نمونه گیری اطفال و کودکان در منزل

نمونه گیری کودکان در منزل

خونگیری از کودکان یا نمونه‌گیری از کودکان جهت انجام آزمایشات مختلف، از جمله آزمایش خون کودکان، بسیاری مهم می‌باشد و به اطلاع دقیق از وضعیت سلامت کودک شما کمک می‌کند.

انجام آزمایش خون کودک در منزل به دلیل راحتی و کاهش استرس، گزینه‌ای ایده‌آل برای والدینی است که تمایل دارند آزمایشات مورد نیاز فرزندشان در محیطی آشنا و آرام انجام شود.

در این مقاله مطالبی را در مورد مهمترین آزمایشات خون کودکان در منزل، تفسیر آزمایش خون کودکان در منزل، نحوه گرفتن آزمایش خون از کودکان، نیاز به ناشتا بودن یا نبودن کودک در هنگام خون گرفتن و… بیان می‌شود.

نمونه‌گیری از اطفال و کودکان در منزل شامل چه مواردی می‌شود؟

نمونه‌گیری از کودکان در منزل معمولاً شامل جمع‌آوری نمونه‌های خون، ادرار و مدفوع می‌شود. نوع نمونه‌گیری به تشخیص پزشک و نوع بیماری مشکوک بستگی دارد. در نمونه‌گیری خون، با استفاده از سوزن‌های مخصوص، مقدار کمی خون از رگ کودک گرفته می‌شود. نمونه ادرار به سادگی با جمع‌آوری ادرار کودک در ظرف مخصوص انجام می‌شود. نمونه مدفوع نیز با جمع‌آوری مدفوع کودک در ظرف استریل انجام می‌شود. این روش‌ها به پزشک کمک می‌کنند تا با بررسی دقیق نمونه‌ها، به تشخیص دقیق بیماری و تجویز درمان مناسب دست یابند. در زیر هر کدام از این موارد به تفصیل توضیح داده شده است.

  • نمونه‌گیری خون از کودکان در منزل

خون گرفتن یا خون‌گیری از کودکان در منزل که از مویرگ و رگ ورید آنها انجام می‌شود، به دلیل کوچک بودن رگ‌های کودکان، نیاز به دقت بیشتری دارد. به همین دلیل معمولاً یک تکنسین باتجربه اقدام به نمونه‌گیری از کودکان می‌کند. هر چقدر همکاری کودک برای نمونه‌گیری خون بیشتر باشد، اینکار راحت‌تر انجام خواهد شد و با دردسر کمتری همراه خواهد بود.

  • نمونه‌برداری از ادرار کودکان برای انجام آزمایش ادرار

جمع‌آوری ادرار برای کودکان، به ویژه اگر کودک با این فرآیند آشنا نباشد، ممکن است دشوار باشد. همچنین، مقاومت کودک نیز می‌تواند روند جمع‌آوری ادرار را طولانی و استرس‌زا نماید. نوشیدن مقدار کافی مایعات توسط کودکان به ادرار کردن آنها کمک می‌کند و در نتیجه عمل نمونه‌گیری ادرار جهت انجام آزمایش ادرار را آسان می‌نماید.

  • نمونه‌برداری از مدفوع کودکان برای انجام آزمایش مدفوع

نمونه‌گیری مدفوع کودکان هم دشواری‌های خود را دارد. کودکان ممکن است که از اینکار (تهیه مدفوع برای انجام آزمایش مدفوع) خجالت بکشند و مقاومت کنند. لازم است که والدین کودکان به آنها کمک کنند و راهنمایی‌های لازم را جهت جمع‌آوری درست مدفوع انجام دهند.

آزمایش خون کودکان برای چیست؟

آزمایش خون کودکان (یکی از مهمترین آزمایشات چکاپ کودکان) برای تشخیص و ارزیابی سلامت عمومی کودکان انجام می‌شود. انجام این آزمایش می‌تواند به تشخیص انواع عفونت‌ها و بیماری‌های مختلف، از جمله بیماری‌های کلیوی، دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی، ارزیابی عملکرد اندام‌ها، کمبود موادمعدنی و ویتامین‌ها در کودکان کمک کند.

مهمترین آزمایشات خون کودکان در منزل

آزمایش خون یکی از روش‌های رایج برای ارزیابی سلامت کودکان است. خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی، امکان انجام بسیاری از آزمایش‌های خون در منزل فراهم شده است. این روش علاوه بر راحتی و کاهش استرس کودک، به والدین امکان می‌دهد تا به سرعت به نتایج آزمایش دسترسی پیدا کنند. در ادامه، برخی از آزمایش‌های مهم خون در منزل برای کودکان بیان می‌شود.

  • آزمایش خون MCV در کودکان

آزمایش MCV (Mean Corpuscular Volume) یکی از انواع آزمایش‌های خون می‌باشد که برای اندازه‌گیری حجم متوسط گلبول‌های قرمز خون کودکان انجام می‌شود. بنابراین، انجام این آزمایش توسط کودک کمک می‌کند که میانگین غلظت هموگلوبین موجود در گلبول‌های قرمز خون مشخص گردد.

کم بودن یا زیاد بودن مقدار گلبول‌های قرمز، می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل یا عارضه جدی باشد. به همین دلیل، توصیه می‌شود این آزمایش به‌طور منظم جهت اطمینان از سلامت خون صورت گیرد. آزمایش خون MCV در کودکان برای بررسی و تشخیص انواع کم‌خونی، ناهنجاری‌های خونی و موارد دیگر تجویز می‌گردد.

  • آزمایش خون CBC در کودکان

آزمایش شمارش سلول‌های خونی یا CBC در کودکان جهت تشخیص عفونت‌ها، التهاب‌ها و نقص‌های سلولی انجام می‌شود. همچنین در این آزمایش، هموگلوبین‌ها و فاکتور هماتوکریت خون نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ بنابراین امکان تشخیص انواع کم‌خونی‌های کودک با انجام این تست وجود دارد. در این آزمایش افزایش یا کاهش تعداد گلبول‌های خون و شاخص‌های فیزیکی آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد و این امر به پزشک در شناسایی هرگونه اختلال و بیماری خونی کودک کمک می‌کند.

  • PDW در آزمایش خون کودکان

PDW یا پهنای توزیع سلول‌های پلاکتی، نشان‌دهنده میزان تنوع اندازه یا تفاوت اندازه پلاکت‌ها در جریان خون است. PDW جزئی از آزمایش خون CBC می‌باشد و به بررسی پلاکت‌های خون و زمان توزیع آنها کمک می‌کند. بالا بودن PDW می‌تواند نشانه کم‌خونی، التهاب، سرطان و موارد دیگر باشد. همچنین پایین بودن پهنای توزیع سلول‌های پلاکتی نیز ممکن است به دلیل سرطان خون یا لوسمی، بیماری رادیواکتیو، سندروم میلوسپلاستی و هپاتیت B مزمن اتفاق بیفتد.

معمولاً محدوده نرمال برای PDW بین ۱۵.۱٪ تا ۱۷.۹٪ است؛ یعنی اگر PDW خون شما در این محدوده باشد، اندازه پلاکت‌ها در خون شما نسبتاً یکنواخت می‌باشد.

  • آزمایش قند خون (آزمایش دیابت یا آزمایش FBS) در کودکان

آزمایش قند خون ناشتا یا آزمایش FBS در کودکان جهت تشخیص ابتلاء آنها به دیابت نوع 1 و نوع 2 انجام می‌شود. دیابت نوع 1 که ارثی می‌باشد، به دلیل تخریب سلول‌های آلفا تولید کننده انسولین در پانکراس توسط سیستم ایمنی بروز پیدا می‌کند. دیابت نوع 2 نیز معمولاً در کودکان چاق مشاهده می‌شود و عواملی نظیر داشتن عادات غذایی بد، سبک زندگی ناسالم و کم‌تحرکی در بروز آن نقش دارند. با بررسی میزان سطح گلوکز خون کودک می‌توان به طور دقیق ابتلاء بودن او به دیابت نوع 1 یا نوع 2 را تشخیص داد.

آزمایش قند خون (آزمایش دیابت یا آزمایش FBS)

  • آزمایش انعقاد خون کودکان

تست انعقاد خون به منظور اندازه‌گیری احتمال ایجاد لخته خون و مدت زمان تشکیل آن انجام می‌شود. آزمایش انعقاد خون کودکان، پروتئین‌های انعقادی و عملکرد آنها را ارزیابی می‌کند. به این ترتیب می‌توان خطر خونریزی شدید یا لخته‌های خون در عروق را به طور دقیق ارزیابی کرد و در صورت نیاز اقدامات درمانی را آغاز نمود. معمولاً برای افرادی که داروهای تأثیرگذار بر قابلیت انعقاد خون مصرف می‌کنند، انجام تست انعقاد خون توصیه می‌شود.

تفسیر آزمایش خون کودکان در منزل

با اتمام خونگیری از کودک در منزل، نمونه خون گرفته شده در آزمایشگاه به طور دقیق توسط متخصصین مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد و نتایج آزمایش خون کودک در منزل ارائه می‌گردد. در ذیل، به تفسیر موارد مهم در نتیجه آزمایش خون کودکان پرداخته‌ایم.

  • تفسیر میزان کلسیم کودکان

بالا یا پایین بودن سطح کلسیم (CA) کودک می‌تواند نشان‌دهنده بیماری باشد. هایپرکلسمی یا کلسیم بالا در آزمایش خون کودکان می‌تواند ناشی از پرکاری غدد پاراتیروئید، بیماری‌های کلیوی، مصرف بیش از حد مکمل‌های کلسیم و موارد دیگر باشد. هیپوکلسمی یا کلسیم پایین هم نشان‌دهنده کمبود ویتامین D، نارسایی کلیه، مشکلات جذب کلسیم، کم‌کاری غده پاراتیروئید و… است. مقادیر نرمال کلسیم در آزمایش خون کودکان عبارت است از:

  • نوزادان ۱۰ روزه: ۷.۶ – ۱۰.۴ mg/dL
  • نوزادان ۱۰ روزه تا ۲ ساله: ۹ – ۱۱.۵ mg/dL
  • کودکان: ۸.۸ – ۱۰.۸ mg/dL

نکته: مقادیر کمتر از ۶ mg/dL یا مقادیر بیشتر از ۱۳ mg/dL مقادیر بحرانی برای کلسیم خون هستند.

  • تفسیر آزمایش خون کودکان WBC

آزمایش شمارش گلبول‌های سفید خون (تست WBC) به بررسی میزان تعداد انواع گلبول‌های سفید خون می‌پردازد. انجام این آزمایش در کودکان به شناسایی عفونت‌های مزمن، بیماری‌های خود ایمنی و نقص ایمنی کمک می‌کند. محدوه نرمال تعداد گلبول‌های سفید خون (WBC) برای کودکان عبارت است از:

  • نوزادان 2 تا 8 هفته: بین 5000 تا 21000 گلبول سفید در هر میلی‌متر مکعب خون.
  • کودکان 2 ماه تا 6 سال: بین 5000 تا 19000 گلبول سفید در هر میلی‌متر مکعب خون.
  • کودکان 6 تا 18 سال: بین 4800 تا 10800 گلبول سفید در هر میلی‌متر مکعب خون.
  • بزرگسالان: بین 4500 تا 10500 گلبول سفید در هر میلی‌متر مکعب خون.

این محدوده‌ها به عنوان معیارهای نرمال برای ارزیابی تعداد گلبول‌های سفید در آزمایش WBC استفاده می‌شوند و به تشخیص شرایط سلامت و بیماری‌های احتمالی کمک می‌کنند.

  • میزان لنفوسیت در آزمایش خون کودکان

لنفوسیت‌ها یکی از انواع گلبول‌های سفید هستند که نقش مهمی را در دفاع از بدن در مقابل ویروس‌ها و میکروب‌ها ایفاء می‌کنند. محدوده نرمال لنفوسیت‌ها در کودکان بین ۳۰۰۰ تا 9500 لنفوسیت (بین 20 تا 50 درصد از کل گلبول‌های سفید خون) در هر میکرولیتر خون است.

لنفوسیت بالا در آزمایش خون کودکان می‌تواند نشا‌ن‌دهنده بیماری‌های خودایمنی (مثل ایدز)، عفونت‌های ویروسی مانند آنفولانزا، سرطان خون و… باشد. پرتو درمانی، برخی از سرطان‌ها از جمله کم‌خونی لنفوسیتی، اختلالات ارثی و موارد دیگر نیز می‌توانند سبب لنفوسیت پایین شوند.

  • Neutrophils در آزمایش خون کودکان

نوتروفیل‌ها (Neutrophils) گلبول‌های سفیدی هستند که مانند سایر گلبول‌های سفید در مفز استخوان تولید می‌شوند و به عنوان بخشی از سیستم ایمنی، در محافظت از بدن در برابر بیماری‌ها و عفونت‌ها عمل می‌کنند. پایین بودن سطح نوتروفیل بدن می‌تواند نشان‌ از درگیری بدن با عفونت‌های مزمن داشته باشد. بالا بودن سطح این سلول‌ها نیز ممکن است به دلیل وجود التهاب و عفونت حاد اتفاق افتاده باشد. میزان نرمال نوتروفیل (Neutrophils) در آزمایش خون برای سنین مختلف به صورت زیر است:

  • نوزادان: ۵۰۰۰ تا ۲۱۰۰۰ نوتروفیل در هر میکرولیتر
  • نوزاد دو هفته‌ای: ۱۰۰۰ تا ۹۵۰۰ نوتروفیل در هر میکرولیتر
  • افراد بالغ: بین 2000 تا 7500 نوتروفیل در هر میکرولیتر
  • بانوان باردار: برای بانوان باردار میزان نرمال نوتروفیل در سه ماهه اول ۳۶۰۰ تا ۱۰۰۰۰ نوتروفیل در هر میکرولیتر، در سه ماهه دو ۳۸۰۰ تا ۱۲۳۰۰ نوتروفیل در هر میکرولیتر و در سه ماهه سوم ۳۹۰۰ تا ۱۳۲۰۰ نوتروفیل در هر میکرولیتر است.
  • تفسیر آزمایش خون کودکان RBC

آزمایش شمارش گلبول‌های قرمز (تست RBC) میزان گلبول‌های قرمز موجود در خون کودک را اندازه‌گیری می‌کند و نشان‌دهنده وضعیت اکسیژن‌رسانی به بدن و عملکرد خون می‌باشد. گلبول‌های قرمز حاوی هموگلوبین می‌باشند. هموگلوبین پروتئینی است که اکسیژن را حمل می‌کند. مقدار اکسیژنی که بافت‌های بدن دریافت می‌نمایند، به تعداد گلبول‌های قرمز و کارایی آنها بستگی دارد. معمولاً تعداد بالاتر گلبول‌های قرمز به معنی انتقال بهتر اکسیژن به بافت‌ها است.

تفسیر آزمایش خون کودکان RBC

محدوده طبیعی تعداد گلبول‌های قرمز (RBC) در افراد مختلف عبارت است از:

  • مردان: 4.7 تا 6.1 میلیون گلبول قرمز در هر میکرولیتر خون.
  • زنان: 4.2 تا 5.4 میلیون گلبول قرمز در هر میکرولیتر خون.
  • کودکان: 4.0 تا 5.5 میلیون گلبول قرمز در هر میکرولیتر خون.

افزایش یا کاهش تعداد گلبول قرمز خون می‌تواند نشان از کم‌خونی، نارسایی قلبی، نارسایی کلیه، سرطان خون و موارد دیگر باشد. پزشک با تجویز آزمایش RBC برای کودک شما مشکلات خونی و بیماری‌های مزمن کودکتان را تشخیص می‌دهد.

  • Creatinine در آزمایش خون کودکان

میزان کراتینین خون (Creatinine) جهت ارزیابی عملکرد کلیه‌ها در کودکان و بزرگسالان اندازه‌گیری می‌شود. به طور طبیعی، بیشتر کراتینین تولید شده در بدن باید از طریق کلیه‌ها دفع شود و اگر این امر به درستی انجام نگردد، سطح کراتینین در خون افزایش می‌یابد که می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات کلیوی باشد. محدوده طبیعی کراتینین در آزمایش خون کودکان به شرح زیر است:

  • نوزادان نارس: ۰.۱ تا ۰.۳ mg/dL
  • نوزادان ۲ تا ۱۲ ماه: ۰.۲ تا ۰.۹  mg/dL
  • در کودکان ۱ تا ۱۰ سال: ۰.۳ تا ۰.۷ mg/dL
  • در کودکان ۱۱ تا ۱۵ سال: ۰.۳ تا ۰.۹  mg/dL

نکته: آزمایش کراتینین یک آزمایش غربالگری محسوب می‌گردد و نمی‌تواند به تنهایی علت دقیق اختلالات را مشخص کند، بلکه تنها نشان‌دهنده وجود یک مشکل در سلامتی افراد است.

  • SGOT در آزمایش خون کودکان

بررسی آنزیم ترانس آمیناز سرم گلوتامیک اگزالواستیک  یا SGOT (که اکنون به عنوان AST شناخته می‌شود) به ارزیابی عملکرد کبد و تشخیص نارسایی کبد کمک می‌کند. این آنزیم در کبد تولید می‌گردد و سطح نرمال و طبیعی این آنزیم برای بزرگسالان کمتر از 40 U/IL و برای کودکان 10 تا 40IU/L  است.

  • ESR در آزمایش خون کودکان

ESR همان سرعت رسوب گلبول‌های قرمز در خون است و زمانی که مشکوک به داشتن التهاب در بدن هستید تجویز می‌شود. میزان نرمال ESR در کودکان نباید بالاتر از ۱۰ میلی‌متر در ساعت باشد. برخی از انواع سرطان، کم‌خونی، مشکلات کلیوی، بیماری‌های التهابی و عفونی، ترومادیابت، بیماری قلبی و… می‌توانند سبب افزایش ESR در بدن شوند.

  • TSH در آزمایش خون کودکان

ارزیابی هورمون TSH (Thyroid Stimulating Hormone) به منظور بررسی عملکرد غده تیروئید در بدن انجام می‌شود. تیروتروپین (TSH) از غده هیپوفیز ترشح می‌گردد و به تنظیم تولید هورمون‌های تیروئید (T3 و T4) کمک می‌کند. میزان سطح این هورمون می‌تواند نشان‌دهنده عملکرد تیروئید (کم‌کاری یا پرکاری تیروئید) باشد.

محدوده‌ طبیعی سطح TSH، به تفکیک سن به صورت زیر است:

  • مقدار نرمال برای سن 0 تا 4 روز: برای این دوره سنی از 1.6 تا 3 mU/L
  • مقدار نرمال برای سن 2 تا 20 هفته: از58 تا 5.57 mU/L
  • مقدار نرمال برای سن 20 هفته تا 18 سال: 55 تا 5.31 mU/L
  • CRP در آزمایش خون کودکان

 CRP (C-reactive protein) یا پروتئین واکنشی C ، یک پروتئین است که در پاسخ به التهاب در بدن تولید می‌شود. افزایش سطح CRP نشان‌دهنده وجود التهاب یا عفونت در بدن است. در مورد میزان سطح در آزمایش خون کودکان در منزل باید گفت که:

  • کمتر از 10mg/L : نشان‌دهنده سطح طبیعی و عدم وجود التهاب در اکثر موارد است.
  • بین 10 تا 40 mg/L: ممکن است نشان‌دهنده وجود عفونت خفیف یا التهاب متوسط باشد.
  • بالاتر از 40 mg/L: معمولاً نشان‌دهنده عفونت شدید یا التهاب حاد است و نیاز به بررسی فوری پزشکی دارد.
  • SGPT در آزمایش خون کودکان

SGPT یا ALT (آلانین آمینوترانسفراز) آنزیمی است جهت بررسی هرگونه آسیب کبدی مورد بررسی قرار می‌گیرد. افزایش سطح ALT ممکن است به دلیل آسیب یا التهاب کبد باشد. محدوده نرمال SGPT یا ALT در آزمایش خون کودکان بین 7 تا 56 واحد در لیتر است.

آزمایش خون کودک نیاز به ناشتا بودن دارد؟

همه چکاپ کودکان یا آزمایشات خون کودکان نیاز به ناشتایی ندارند و فقط برخی از آزمایش‌های خون کودکان نیاز به ناشتا بودن دارند. از جمله اینگونه آزمایش‌های خون می‌توان به آزمایش قند خون (گلوکز) و چربی خون (کلسترول و تری‌گلیسرید) اشاره کرد.

برای این انجام این دو آزمایش کودک شما باید حداقل 8 ساعت قبل از انجام تست ناشتا باشد. آزمایش خون کودکان ناشتا برای بررسی بهتر سطح قند خون، کلسترول و سایر فاکتورهای خونی انجام می‌شود.

نحوه گرفتن آزمایش خون از کودکان

قبل از انجام نمونه‌گیری خون از کودکان، ابتدا والدین کودک لازم است که با آرامش و صداقت به کودک توضیح دهد که قرار است چه اتفاقی بیافتد و کودک را از درد خفیفی که ممکن است تجربه کند، آگاه نماید. برای کاهش استرس کودک، سعی شود که حواس کودک از طریق نوازش کردن، دادن پستانک، صحبت کردن و جلب توجه او پرت گردد. فیلم گرفتن آزمایش خون از کودکان می‌تواند به والدین و پرستاران کمک کند تا با تکنیک‌های مناسب و کاهنده استرس در این فرآیند آشنا شوند.

استفاده از پماد و اسپری بی‌حس‌کننده دست یا بازو کودک نیز می‌تواند ‌انجام خونگیری از کودکان برای تست خون در منزل را آسان نماید. به این ترتیب، درد ناشی از ورود سوزن به بدن کمتر تجربه خواهد شد.  

پس از بی‌حس شدن محل (البته در صورت بی‌حس کردن)، تکنسین آزمایشگاه نوار چسب را برمی‌دارد و محل را تمیز می‌کند. یک نوار الاستیک (تورنیکه) در اطراف بازوی کودک بسته می‌شود تا خون‌گیری آسان‌تر گردد. از یک مجموعه تزریق بالدار برای گرفتن نمونه خون استفاده می‌شود. اگر نمونه‌گیری از انگشت یا پاشنه پا صورت گیرد، نمی‌توان از بی‌حسی استفاده کرد و برای این بخش‌های بدن از دستگاه لنسی برای نمونه‌گیری استفاده می‌گردد. بعد از اتمام عمل نمونه‌گیری خون از کودک، بر روی محل زخم نوار چسب یا چسب زخم زده می‌شود و عمل خون گرفتن از کودک خاتمه می‌یابد. در ادامه، دو محصول جهت بی‌حسی و خون‌گیری بدون درد کودک بیان می‌شود.

  • اسپری و پماد بی‌حسی جهت از بین بردن و کاهش درد ناشی از خون گرفتن از کودک

استفاده از پمادها و اسپری‌های بی‌حس‌کننده کمک می‌کند که آزمایش خون کودکان در منزل و چکاپ کامل کودکان در منزل با درد و استرس کمتری انجام شود. در این خصوص در محصول بیان می‌شود:

  • پماد بی‌حس کننده EMLA: پماد EMLA یک بی‌حس‌کننده موضعی می‌باشد و با یک باند چسب مخصوص روی پوست نگه داشته می‌شود. باید 45 دقیقه قبل از نمونه‌گیری روی پوست از این پماد استفاده گردد تا تأثیرگذار باشد.
  • اسپری بی‌حس‌کننده موز: اسپری موز پس از چند دقیقه از استفاده، بر پوست اثر می‌گذارد و آن را بی حس‌می‌کند.

نکته: در استفاده از پماد EMLA برای کودکان 3 تا 12 ماهه، باید توجه کرد که بیش از 2 گرم از پماد استفاده نگردد و از مالیدن پماد در ناحیه‌ای بزرگ‌تر از یک سکه دو یورویی باید خودداری کرد. همچنین، این پماد را نباید برای کودکان زیر سه ماه یا کودکانی که به داروهای بی‌حس کننده موضعی حساسیت دارند، استفاده نمود.

اسپری و پماد بی‌حسی جهت از بین بردن و کاهش درد ناشی از خون گرفتن از کودک

مزایای انجام آزمایش خون کودک در منزل

آزمایش کودکان در منزل به والدین‌ها این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به مراجعه به آزمایشگاه، بیمارستان و مراکز پزشکی، آزمایشات مورد نیاز کوکان خود را انجام دهند. به این ترتیب، عمل نمونه‌گیری خون از کودکان جهت انجام آزمایش خون mcv در کودکان، آزمایش خون cbc در کودکان، آزمایش قند خون در کودکان، آزمایش انعقاد خون کودکان و …، در محیط خانه انجام می‌گردد. در ذیل، برخی از مزایای اصلی خون گرفتن از کودکان در منزل و آزمایش کودکان در منزل بیان می‌شود:

  • راحتی و آسایش کودکان

یکی از مهمترین مزایای انجام آزمایشات چکاپ کودکان در منزل (مثل آزمایش خون کودک در منزل) راحتی و آسایش کودکان است. انجام آزمایش خون در خانه برای کودکان، به دلیل قرار گرفتن کودک در محیطی آشنا مانند خانه، باعث می‌شود که کودک راحتی بیشتری کند و احساس امنیت بیشتری داشته باشد. این امر سبب می‌شود که فرآیند خون گرفتن از کودکان با ترس و ناراحتی کمتری انجام شود.

نکته: آزمایش خون کودکان ترسو در صورتی که در خانه یا منزل انجام گردد به مراتب راحت‌تر و بهتر خواهد بود. وسایل آزمایشگاهی برای کودکان ممکن است ترسناک باشند. لذا، انجام آزمایش خون کودک در منزل می‌تواند از بروز این ترس در کودک شما جلوگیری کند.

  • کاهش استرس و نگرانی کوکان

بسیاری از کودکان (بخصوص کودکان ترسو) از مراجعه به بیمارستان یا آزمایشگاه ترس دارند و با محیط‌های پزشکی احساس راحتی نمی‌کنند. گرفتن آزمایش خون از کودکان در منزل، می‌تواند این استرس را به حداقل برساند و تجربه‌ای آرام‌تر برای کودک ایجاد کند.

  • صرفه‌جویی در زمان و وقت

والدین به‌ ویژه در شرایطی که نیاز به انجام آزمایش‌های بیشتری وجود دارد، می‌توانند با انجام آزمایش خون کودکان در خانه زمان خود را بهتر مدیریت نمایند و استفاده کنند. بنابراین، انجام آزمایشات چکاپ کودکان در منزل از اتلاف وقت ناشی از رفت‌وآمد به مراکز پزشکی و آزمایشگاه خون کودکان جلوگیری می‌کند و پروسه نمونه‌گیری خون را برای خانواده‌ها آسان‌تر می‌نماید.

نکته: امکان دریافت آنلاین نتایج آزمایش کودکان در منزل در برخی از آزمایشگاه‌ها (مثل آزمایشگاه تهران لب) وجود دارد. این امر نیاز به مراجعه حضوری برای دریافت جواب تست‌ها را حذف می‌کند و والدین می‌توانند به سرعت از وضعیت سلامتی کودک خود مطلع شوند.

برای درخواست هرگونه مشاوره تلفنی و نمونه‌گیری در آزمایشگاه جهت انجام نمونه گیری کودکان و اطفال در منزل، با تلفن 1650 آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی تهران لب تماس بگیرید.

آنچه از مقاله «نمونه گیری اطفال و کودکان در منزل» آموختیم

انجام آزمایش خون و نمونه‌گیری از کودکان به ‌منظور تشخیص و بررسی وضعیت سلامتی آنها بسیار اهمیت دارد. با توجه به حساسیت و استرس کودکان در فرآیند نمونه‌گیری، انجام این آزمایشات در منزل می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای والدین باشد؛ چرا که این امر موجب کاهش اضطراب و افزایش راحتی کودک می‌گردد.

تکنسین‌های مجرب می‌توانند با دقت لازم نمونه‌گیری از خون، ادرار و مدفوع کودک را در منزل انجام دهند. به‌علاوه، آزمایشات مختلف مانند آزمایش MCV، CBC، FBS و موارد دیگر، در منزل قابل انجام بوده و تفسیر نتایج توسط متخصصین انجام می‌شود. والدین می‌توانند با بهره‌گیری از این خدمات و انجام آزمایش خون کودکان در منزل، از وضعیت سلامت فرزندان خود به ‌طور دقیق آگاهی پیدا کنند و در صورت نیاز اقدامات درمانی مناسب را انجام دهند.

  • منابع:

https://www.truemeds.in/blog/pdw-blood-test-overview-and-management

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نفر نظرات خود را با ما در مورد نمونه گیری اطفال و کودکان در منزل در میان گذاشته‌اند.
مشاوره و انجام آزمایش ۱۶۵۰