثبت و منفی کاذب کمتری دارد.
- این آزمایش از هفته دهم بارداری قابل انجام است و نسبت به آزمایش های تهاجمی مانند آمنیوسنتز یا CVS که در هفته های بعد انجام می شوند، زودتر نتایج را نشان می دهد.
- این آزمایش هیچ خطر یا عارضه ای برای مادر یا جنین ایجاد نمی کند و فقط با گرفتن مقدار کمی از خون مادر قابل انجام است.
آزمایش سل فری در چند هفتگی انجام میشود؟
با توجه به اهمیتی که آزمایش سل فری جنین دارد، برای بسیاری از مادران این سوال به وجود می آید که آزمایش NIPT چه زمانی انجام میشود. زمان انجام تست سل فری بسیار مهم است، چرا که با تاخیر در انجام آن و گذشتن زمان انجام تست NIPT، دی ان ای جنین به مرور از خون مادر تصفیه شده و خارج میشود.
در پاسخ به اینکه «آزمایش NIPT در چند هفتگی انجام میشود؟» باید گفت زمان انجام تست cell free dna هفته دهم یا اول ماه چهارم بارداری است. در این زمان، مقدار کافی DNA جنین در خون مادر برای تجزیه و تحلیل وجود دارد.
توجه داشته باشید که در صورت عدم توجه به اینکه آزمایش سل فری در چند هفتگی انجام میشود، ممکن است نتایج نادرست و غیرقابل اعتمادی به دست بیاورید. برای مثال، اگر این آزمایش را قبل از هفته دهم یا بعد از هفته 14 بارداری انجام دهید، ممکن است در جواب آزمایش NIPT و تفسیر تست سل فری نتایج کاذب به دست بیاید.
آزمایش NIPT چگونه انجام میشود؟
یکی از دلایلی که باعث شده انجام تست غربالگری cell free dna در بین خانواده ها رایج باشد، نحوه انجام تست NIPT است که بدون آسیب به مادر و جنین انجام میشود. در پاسخ به اینکه آزمایش cell free dna چگونه انجام میشود، باید گفت این تست تنها با انجام یک نمونه خون در آزمایشگاه قابل انجام است.
مراحل آزمایش NIPT را در ادامه مشاهده میکنید:
1. خون گیری تست NIPT چگونه انجام میشود؟
در این مرحله، پزشک یا پرستار با استفاده از یک سرنگ، حدود ۱۰ میلی لیتر خون از بازوی شما می گیرد. نمونه خون باید در لوله های خاص قرار داده شود که DNA را حفظ می کنند. سپس نمونه خون برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه فرستاده می شود.
2. جداسازی DNAدر تست سل فری چگونه انجام میشود؟
بعد از دریافت خون، آزمایشگاه با استفاده از روش های تخصصی،DNA مادر و جنین را از هم جدا می کند. این کار با استفاده از عامل های شیمیایی که به DNA جفت متصل می شوند، صورت می گیرد.
3. توالی یابی DNAدر آزمایش سل فری چگونه انجام میشود؟
در این مرحله، DNA جدا شده با استفاده از روش توالی یابی نسل جدید (NGS)، خوانده و تحلیل می شود. این روش با استفاده از الگوریتم های پردازش سرعت بالا، تعداد کروموزوم های جنین را برآورد می کند.
4. تفسیر آزمایش NIPT شامل چیست؟
در مرحله بعد، جواب تست سل فری به صورت گزارش کامل و قابل درک به پزشک ارائه می شود. جواب آزمایش سل فری خوب، میتواند ناهنجاری های کروموزوم 13، 18، 21 و کروموزوم های X و Y را نمایش دهد. پزشک شما با مشاهده نتیجه تست NIPT میتواند به تشخیص دقیق تر اختلالات احتمالی در جنین بپردازد.
برای آزمایش NIPT باید ناشتا بود؟
سوال دیگری که برای افراد پیش می آید این است که آیا برای آزمایش سل فری باید ناشتا باشیم؟ پاسخ به این سوال منفی است و آزمایش سل فری ناشتا انجام نمیشود، بهتر است قبل از انجام تست به میزان کافی آب و غذا میل شود.
آزمایش NIPT در دوقلوها
آزمایش سل فری برای دوقلوها نیز انجام میشود، اما نکاتی وجود دارد که باید به آنها توجه داشته باشید:
- درصورتی که دوقولوها همسان باشند (تک تخمکی باشند)، جواب آزمایش دقیق تر بوده و دقت آن مشابه بارداری تک قلو است.
- اما اگر دوقلوها غیرهمسان باشند، دقت آزمایش کاهش پیدا میکند.
- در صورت غیرهمسان بودن، دقت آزمایش برای تریزومی 21 تا 70 درصد.
- برای تریزومی 18 تا 50 درصد.
- و برای تریزومی 13 تا 33 درصد درست خواهد بود.
آزمایش سل فری چند روز طول میکشد؟
تست غربالگری NIPT معمولاً بین بعد از هفته دهم بارداری انجام میشود و جواب آزمایش سل فری سالم حدود ۵ تا ۱۰ روز بعد آماده می شوند. این آزمایش برای تشخیص سندروم داون دارای دقت و حساسیت 99 درصد است و خطای کمتری نسبت به روش های سنتی غربالگری دارد.
با این حال، لازم است درباره تفسیر تست NIPT به این نکته نیز اشاره کنیم که این آزمایش نیز مانند سایر روش های غربالگری، ممکن است گاها دارای نتیجه کاذب باشد. در این شرایط، کنار هم قرار دادن جواب های آزمایش سل فری و غربالگری دوم میتواند به تشخیص دقیق تر پزشک و بررسی احتمال خطای آزمایش کمک کند.
بنابراین، در صورت درخواست پزشک، باید تست های تشخیصی تهاجمی مانند آمنیوسنتز یا CVS را برای تأئید نتایج آزمایش NIPT یا سل فری انجام داد.
مزایای آزمایش سل فری شامل چیست؟
آزمایش NIPT یا تست سل فری یکی از روش های پیشرفته و مدرن غربالگری قبل از تولد است که می تواند با دقت بالا و بدون خطر، احتمال بروز ناهنجاری های کروموزومی جنین را ارزیابی کند. این آزمایش نسبت به روش های سنتی غربالگری مانند آزمایش خون چهارگانه، سونوگرافی یا آزمایش های تهاجمی مانند آمنیوسنتز یاCVS ، مزایای بسیاری دارد.
در ادامه میپردازیم به اینکه مزیت تست سل فری چیست و برخی از آنها را بررسی میکنیم:
· آماده شدن سریع آزمایش
برای انجام این آزمایش فقط نیاز به چند سی سی خون مادر است که در لوله های مخصوص جمع آوری می شود. نمونه گیری خون مادر راحت و ساده است و نیاز به هیچ تجهیزات ویژه ای ندارد. مدت زمان جوابدهی آزمایش نیز حدود 5 تا ۱۰ روز است که نسبت به روش های دیگر کوتاه تر است.
· انجام زودهنگام آزمایش
تست NIPT جنین را می توان در هفته دهم بارداری به بعد انجام داد که زودتر از بسیاری از آزمایش دیگر است. این زمان به تصمیم گیری بهتر و سریع تر در صورت وجود ناهنجاری کروموزومی کمک می کند و به والدین این امکان را میدهد تا در صورت وجود اختلال و بیماری ژنتیکی، سریعتر برای درمان و یا نهایتا سقط جنین اقدام کنند.
· عدم آسیب به جنین
تست ژنتیک NIPT صرفا با گرفتن چند سی سی خون از مادر انجام می شود و هیچگونه خطری برای جنین ایجاد نمی کند، برخلاف روش های تهاجمی مانند آمینوسنتز یا CVS (نمونه برداری از پرزهای جفت) که در انجام آنها ممکن است به جنین آسیب رسیده و حتی باعث سقط ناخواسته جنین شود.
· عدم آسیب به مادر
آزمایش ژنتیک NIPT علاوه بر اینکه با گرفتن نمونه خون هیچ گونه آسیبی به جنین وارد نمی کند، باعث هیچگونه عفونت، خونریزی، درد و التهابی برای مادران نمی شود که این یک مزیت بزرگ دیگری نسبت به سایر روش های غربالگری جنین به حساب می آید.
· عدم تاثیر از بارداری های قبلی
مزیت بسیار مهم دیگر تست دی ان ای سل فری ((cell free dna test این است که نتیجه این آزمایش، تحت تاثیر دفعات قبلی بارداری بانوان نخواهد بود. با توجه به اینکه نیمه عمر DNA جنین در خون مادر کوتاه است، می توان با اطمینان گفت که جواب دریافت شده فقط مرتبط با جنین فعلی است و تحت تاثیر بارداری های قبلی قرار ندارد.
آزمایش NIPT بهتر است یا آمنیوسنتز
یکی از سوالات اصلی افرادی که برای انجام آزمایش سل فری و جنسیت مراجعه می کنند، این است که بین دو تست سل فری و آمنیوسنتز کدام یک بهتر است؟ در پاسخ به این سوال نمیتوان یک پاسخ واحد و جامع داد و باید شرایط افراد را در نظر گرفت. برای ارائه اطلاعات بهتر، در ادامه این دو تست را باهم مقایسه می کنیم.
· آزمایش NIPT
آزمایش سل فری یا NIPT یک روش غیر تهاجمی است که با تحلیل DNA جنین که در خون مادر وجود دارد، ناهنجاری های کروموزومی را شناسایی می کند. این آزمایش با گرفتن نمونه خون ساده از بازوی مادر انجام می شود و هیچ خطری برای جنین ندارد.
این آزمایش میتواند از هفته دهم بارداری انجام شود و دقت بالایی در تشخیص سندرم های داون، ترنر و دیگر اختلالات دارد. این آزمایش همچنین می تواند جنسیت جنین را نشان دهد.
از معایب این تست باید گفت که هزینه تست سل فری کمی بیشتر است و در بعضی موارد ممکن است نتایج غیر قطعی یا نامعلوم داشته باشد. به علاوه، این آزمایش همچنان یک روش غربالگری است و نتایج مثبت آن باید با روش های تشخیصی تأیید شود.
· آزمایش آمنیوسنتز
آزمایش آمنیوسنتز یک آزمایش تشخیصی تهاجمی است که با گرفتن نمونه از مایع آمنیوتیک که جنین را احاطه کرده است، سلول های ژنتیک جفت را بررسی می کند.
برای انجام این آزمایش، پزشک متخصص از یک سوزن بلند و نازک استفاده میکند، آن را وارد شکم و فضای رحم مادر میکند تا مقدار کمی از مایع آمنیوتیک جنین را به عنوان نمونه جمع آوری کند. این روش، باعث شده که خطرات جانبی مانند عفونت، خونریزی، درد، لخته خون و سقط جنین وجود داشته باشد.
این آزمایش معمولاً بعد از هفته 15 بارداری انجام می شود و دقت 100 درصدی در تشخیص ناهنجاری های کروموزومی دارد. این آزمایش همچنین می تواند بعضی اختلالات ژنتیک که NIPT نمی تواند شناسایی کند را با دقت بالایی تشخیص دهد.
برای پاسخ به سوال آزمایش سل فری یا آمنیوسنتز، باید گفت که در تست سل فری:
- احتمال خطر برای مادر و جنین پائین تر است.
- در هفته های زودتر (10 هفتگی) قابل انجام است.
- قابلیت تعیین جنسیت جنین را دارد.
- دقت تست NIPT در تشخیص سندروم داون 99 درصد است.
در عین حال، آزمایش آمنیوسنتز:
- دقت 100 درصدی در تشخیص ناهنجاری های کروموزومی دارد.
- می تواند بعضی اختلالات ژنتیک را که NIPT نمی تواند شناسایی کند، تعیین کند.
- نتایج قطعی و قابل اطمینانی دارد.
بنابراین، مشخص کردن اینکه آزمایش سل فری بهتره یا آمنیوسنتز، بستگی به فاکتورهایی مهم تر از سلیقه و علایق والدین دارد و این پزشکان هستند که باید بر اساس نتایج آزمایش غربالگری سه ماهه اول و دوم و وضعیت جنین و مادر، تعیین کنند که بهترین آزمایش کدام است و یا نتیجه دریافتی آزمایش NIPT چقدر دقیق است؟ آیا نیازی هست که هردو آزمایش انجام شوند؟
هزینه آزمایش NIPT چقدر است؟
تا اینجای کار تقریبا تمام جنبه های آزمایش سل فری را بررسی کردیم؛ مثل اینکه تست cell free dna چیست یا تست سل فری برای چیست. اما هزینه تست NIPT چقدر است و چه عواملی در قیمت تست NIPT تاثیرگذار هستند؟
· هزینه تست سل فری بسته به نوع آزمایش
بسته به آزمایش cell free dna برای چیست و اینکه فقط برای برخی از کروموزوم ها (13، 18، 21، X وY) یا برای تمام کروموزوم ها (1 تا 22) انجام شود، هزینه آن متفاوت خواهد بود. معمولا آزمایش کامل NIPT گرانتر از تست های محدود است.
· قیمت آزمایش NIPT با بیمه
احتمالا این سوال پیش می آید که آزمایش سل فری شامل بیمه تکمیلی میشود یا خیر؟ پاسخ آن بستگی به شرکت بیمه طرف قرارداد شما دارد. آزمایش سل فری و بیمه تکمیلی ممکن است در برخی تعرفه ها، کل یا بخشی از قیمت را شامل شود.
به طور کلی شرایط آزمایش NIPT بیمه تکمیلی تا حد زیادی بستگی به نوع بیمه دارد و پیشنهاد میشود جهت کسب اطلاعات درباره شرایط و وضعیت آزمایش سل فری بیمه نیروهای مسلح و آزمایش سل فری بیمه تکمیلی با آزمایش مدنظر خود تماس بگیرید.
· شهر انجام آزمایش
بسته به شهر و منطقه ای که در آن زندگی می کنید، دسترسی به آزمایشگاه های مجهز و معتبر برای انجام آزمایش سل فری متفاوت خواهد بود. در صورتی که در شهر های بزرگ و پرجمعیت مانند تهران، اصفهان، مشهد و… زندگی کنید، می توانید از آزمایشگاه های معروف و معتبر مانند تهران لب استفاده کنید. این آزمایشگاه ها با داشتن تجهیزات پیشرفته و کادر متخصص، کیفیت بالایی را در انجام آزمایش سل فری ارائه می دهند.
به این ترتیب، شهر شما روی آزمایش سل فری و هزینه آن تاثیرگذار خواهد بود. برای مثال، در رشت ممکن است آزمایش NIPT هزینه کمتری نسبت به آزمایش NIPT در اراک یا یزد داشته باشد. با این حال، با بررسی آزمایش سل فری و نظر مردم، گفته میشود که تست NIPT هزینه بالایی نسبت به سایر آزمایش ها دارد.
· تست سل فری هزینه آزمایشگاه دولتی و خصوصی
محل انجام آزمایش NIPT قیمت آن را تغییر میدهد. در حال حاضر، بسیاری از آزمایشگاه های خصوصی در ایران، قابلیت انجام آزمایش سل فری را دارند و با همکاری با شرکت های خارجی، از بروزترین تجهیزات آزمایشگاهی استفاده میکنند. این آزمایشگاه ها با داشتن استانداردهای بالا و کادر مجرب، خدمات با کیفیت و سرعت بالایی را در اختیار مادران قرار می دهند.
اما در عوض، انجام آزمایش سل فری قیمت بالاتری در این مراکز خواهد داشت. در صورت تمایل به استفاده از آزمایشگاه های خصوصی، باید حدود 3 تا 5 میلیون تومان بابت آزمایش سل فری پرداخت کنید.
همچنین، بسیاری از آزمایشگاه های دولتی شناخته شده و معتبر نیز این آزمایش را برای مراجعه کنندگان انجام میدهند. همچنین استفاده از این مراکز برای آزمایش cell free dna قیمت کمتری به همراه خواهد داشت.
هزینه آزمایش NIPT در سال 1402
سالانه آزمایش cell free dna هزینه بیشتری را به همراه دارد؛ هزینه آزمایش سل فری سال 1402 نسبت به هزینه آزمایش سل فری سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است. درحال حاضر، هزینه آزمایش سل فری 1402 برابر با 4 الی 5 میلیون تومان، بسته به فاکتورهای گفته شده میباشد.
برای درخواست هرگونه مشاوره ژنتیک، انجام آزمایش سل فری (تست NIPT) با نمونه گیری رایگان در منزل
با تلفن 1650برای استان تهران و تلفن 88709970-021 برای دیگر استانها
با آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی تهران لب تماس بگیرید.
طبق اطلاع واحد آزمایش های ژنتیک آزمایشگاه تهران لب، آزمایش سل فری در سایر شهر های کشور، مانند شهر های زیر نیز انجام می شود:
- آزمایش سل فری در تهران
- آزمایش سل فری در تبریز
- آزمایش سل فری در خرم آباد
- آزمایش سل فری در رشت
- آزمایش سل فری در زنجان
- آزمایش سل فری در ساری
- آزمایش سل فری در سنندج
- آزمایش سل فری در شیراز
- آزمایش سل فری در قم
- آزمایش سل فری در قزوین
- آزمایش سل فری در کرمانشاه
- آزمایش سل فری در کرمان
- آزمایش سل فری در کرج
- آزمایش سل فری در مشهد
- آزمایش سل فری در همدان
- آزمایش سل فری در یزد
- آزمایش سل فری در ارومیه
- آزمایش سل فری در اصفهان
- آزمایش سل فری در اردبیل