غربالگری دوران حاملگی

غربالگری در دوران بارداری می تواند یک زایمان سالم و بی دردسری را برای مادران رقم بزند، اما شاید برای برخی از افراد کاری بیهوده و عبث شمرده شود و یا نگران هزینه غربالگری دوران بارداری هستند، در حالی که خاصیت اصلی این گونه آزمایش ها پیش بینی آینده است و چکاپی است که می تواند بروز هر گونه مشکلی را به مادران اعلام کند و اخطار دهد که به درمان عارضه ی مشخص شده بپردازند.

 

هزینه-غربالگری-دوران-بارداری

صرفاٌ قرار بر این نیست که غربالگری برای خانم هایی  انجام شود که فکر می کنند شاید مشکلی داشته باشند و یا علائمی را تجربه کرده باشند، غربالگری و انواع آزمایش ها برای همه ی مادران باردار الزامی است، زیرا بدون بررسی بالینی و آزمایشگاهی نمی توان به عارضه ای پی برد. ز آ

مادرانی که به هر دلیلی از زیر بار چنین مسئولیتی شانه خالی می کنند منتظر عواقب بعدی آن باشندکه می تواند شانس ابتلا به خطر را برای خود و فرزنداشان افزایش دهند.

در ادامه بیشتر در خصوص غربالگری در دوران حاملگی برایتان توضیح می دهیم تا بدانید از چه اهمیتی بالایی برخوردار است.

غربالگری در دوران بارداری چیست و چگونه انجام می شود؟

غربالگری به بررسی و چکاپ وضعیت جنین در طول دوران بارداری اختصاص دارد، بسیاری از این آزمایشات در سه ماهه اول بارداری انجام می شود، برای تشخیص انواع بیماری ها از آزمایش غربالگری استفاده می کنند، هم چنین این آزمایشات شامل نمونه گیری خون، سونوگرافی است که می تواند به پزشک و والدین این امکان را بدهد که مشکلات رخ داده را شناسایی و یا درمان کنند. در غربالگری سلامت جنین نظیر عارضه های قلبی، سندروم داون، نقص لوله های عصبی، مورد بررسی قرار می گیرد.

 

هدف از غربالگری ها این است که مادران باردار از وضعیت سلامت جنین خود با خبر باشند و ممکن است پس از غربالگری و انجام آزمایشات مشخص، در دسته بارداری های پرخطر قرار بگیرند و از آن پس باید تحت مراقبت بیشتر باشند.

انواع غربالگری و توضیحی اجمالی از هر کدام از آن ها

انواع مختلفی از غربالگری ها وجود دارد که هر کدام برای تشخیص عارضه ای کاربرد دارند.

مهمترین نوع غربالگری، به غربالگری دوران بارداری تعلق دارد.

این غربالگری ها از هفته ۱۰-۱۳ ضشروع می شود که به سونوگرافی NT مشهور می باشد. در این نوع سونوگرافی وضعیت جنین در رحم، حرکات بدن آن، چین پشت گردن و  شکل گیری استخوان های او مورد ارزیابی قرار می گیرد. دیگر سونوگرافی که کاربردی دیگری دارد در سنین هفته ۱۸-۲۰، تحت عنوان سونوگرافی آنومالی انجام می شود، که منظور بررسی ناهنجاری های جسمی جنین مورد استفاده قرار می گیرد. در آخر در صورت نرمال بودن هر دو این سونوگرافی می توانید از سلامت جنین خود اطمینان حاصل کنید.

غربالگری در دوران بارداری دارای چند مرحله است؟

غربالگری ها هر کدام در مراحل مختلفی از بارداری انجام می شود و هر کدام وظیفه خاصی دارند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

غربالگری های دوران بارداری در ۴ مرحله انجام می شود که به شرح زیر می باشد:

  •     آزمایش های مربوط به سه ماهه اول بارداری
  •     تست های غربالگری که در سه ماهه دوم بارداری انجام می شود.
  •     دسته دیگری از غربالگری است، که به صورت ترکیبی، به این صورت که سه ماهه اول و دوم را مورد ارزیابی قرار می دهند.
  •     تست های مربوط به DNA آزاد جنین است که در خون مادر مشاهده می شود.

 

تعیین جنسیت در کدام غربالگری امکان پذیر است؟

تعیین جنسیت جنین در هفته ۱۲ به بعد بارداری امکان پذیر است که معمولاٌ از همان سن به انجام سونوگرافی و غربالگری اقدام می کنند.

در غربالگری از نوع سونوگرافی آنومالی جنسیت جنین مشخص می شود، علاوه بر آن میزان حجم مایع آمنیوتیک در کیسه آبی که جنین را احاطه کرده است، اندازه گیری می شود. این سونوگرافی در هفته ۱۶-۱۸ بارداری انجام می شود.

*البته با توجه به اینکه مادران از هفته ۱۲ می توانند جنسیت فرزند خود را مشخص کنند، اغلب آن ها تا هفته ۱۶ برای انجام سونوگرافی آنومالی صبر می کنند که به تعیین جنسیت جنین بیانجام، در این صورت سونوگرافی مجزایی  در همان هفته۱۲ انجام نمی دهند تا در وقت و هزینه شان صرفه جویی کنند.

 

هزینه آزمایش های غربالگری چقدر می شود؟

 

هزینه غربالگری های دوران بارداری به علت مراحل مختلف انجام آن، در این شرایط اقتصادی کمی بالا است، اما جای نگرانی نیست، اگر تحت پوشش بیمه ای باشید می توانید تمامی هزینه ها یا مقداری از آن ها را از بیمه دریافت کنید تا باری اقتصادی برای تان ایجاد نکند و بتوانید به راحتی از خدمات مراکز غربالگری بهره مند شوید.

هر کدام ازاین غربالگری ها که با تست ها، سونوگرافی ها و آزمایشات مختلفی همراه است، هزینه ای دارندکه به صورت جداگانه محاسبه می شوند. به دلیل نوسانات قیمت و مشکلاتی این چنینی که تقریبا همه از آن با خبر هستند نمی توانیم قیمت هر کدام را به صورت واضح بیان کنیم. به همین خاطر عواملی که در برآورد هزینه ها نقش دارند را در اینجا بیان می کنیم، عواملی هم چون: میزان کمیت و کیفیت تجهیزات مورد نظر برای غربالگری، موقعیت مکانی مراکز مربوطه، هم چنین دسترسی آسان به آن مراکز، در میزان هزینه ها موثر اند.

 

نتیجه گیری

توجه داشته باشید، درست است که در خانواده های که سابقه بیماری خاصی دارند، غربالگری های به شکل حائز اهمیتی انجام می شود تا هر گونه نارسایی را تشخیص دهند، اما در مورد کسانی که سابقه بیماری به صورت ژنتیکی هم نداشته اند، انجام غربالگری در یک آزمایشگاه خوب در تهران همواره سفارش شده .

برای دریافت مشاوره در خصوص یکی از مهم ترین مراحل بارداری، می توانید به آزمایشگاه ها و مراکز مربوطه غربالگری ها سری بزنید و با روند و نتایج آزمایشات آشنا شوید تا بدانید، این گونه بررسی ها چه مزیتی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت درخواست آزمایش