آمادگی برای پاندمی بعدی، با تقویت نیروی انسانی آزمایشگاه ها

آمادگی برای پاندمی بعدی، با تقویت نیروی انسانی آزمایشگاه ها

امروز نیروی آزمایشگاهی ذخیره تهیه کنید تا در پاندمی فردا سریعتر عمل کنیم

محققان می گویند “کمبود نیروی انسانی” عامل تاخیر بریتانیا در گسترش و توسعه تست های COVID-19 بود.

دانشمندان و محققان می گویند که در اثر کاهش بی سابقه بودجه بهداشت عمومی یک “کمبود نیروی انسانی” اتفاق افتاد که باعث شد بریتانیا در اولین مراحل شیوع ویروس در این کشور در توسعه و گسترش آزمایش های کرونا تاخیر داشته باشد.

آمادگی برای پاندمی بعدی، با تقویت نیروی انسانی آزمایشگاه ها
آمادگی برای پاندمی بعدی، با تقویت نیروی انسانی آزمایشگاه ها

محققان که در سال 2020 در خط مقدم عملکرد و واکنش اولیه بریتانیا در مواجهه با ویروس کرونا قرار داشتند، می گویند درحال حاضر باید از دانشمندان آزمایشگاهی ذخیره و آماده به خدمت رسانی، یک سیستم تهیه و راه اندازی شود تا در آینده ظرفیت لازم برای مواجهه کشور با یک موج جدید از بیماری های عفونی و نشان دادن واکنش سریع و موثر فراهم شود.

آنها گزینه های مختلفی را برای فراهم کردن این افزایش ظرفیت در نظر گرفته اند و همچنین خاطر نشان می کنند که بهترین وضعیت و سناریوی ممکن این است که ترکیبی از نیروهای ذخیره آموزش دیده و حرفه ای به همراه نیروهای داوطلب گردآوری شوند؛ داوطلبانی که بتوان هنگام نیاز آنها را فورا آموزش داده و از آنها استفاده کرد. 

دکتر جردن اسکیترال از دپارتمان پاتولوژی دانشگاه کمبریج و اولین نویسنده این گزارش می گوید:«از آنجایی که تست ها و آزمایش های کووید19 با سرعت لازم تولید نشد، ما هم نتوانستیم با سرعت لازم همه بیماران مبتلا به ویروس کرونا را شناسایی کنیم و تلاش خود را برای توقف شیوع بیماری بکار گیریم.»

او در ادامه می گوید:«شنیدن وعده های سیاستمداران مبنی بر افزایش تست های کرونا در مراحل اولیه همه گیری بیماری واقعا آزاردهنده بود. تولید انبوه تست ها واقعا یک چالش بزرگ بود، چرا که تخصص بسیار زیادی لازم بود تا تست ها در مراحل اولیه مبارزه با یک بیماری ناشناخته به درستی عمل کنند.»

در اوایل سال 2020 گرفتن تست های PCR برای آزمایش ویروس SARS-CoV-2، همان ویروسی که عامل بیماری کرونا است، یک کار بسیار تخصصی بود که کارکنان آزمایشگاه باید برای انجام آن ساعت های طولانی آموزش داده میشدند. اما پس از اینکه تکمیل فرایند آن به اتمام رسید، تولید آن به سرعت خودکارسازی شد و تست ها به تولید انبوه رسیدند.

محققان بر این باورند که وقوع یک پاندمی دیگر مثل بیماری کرونا یک ریسک همیشگی برای انسانهاست: «در طول تاریخ شیوع بیماری های عفونی بارها و بارها اتفاق افتاده و هیچ تضمینی نیست که این تراژدی تلخ در آینده ای نزدیک مجددا تکرار نشود.»

به پیشنهاد آنها، موثرترین راه برای آمادگی برای پاندمی و همه گیری بعدی این است که تعداد نسبتا کمی از دانشمندان ماهر و حرفه ای گردآوری شوند و تا بتوان در شرایط ضروری و فازهای اولیه شرایط بحرانی دستمزدشان را پرداخت کرده و از خدماتشان استفاده شود.

اینکار همچنین شامل بکار گیری گروه های بزرگ از نیروهای داوطلب برای افزایش ظرفیت تست ها و آزمایش های مختلف است. این افراد نیازی به آموزش مهارت های تخصصی نخواهند داشت، اما می توان در شرایط اضطراری و بحرانی آموزش های سریع و ضروری را به آنها داد و در مواقع لزوم حقوق آنها نیز پرداخته شود.

دانشمندان می گویند: «افرادی که در حوزه های اقتصادی و کسب و کارهایی که در هنگام پاندمی بسته می شوند فعالیت می کنند، مثل مشاغل تفریحی و اقامتی، می توانند بهترین گزینه برای داوطلبان ذخیره باشند.»

دکتر اسکیترال که همچنین عضو افتخاری بخش بیماری های عفونی و ویروس شناسی در بیمارستان Addenbrooke و عضو بیمارستان دانشگاه کمبریج است، در خصوص رخ دادن فجایع مشابه کرونا می گوید:«شاید وقوع یک بیماری عفونی دیگر تا حدی اتفاقی و تصادفی باشد، اما وقوع یک پاندمی و همه گیری دیگر مثل آنچه در COVID-19 شاهدش بودیم یک اتفاق حتمی و تضمین شده است که در آینده ای دور یا نزدیک نسل بشر دوباره شاهد آن خواهد بود.»

او افزود: «درحال حاضر در بریتانیا، ما با داشتن مهارت و نیروهای متخصص علمی در موقعیت ممتازی برای واکنش به یک شیوع دیگر هستیم، اما باید مطمئن شویم که در بدترین شرایط، نیروهای پزشکی آماده به خدمت داریم تا اگر اتفاق مشابهی افتاد بدانیم که می توانیم با سرعت و عملکرد بهتری واکنش نشان بدهیم.»

در اوایل سال 2020 و همه گیری کرونا، دکتر اسکیترال شغل و حرفه خود به عنوان یک پزشک بالینی در بیمارستان Addenbrooke در کمبریج را متوقف کرد تا در آزمایشگاه به بررسی آزمایش های کووید19 کمک کند و از عملکرد پزشکی صحیح در اینکار مطمئن شود.

او درباره نحوه کار تیمش در آن زمان می گوید: «در اوایل سال 2020 همه ما تا آخر شب مشغول به کار بودیم و تک تک اعضای تیم تست ها و آزمایش های کشور را پردازش و بررسی می کرد. شرایطی که افراد مجبور بودند با سرعت بسیار بالایی کار کنند و سختی هایی که برای توسعه فرایند در آزمایشگاه یک بیمارستان شلوغ وجود داشت، من را متوجه کرد که ما واقعا با کمبود نیروی انسانی شدید مواجه هستیم. ما قطعا به افراد بیشتری برای رسیدگی به آزمایش ها نیاز داشتیم.»

دانشمندان در آزمایش ها و اسناد خود شرایط COVID-19 را با شرایط بحرانی دیگر مقایسه کردند؛ مثل جنگ و درگیری های نظامی که در آن همیشه یک گروه از نیروهای ذخیره و سازمان یافته برای شرایط حساس و بحرانی وجود دارد.

با این حال، آنها همچنین می گویند که برخلاف شرایط نظامی و جنگی که نیروهای ذخیره بیشتر برای جلوگیری از جنگ و درگیری نظامی خدمت می کنند، داشتن یک ظرفیت ذخیره و آماده به خدمت برای مقابله با شرایط اضطراری بهداشت عمومی نمی تواند کاری برای جلوگیری از وقوع پاندمی بعدی بکند و به همین دلیل است که از گذشته تا به حال همیشه فشارهای زیادی برای بستن آزمایشگاه ها و ساده سازی خدمات بهداشتی وجود داشته است.

نکته مهم در رابطه با راهکار پیشنهاد شده توسط محققین این است که انجام آن به حمایت و اراده سیاسی و بین حزبی برای تامین بودجه و مسائل مالی نیاز ندارد و همین مسئله می تواند احتمال موفقیت و عملی شدن آن را افزایش دهد؛ حتی محققین اذعان دارند که فشارها و مشکلات اقتصادی بسیاری در کشور بریتانیا وجود دارد که باید در اولویت بالاتری قرار بگیرند.

آنها همچنین به سایر کشورهای دنیا نیز پیشنهاد می کنند که با درنظرگیری شرایط خود، آنها هم الزامات اولیه و اساسی را برای افزایش ظرفیت های ضروری خود را فراهم کنند.

 

source (منابع):

https://www.clinicallab.com/set-up-reserve-lab-capacity-now-for-faster-response-to-next-pandemic-26746

8 نفر نظرات خود را با ما در مورد آمادگی برای پاندمی بعدی، با تقویت نیروی انسانی آزمایشگاه ها در میان گذاشته‌اند.
  • مهتاب پریا, 1 تیر, 1402 @ 10:14 ب.ظ پاسخ

    نیروی انسانی آزمایشگاه ها توی پاندمی اخیر واقعا از جان و دل مایه گذاشتن و خیلی ها بصورت داوطلبی فعالیت میکردند،
    من به نوبه خودم قدردان متخصصین آزمایشگاه هستم🙏

    • روابط عمومی تهران لب, 17 مرداد, 1402 @ 5:58 ب.ظ پاسخ

      سلام مهتاب عزیز
      ممنون از لطف شما، ما هم از به عنوان بخش کوچکی از آزمایشگاه های ایران برای شما آرزوی سلامتی میکنیم 🙏🌹

  • آرین رواندی, 1 تیر, 1402 @ 10:16 ب.ظ پاسخ

    تربیت و آموزش نیروی انسانی آزمایشگاه ها قطعا یکی از بهترین سرمایه گذاری ها تو حوزه سلامت هست،
    بخصوص که کشف و شیوع بیماری های خطرناک هر روز توی دنیا اتفاق میافته و تقریبا همیشه لبه تیغ راه میریم!

    • روابط عمومی تهران لب, 17 مرداد, 1402 @ 5:58 ب.ظ پاسخ

      درست میفرمایید آرین عزیز
      دنیا راه فراری از بیماری های خطرناک ندارد و بهترین راه آمادگیست.
      ممنون از کامنت خوبتون 🙏🌹

  • شیما ارجمند, 1 تیر, 1402 @ 10:18 ب.ظ پاسخ

    درسته که تقویت نیروی انسانی آزمایشگاه ها نمیتونه جلوی پاندمی رو بگیره، ولی حداقل میتونه به کاهش آمار کشته شده ها کمک کنه! امیدوارم کشورمون هرچی سریعتر اقدامی برای تقویت مراکز پزشکی انجام بده

    • روابط عمومی تهران لب, 17 مرداد, 1402 @ 5:57 ب.ظ پاسخ

      سلام شیما عزیز
      ما هم امیدواریم اقدامات لازم سریعتر صورت بگیرند، ممنون از کامنت شما 🙏🌹

  • سپیده لک, 1 تیر, 1402 @ 10:20 ب.ظ پاسخ

    جای تاسف داره که کشور بریتانیا با اینکه در شرایط خوبی برای مقابله با پاندمی هست، هنوز به فکر بهبود شرایط خودش و تقویت نیروی انسانی آزمایشگاه ها هستش، ولی کشور ما با وجود عدم آمادگی کاری انجام نمیده!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت درخواست آزمایش